22 Март, 2018 20:14 8 750 58

ЦРУ: България е на 3-то място по смъртност - като след война

  • цру-
  • българия-
  • смъртност

ЦРУ прави годишно изследване на смъртността по държави и в това изследване България е на трето място, като страни, в които е имало или има военни действия, се намират след нас в тази класация. Афганистан е на десето място, а Украйна на пето място. През последния четвърт век се промениха всички условия, от които зависи здравето и възпроизводството на населението в България. Това подчерта пред БНР проф. Трендафил Митев, преподавател по политология в УНСС.

"С какво се храни българският народ? Катастрофата на българското земеделие доведе до това, че изчезна онзи хубав розов домат, изчезнаха хубавите краставици, изчезнаха хубавите плодове, изчезна всичко онова, което беше здрава българска народна храна. През последния четвърт век ние консумираме преди всичко зеленчуци и плодове от Турция, от Гърция, а само преди три дена гръцкото правителство забрани тотално вноса от Турция на каквито и да е било плодове, зеленчуци и ядки, тъй като там се използват пестициди, които са отровни“, посочи той.

„Нашето население се храни с плодове и зеленчуци, без да познаваме с каква химия се обработват те. Освен това България се превърна в гробницата на старите автомобили в Европа. Въздухът се отрови. Вече втора година се правят някакви усилия, за да се промени и контролира този процес, но очевидно и това трудно се отдава“, посочи той.

Очевидно демографската политика на България не е това, което трябва да бъде, добави още проф. Трендафил Митев.

"Не се стимулира раждаемостта достатъчно. Не се осигуряват онези финансови разходи, които са необходими на едно младо семейство, за да отглежда деца, за да може съотношението да бъде в полза на живите, на активните, на младите, които дават прираст във всяко едно отношение".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Б.МЕТОДИЕВ. Б.

    123 18 Отговор
    Гарантирано от ГЕРБ

    Коментиран от #37

  • 2 Петър

    69 7 Отговор
    Без коментар!
  • 3 wsw

    72 10 Отговор
    Дано се събуди Българския народ , може и да има надежда !
  • 4 Не е вярно ,че:

    114 9 Отговор
    Не се стимулира раждаемостта!!!циганите раждат непрекъснато!!пари получават на килограм без да работят!бият,убиват и грабят безнаказано!

    Коментиран от #53

  • 5 ЕСЕ

    39 7 Отговор
    Предлам в Българския парламент да се окачи на голям трансперант в пленарна зала срещу народните и......ци .
  • 6 Ха де

    60 6 Отговор
    България е минала точката на завръщане, тоест "оправяне" не е възможно в настоящата ситуация. Така че тия статистики са доста закъсняли, за да имат някакъв желан резултат
  • 7 Голям прос

    66 23 Отговор
    Нали заради тия боклуци американски сме в това положение. Успяха за 30г да осерат тази хубава и богата държава
  • 8 ЗЕВС

    65 11 Отговор
    Геноцид върху Българското население в Действие!
    година-население -родени
    1980г.-8 876 600 -142214
    1990г.-8 669 269 -118232
    1995г.-8 384 715 -90486
    2000г.-8 149 468 -101941
    2005г.-7 718 750 -105933
    2010г.-7 504 868 -116363
    2015г.-7 153 784 -104897
    Парламентарната форма на управление, чиито нещастни последици виждаме с всяка изминала година се превръща в институция, работеща за бавното, но систематично унищожаване на Българския народ.
    Смяна на политическата система. Свикване на Велико народно събрание, смяна на парламентарното с президентско управление, двукамарен парламент.

    Коментиран от #18

  • 9 Гошо

    21 41 Отговор
    Този "анализ" не струва 5 стотинки, защо го поствате? Значи взимате един факт и на база на него започвате да пишете небивалици - това ли е обективен журнализъм според вас?

    Смъртността на глава от населението не е причинена от здравеопазване или храни, а чисто и просто от големия процент хора на преклонна възраст у нас.
  • 10 сори сорос

    41 12 Отговор
    ми,много ясно! нали ЦРУ е в България от 1989 до сега
  • 11 гробар

    52 5 Отговор
    Не е вярно я вижте телевизиите какъв позитивизъм и икономически подем има там.Според тях България е номер едно,нумеро уно,номбър уан.
  • 12 Гост

    29 27 Отговор
    Ама много философи и акънлии тука. Само пискате и плюете по цигани и турци. А ВИЕ по колко деца имате ? Или пак циганите са ви виновни, или пък Тръмп, Путин и Хорейшио. Това е положението щото нямате дупе да гледате чавета, а само се вайкате, плюете циганите и си търсите опрадания - ама скъпо било, ама първо искам нова кола, по голям апартамент, 3000лв заплата и т.н.
    Никой не ни е виновен! Но трябва подмяна на чипа!
  • 13 Алчен

    46 5 Отговор
    Като имаме долни ,алчни,крадливи, продажни политици , ще си умираме като кучета ,,освен за пари и кражба ,за нищо друго не мислят ,,,,Господ да ни е на помощ
  • 14 T90

    39 5 Отговор
    От Америка с любов
  • 15 кольо

    34 11 Отговор
    геноцид. ран-ъп, благодарете на американците.
  • 16 Иванов

    51 12 Отговор
    Планът Ран- Ът в действие. Спомняте ли си един американски посланик какво ни каза преди 20 - тина години? - На тази територия са ни нужни не повече от 4 милиона души.
    Нима щатите и ЕС не знаят какво става тук? Знаят и ГО ПООЩРЯВАТ!
  • 17 Дедо Йоцо

    48 4 Отговор
    Да бе! Я питайте тиквоча дето го галят всички папи по главата и с Господ си пият ракията вечер дали е верно това!Ние сме за пример в галактически аспект ... питайте-ще ви каже!!!
  • 18 отворете си очите

    15 46 Отговор

    До коментар #8 от "ЗЕВС":

    Процесите започват още по време на комунизма - раждаемостта спада от 1949та година насам - от 3,17 деца на двама възрастни до под 2 деца на двама възрастни през 1981г. Статистиката е на НСИ, просто трябва да се погледне. А толкова хубавия строй изгони 2 милиона души с отварянето на границите, защото всичко в комунизма беше перфектно!

    Коментиран от #19, #22

  • 19 Вуте

    27 7 Отговор

    До коментар #18 от "отворете си очите":

    За тази глупост която си написал от кой ще вземеш 10 стотинки? Кажи че е интересно!
  • 20 onq s konq

    7 26 Отговор
    Това ако па не го е написала оная червената - Нинова те па на !Ас накъде погледнем се дъртофелници около мене!Фчера даже ходих до един мол у софя та да си купим нещо фешанско на промоця и насекаде дъртофелници имаше!

    Коментиран от #54

  • 21 0808

    23 6 Отговор
    Че нали вашия план,,ран ът "ни докара до това положение.Сега били установили????!
  • 22 Цун Кай Ху

    36 8 Отговор

    До коментар #18 от "отворете си очите":

    Факт е,че при "комунизъма" България е почти девет(9) милиона.Всичко останало можете спокойно да си го.............
  • 23 0808

    24 2 Отговор
    От вас плана,от нас предателите,това се получава.
  • 24 българинъ

    45 6 Отговор
    Ако някой си спомня,беше като виц след 1989 година.Бай Тошо беше казал да го погребат по корем,защото ще дойде време да му целуват задника.Това време вече дойде,защото подминахме всички възможни крайности и сме на ръба на тотална катастрофа!Управниците и няколко процента предимно софиянци живеят добре и им е комфортно,но огромната част от хората едва свързват двата края.За такава демокрация никой не е мечтал,който си я направи,да си я яде!
    Срочно трябва да се направи нещо,иначе краят ни като народ е много близък,много по близо,отколкото мислите!

    Коментиран от #30, #57

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ГостПлюс

    23 4 Отговор
    Удивително колко правдив е коментара на ЗЕВС! За да се смени модела в България е необходимо свикване на Велико Народно Събрание, което да се заличи от Конституцията, след което да се въведат промени в съдебната власт, двукамерен парламент и промени в изпълнителната власт, под формата на президетска република. За това колко добро е това единствено решение на основния проблем на българите и България - политическия - говори абсолютното мълчание по темата и тоталното отричане на каквато и да било възможност за свикване на Велико Народно събрание и слагане край на отвратителната Конституция на грабежа, наречен "преход"!
  • 30 ЗЕВС

    25 2 Отговор

    До коментар #24 от "българинъ":

    Благата от демокрацията са за 20% от населението на България! За останалите 80% остава мизерията!
    ( Закон на Парето)
  • 31 Пазарен Либерализатор

    19 3 Отговор
    Ние, селяните, си произвеждаме плод и зеленчука, имаме си парник и градини. Е, столичани е нормално да ядат зеленчуци от Турция и Гърция, нито на жълтите павета, нито между панелките некой се е хванал да насади домати и краставици "Гергана". Всичко е изкилифирчено, влиза столичанина у Лидл, Билла, Кауфланд, гледа турски домати на промоция по 80 стинки килото и удриии, земи да има, па си вика - Нека селяните садат и копат за 80 стинки. Е да, ама като се завъртят летоска по село и искат домати - ако е кореняк столичанин му напълня един картонен плик безплатно, ако е натурализиран - по 5 кинта килото, ако иска. А разлика има, тея в магазина немат вкус и ги бухат с какво ли не да имат вид и да зреят бърже. Та сега е момента да се пикира разсада за доматите и краставиците. После почвата се третира с калиев перманганат и се разсажда. И доматите почват Юни.
  • 32 Плодовития

    10 2 Отговор
    ТО С ТИЯ БГ РАБОТОДАТЕЛИ СТРАНН Т.Д и т. СМОТАНИ СИНДИКАТИ, НЕСИГОРНОСТ. БЕЗРАБОТИА В МНОГО РАЙОНИ В БГ. ДОБРЕ СА САМО ТИЯ С ДАНАКОЗАПЛАТАДЖЙИСКИТЕ ПРОФЕСИИ. ТЕ В БГ СА НАД 65%. НЯМАЛИ РЕЯЛНА РАОТА ИКОНОМИКА В ПРОЕНТИ НАД ДАНАКОЗСПЛАТАДЖИИТЕ ЛОШО.
  • 33 Синан

    6 16 Отговор
    Айде, пак Турция ви е виновна...всяка втора - трета статия е, за Турция или Ердоган.. Гърция, спря вноса на турски стоки, заради напрежението в последните седмици с Турция, не заради качеството на храните както пишете, разбрал - неразбрал, си драскате глупости.. на, вас все Турция, Русия,Бойко,Герб, Дпс, Нато, ЕС, все друг е виновен, защо нищо не казвате за двойният стандарт на храните от Германия, който идват към Балканите, включително и България!

    Коментиран от #41

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 tost

    14 4 Отговор
    Къде сте бе,краварски мишоци,да коментирате доклада на цру.
  • 37 СЕВАР

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "Б.МЕТОДИЕВ. Б.":

    Гарантирано от всички , които са били на власт досега . И най-голямата гаранция е от ес - нали затова ни приеха . Трябва да се махнем и от ес и от нато . А за приемането ни в нато помните ли кой плака от умиление ?А на шалварите , които пак се появиха със простотията си не би трябвало да се обръща вече внимание .
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Венци

    16 1 Отговор

    До коментар #26 от "ХАСАН":

    Айде прочети защо се увеличават!? Типично е за народи не интелигентни, ниско грамотни не цивилизовани. Люпят се без да знаят защо!? Най-често се случва при мюсюлманите както казваш, но това не ги прави добри. Чиста безотговорност, а после айде в Европа! И защо нали много е хубаво там дето се люпят?
  • 41 Венци

    7 4 Отговор

    До коментар #33 от "Синан":

    Гледам по-горе коментарите, но никой нищо не е казал за Турция! Нещо бъркаш, само Хасан с стандартни провокации прави препратки може би за да се закача!? Но до някъде си прав, ако изселниците бяха останали нямаше да е такава статистиката, а ако бяха и от светските хора които обичат България щеше да е супер.
  • 42 Mikert

    10 3 Отговор
    Последният да изгаси крушката на тази територия....на излизане от Терминал 2!!!!
  • 43 Расулюлах

    11 2 Отговор
    Смятайте щом мангавите с тяхната прогресия при раждането не могат да компенсират смъртността и емиграцията колко реално българи са останали тук...според мен има няма около 2 млн другите не ги броя за хора
  • 44 Расулюлах

    5 0 Отговор
    Чалгарите също ги не броя за хора и те останаха има нема 100 иляди
  • 45 мухаха

    3 4 Отговор
    Нито има катастрофа в земеделието нито Розовия домат е изчезнал-И ТОЯ БИЛ ПРОФЕСОР-ААА ТОЙ ПО ПОЛИТОЛОГИЯ......
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Политкоректните

    2 2 Отговор
    Венци, тази теория малко издиша, защото по-статистика, България е една от най-ниско развитите и ниско образование държави в ЕС, и в същото време с най-нисък прираст на населението .....
  • 48 Шаран БГ

    6 2 Отговор
    Така е "ЗЕВС № 8. Всички сме съгласни с Вас!
    КАК ДА СТАНЕ???
    На политическата върхушка / с всичките и производни/ тази безотговорност и безнаказаност страшно им харесва. Властта и въоръжената сила е у тях и те никога няма да позволят, да се наруши тая стагнация !!!
    Всички сме свидетели , как се плюе в лицето на българския народ !
    И десет референдума да искаме- и десеттях ще изкарат противоконституционни и ще ги опорочат и фалшифицират !!
    После - всичко се прави под диктовката на чичо Сам. Това е "демокрацията" на янките.
    КАК ДА СТАНЕ ???
  • 49 Дам

    7 1 Отговор
    На нас, българите, все някой друг но е крив, ту са американците, ту русите, ту циганите, ту ЕС... Иначе все се тупаме в гърдите, най-старата държава в Европа, най-умната, най-красивата, а все на дъното ... Май проблемът си е в нас самите... Що американците за 200-300 години станаха империя, а ние още се ядем едни други и обираме коричките
  • 50 Анонимен.

    5 1 Отговор
    Нали това ви е целта по малко българи и по-лесно да закрие те държава с над 1300 годишна история.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Кукумял

    5 1 Отговор
    Хората не бягат в чужбина ни от комунизма или че е по хубаво.А защото за 30 години управляващите който са добре,и тяхните семеиства продадоха държавата на капиталисти които забогатяват пък Българите обедняха като държава от третия свят.Сигорен съм че ако има управници който осигорят едни добри догоди 90%от Българите ще се върнат и 80% от тях ще мислят за деца
  • 53 Защитнука

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Не е вярно ,че:":

    Дакао има такива коне с капацикато теб и немогат да видят истината никой не ражда вече много деца има само еденици о всичките са на работа старати е информацията
  • 54 Симеон

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "onq s konq":

    Оня от гъ на коня ти не се ли усещаш че всичко което казваш са или злобни коментари или пълни глупости , недомислици на замъглено самосъзнание и манипулирана преценка на реалността , ти и още 2-3 личности сте едни от най неадекватни във форумите
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Някой си невеж

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "ХАСАН":

    Много ми се иска тази простотия да ми я кажеш в очите на живо !!! Но си страхлив плъх. Ще дойде време когато Българите ще се обединим,може след 5 или 50 години и такива като теб майка им жална!!
  • 57 ТЪЖЕН

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "българинъ":

    Не си прав и в София не живеем добре. С мръсен въздух, наблъскани над два милиона и повече един до друг, киснещи в задръсвания, без улици . Най- основното обаче, е че ядем страхотни боклуци благодарение на Лидл , Била, Кауфланд както каза човека от село по долу. Няма натурални продукти. Всичките ни храни са или с палмово масло или заленчуците , които се продават са пълни с пестициди, химикали всякакви ГМО боклуци. Дори бг плодове и зеленчуци, които се продават в тези вериги нямат нищо общо с някогашните. огромни концерни като Пайаниар , Байер и др отглеждат нежъобразими боклуци на нашата територия, които после продават за български.
    Жалко за хубавата ни държава и за свестните българи, които никак не са толкова малко и толкова прости ,колкото се опитват да ги изкарат. Много жалко .
  • 58 соросоидни кърлежи

    0 1 Отговор
    Всичко е планирано-едните да напуснат БГ, други да се плодят като зайци, и имигранти алахакбаровци с по 5-6 чеда и ето ви едно хубаво Косово се очертава и Султава има душевни терзания за български територии и не на последно място идиоти управляващите в БГ..лош материал. Така се случва когато свободата е подарена ,не я цениш и с лекота я даваш на различни отрепки...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове