23 Март, 2018 11:23 2 459 19

Директорката за турските песни в детска градина: PR на ВМРО

  • момчилград-
  • детска градина-
  • деца
Директорката за турските песни в детска градина: PR на ВМРО - 1

В детската градина нито учителите, нито обслужващият персонал говорят на турски

ВМРО опита да си прави PR на гърба на детската градина, което доведе до огромен стрес у деца и родители, каза директорката, обвинена, че е пуснала турски песни

Вчера от партията на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов съобщиха, че на тържеството по повод първа пролет в целодневна детска градина „Щастливо детство“ в Момчилград част от програмата е оставила "грозно усещане". Под звуците на ориенталски ритми на турски език малчуганите представили съчетание с танци, възмутиха се патриотите и разпространиха видео. Разбрали за случилото след сигнал от човек, пожелал да остане анонимен.

Днес директорът на градината Виолета Джарова обясни, че въпросният танц е представен в изпълнение на програмата за интеграция на малцинствата и в съответствие със Закона за образованието.

„Това е жалък сблъсък между политическите сили”, заяви тя пред Нова телевизия.

Джарова, която е начело на детското заведение от 20 години, подчерта, че то развива проект, една от дейностите в който е допълнително обучение по български език.

В детската градина нито учителите, нито обслужващият персонал говорят на турски. Само деца общуват така помежду си, защото за повече от тях този език е майчин, обясниха още от ръководството на „Щастливо детство”. Педагозите подчертаха, че тържеството, което предизвика скандал, е започнало с хоро и е завършило с българска песен. Децата пели и песни на английски език.

„Всичко това, което се случва, няма да стане повод за промяна на начина, по който работим”, увери директорката.

Родители на деца я защитиха и обясниха, че децата им са били притеснени от случилото се, защото мислели, че не са се справили добре по време на тържеството.

Майка на едно от тях разказа, че в групата всички останали са турчета, но за 3 години то не е научило нито една дума на турски.

Депутатът от ВМРО Искрен Веселинов обаче настоя в ефира на телевизията, че в региона на Момчилград „все по-малко се говори на български”.

„Там отдавна демокрацията е някаква илюзия и, за да имаш работа и някакъв статус, трябва да показваш постоянно лоялност към ДПС. Местното общество е полуфеодално”, коментира той.

Според него такива проблеми на места има, откакто „ДПС беше на власт”.

Джарова и колегите й обаче категорично отрекоха върху тях да е оказван натиск от ДПС или която и да било друга партия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Долу ръцете

    20 12 Отговор
    от децата! Патриоти-идиот.и
    Като сте толкова ербап размърдайте се и премахнете турските табели из Тракия - за това поне има закон. Или озаптете чорбаджията си Борисов да не хвърля на Ердоган негови противници през границата в противоречие с всякакви закони. За децата се хванахте, измекяр.и
  • 2 гост2

    19 25 Отговор
    Ако пееха и играеха на английски или руски език,това щеше да е национална гордост,но щом е на турски е проблем.ПатрЕотите правят пиар,но няма да им хване дикиш😂😂

    Коментиран от #7

  • 3 Дидо

    8 7 Отговор
    Като бях малък пеехме руски песнички по програми не турски , заедно с турчетата в клас и всички ни интегрираха заедно , цигани , турци и българи , сега да пеят на английски песнички и да не разправят глупости програми мрограми
  • 4 Бля Бля

    13 14 Отговор
    Нищо грозно не видях и чух. Едни деца, които се забавляват. Няма как да сме коне с капаци, тези хора са сред нас, заедно сме в ясла, детска градина, училище, работа, колкото и да искат политиците да печелят дивиденти на техен гръб, ние сме заедно в родината, за родината. Заедно учим, работим, живеем и се веселим, и това е хубавото.
  • 5 не PR a реалност

    26 11 Отговор
    Майчиният език се говори само в къщи , а не на обществени места. Момчилград не е турска провинция, за да се учат българчета на турски манталитет и фолклор. Наглата директорка трябва веднага да се махне и да си понесе отговорността.

    Коментиран от #18

  • 6 ххх

    7 23 Отговор
    Браво на директорката,спазила е закона,всичко друго е бла-бла-бла!
  • 7 До 2

    17 6 Отговор

    До коментар #2 от "гост2":

    Нас българите са ни клали турци, бомбамдирали са ни англичани, а руснаците са ни помогнали да се освободим от робство. Така, че ти си прави изводите, кой народ и език след българския обичат българите.

    Коментиран от #9

  • 8 Сенко

    14 10 Отговор
    Турски език в детска градина може само в Турция и да не забравяме макимата,,добрият турчин е мъртвия..!!!

    Коментиран от #10

  • 9 гост2

    6 20 Отговор

    До коментар #7 от "До 2":

    Я стига,какво освобождение,какво клане,това е художествена литература/измислица е!

    Коментиран от #11, #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 дедо иван

    20 4 Отговор

    До коментар #9 от "гост2":

    литературна измислица и недомислица си ти, турско мекере..
  • 12 гост

    10 4 Отговор

    До коментар #9 от "гост2":

    Ако са спрели водата в ибрика сигурно има изпий си хапчетата !!!! Намерили сте село без кучета затова лаете !!!!!
  • 13 Ивака:

    3 1 Отговор
    Чисти!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Салам Алеко

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "Расулюлах":

    Плащам ти билета, плащам и на ходжите да не те изкрат бракма като баща ти и заминавай още утре да живееш добре при Ердоган! Може да те засили и към Сирия! Пък аз ще отворя фабрика да ви правя знамена да ви покривам! Проблема ти е че и тук си нищо, и там си нищо! Яж мечти, те са безплатни!
  • 16 гоол

    7 3 Отговор
    Българските турци все забравят че са в България а не в Турция. Ако не харесват тук , прав им път. Търсят си го пак. После Т.Живков им бил виновен. Те си мислят че нищо не се вижда и сами си викат изселването.
  • 17 В ПАМЕТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА

    12 4 Отговор
    В Турция, в държавните училища, никога не може да има такъв проблем. Някой знае ли, помни ли защо? ЗАЩОТО по време на войните, да ги изброявам ли, според Карнеги статистиката, без да се се броят жени, девойки, старци и старици, мъже юнаци, са ИЗБИТИ БЛИЗО ЕДИН МИЛИОН БЪЛГАРЧЕТА ДЕЦА. А на територията на България, турчета деца на са избити. ДНЕС, тези дечица тресящи се в маанета, в БЪЛГАРСКО училище, са внуци и правнуци на онези дечица чийто живот никой и не е помислял да отнема. ТУЙ е "ПОДАРЪКЪТ" за България. Днес тези т.н. деца турчета са челната армия за "мирно" завземане на България и НОВО УНИЩОЖЕНИЕ на деца българчета. Не уволнение на този парцал т.н. "директорка" , ИЗГОНВАНЕ от България, на убийцата на българското в България.
  • 18 Швед

    4 5 Отговор

    До коментар #5 от "не PR a реалност":

    Ако беше на руски или английски нямаше да е проблем
  • 19 Ads

    6 5 Отговор
    Ами това могат, това правят. Полка и мазурка ли да играят. За съжаление, това е положението. Ако има Строителни войски, на 18 ще научат необходимите танци.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове