21 Март, 2018 20:14 2 881 21

Лиляна Павлова: Заедно с младите ще решаваме бъдещето на Европа

  • лиляна павлова-
  • конференция-
  • брюксел

Искам гражданите да бъдат щастливи да живеят в Европа, заяви в Брюксел министърът на европредседателството

Лиляна Павлова: Заедно с младите ще решаваме бъдещето на Европа - 1

"Искам Европа, която нашите граждани и особено новите поколения, да смятат за най-доброто място за живеене в света, основана на общите ни ценности и общите ни усилия. И по-важното е – искам те да го казват с усмивка. Искам да бъдат щастливи да живеят в Европа, да се възползват от свободите, които имаме и за които всички сме работили - да пътуваме, да работим, да учим, да създаваме, да обновяваме, без граници, без страх", заяви министър Лиляна Павлова по време на дискусия за бъдещето на Европа в Брюксел днес, съобщиха от пресцентъра на ресорното ведомство.

„Разчитаме на вас да изисквате повече от нас и да бъдете идейни и креативни. Заедно трябва да решаваме бъдещето на Европа“, обърна се към младите хора министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС.

Тя е патрон на конференцията „Защо Европа е от значение“ (Why Europe Matters), организирана съвместно с Европейската кръгла маса на индустриалците и „Джуниър Ачийвмънт Европа“(JA Europe), чийто домакин бе Комитетът на регионите. На форума присъстваха млади хора от 9 европейски държави, политици и бизнес-лидери.

Павлова подчерта, че основен приоритет на Българското председателство е именно придобиването на ключови умения – цифрови и социални, защото цифровите умения са задължителни за XXI век, но социалните умения са от не по-малка важност. Глобализацията и цифровизацията променят ежедневно пазара на труда, създавайки нови модели на трудова заетост и е необходимо преодоляването на пропастта между образованието и работата.

Павлова обърна внимание на факта, че миналата седмица Европейският парламент гласува решението за актуализиране на платформата "Европас" в контекста на цифровия свят, като осигури по-добра връзка между онези, които търсят работа и бизнес.

Отново в края на миналата седмица Съветът на ЕС прие препоръка за определяне на европейска рамка за качествено и ефективно чиракуване, чиято цел е да се насърчи развитието на висококвалифицирана и квалифицирана работна сила, отговаряща на пазара на труда.

"Бъдещето на програмата "Еразмус+" също е наш основен приоритет и инструмент за увеличаване на шансовете за реализация на младите хора", отбеляза министърът. Тя обърна внимание на факта, че на неформалното си заседание на 23 февруари лидерите на ЕС постигнаха съгласие да бъдат значително увеличени средствата за програмата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Винету

    25 0 Отговор
    гггггггггггууууууууууххххххххххххххххххх
  • 2 близнаци

    25 0 Отговор
    С Пеевски сте си лика-прилика! Ще решавате бъдещето на Европата....
  • 3 СВИНЕТКЕ

    32 0 Отговор
    ЛУДА ЛИ СИ ? ОГЛЕДАЙ СЕ- МИЗЕРИЯ, ДУПКИ,БОКЛУЦИ ,КАЛ, БЕДНОТИЯ, КРИВИ ЦИГАНСКИ МУТРИ И НАГЪЛ ГЕРБЕРСКИ ОПТИМИЗЪМ.........
  • 4 Наглост

    22 0 Отговор
    Да окрадеш бъдещето на всички българи като не си потърсил 16 милиарда ДДС, а си взел даже повече заеми, а искаха да приберат и малкото събрани пари за втора пенсия, калпаво строителство (Тракия е на бабуни), калпави ремонти, раздуто чиновничество, протягат ръка към ЧЕЗ и т.н. Какво бъдеще ще си пожелаят младите: бъдеще в Европа, но не и в БГ. Вземете и се скрийте или заминавайте за Западните Балкани. Само да кажа, БСП да не се радват и те са в кюпа, както и другите парламентарно представени партии
  • 5 ГОСТ

    16 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Искам да бъдат щастливи да живеят в Европа, да се възползват от свободите, които имаме и за които всички сме работили - да пътуваме, да работим, да учим, да създаваме, да обновяваме, без граници, без страх", заяви министър Лиляна Павлова по време на дискусия за бъдещето на Европа. вярваш ли си как да стане с тия мизерни доходи давате 5лв. вземате 25лв. отделно как ще пътуваш и работиш като от друга страна ограничаваш, пък за учене да не говорим много способни млади хора не могат да си позволят защото нямат средства от там и възможност
  • 6 ТУКАШЕН

    10 0 Отговор
    ТЪС ПЪК ДРУГО 20
  • 7 Боби

    17 0 Отговор
    Ти питали дедо си, оня от бригадата "Чавдар", за да дрънкаш глупости?
    Имам питане - Какво ли ще работи този л@номет след отпадането на нашете прецедателство? Има тайно усещане, че заради нея ще разделяг Мин. на транспорта и т.н. на две - министерство на отиването и за Лилето - министерство на връщането.Нема как тя да се отдели от министирското кресло.

    Коментиран от #17

  • 8 СЕВАР

    18 0 Отговор
    Тази или е психопат или е национален предател . Според мен е второто . На тодор живков пионерчето ще оправя България и европа .
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Диди

    12 0 Отговор
    Обхваща ме яд като чета изрази като този...,,Разчитаме на вас,да изисквате повече от нас,да бъдете идейни и креативни,,.
    Излезте от Софията и се поразходете из селата,ДА ВИДИТЕ И ЧУЕТЕ КАКВО ЩЕ ИЗИСКВАТ ХОРАТА ОТ ВАС.
    ЩЕ СЕ ПОЧНЕ ОТ НАЙ ЕЛЕМЕНТАРНОТО,УЛИЦИТЕ НЕАСФАЛТИРАНИ,НЯМА КАНАЛИЗАЗИЯ....
    ВБЕСЯВАТ МЕ ТАКИВА ОСОБИ,КОИТО САМИ СЕ ХВАЛЯТ И СЕ МИСЛЯТ ЗА ВАЖНИ.

    Коментиран от #11

  • 11 Диди

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "Диди":

    България е красива.Имаме си планина,море и горещо лято,неща които други държави нямат,НО КАДЪРНИТЕ,СЪВЕСТТИ УПРАВЛЯВАЩИ НИ ЛИПСВАТ.
    БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ДА ВЗЕМЕ И ИЗДАДЕ ОБЯВА,ЧЕ ТЪРСИ ЧУЖДЕСТРАННИ СЪВЕСТНИ УПРАВЛЯВАЩИ ЗА БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #14

  • 12 Роман дизел

    10 0 Отговор
    Боже пази света че слепио прогледна надалеч.
  • 13 Хаха

    15 0 Отговор
    С младите крадци, убийци, мошеници, джендъри, наркомани, които вие политиците създадохте ли?
  • 14 Хаха

    12 0 Отговор

    До коментар #11 от "Диди":

    В БГ има съвестни, но не ги допускат до властта. В политиката се допускат само крадци, убийци, мошеници, джендъри и разлегавени богаташки наследници
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Шаран БГ

    3 0 Отговор
    Когато си оправил ЦЯЛАТА България, колко и е на Европата. Ще я оправи "за 800 дни" !!
    Нашите политици/всеки един/за толкова ни " оправят". После идва другия.... И така, до края на света !!
  • 17 Петър

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Боби":

    Ще стане най обикновен лаком депутат,тя е избрана като такъв
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 666

    4 0 Отговор
    Стига сте лапкали бре не се наядохте то бетер дялани камъни сте бре не се оядохте .Министър на МРРБ после на Европейската интеграция утре министър на Горите в други ден на образованието. Абе то направихте ни ма маймуни много сте умни бре бравус.
  • 20 народ

    0 0 Отговор
    Тая шия не е от туршия.
  • 21 sdvs

    2 0 Отговор
    Каква Европа , България се обезлюдява . Ти какви ги говориш. Замисли се за Родината ни БГ. Европа я остави на мира , тя и сама ще се оправи !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове