23 Март, 2018 20:21 2 074 47

Президентът на КНСБ иска отмяна на плоския данък

  • кнсб-
  • пламен димитров-
  • плосък данък

Пламен Димитров е на мнение, че дигитализацията ще задълбочи социалните неравенства

Президентът на КНСБ иска отмяна на плоския данък - 1

Президентът на КНСБ Пламен Димитров се обяви за отмяна на плоския данък. На лекция в Софийския университет "Св. Климент Охридски" синдикалистът подчерта, че процесът на дигитализация ще доведе до задълбочаване на неравенствата в обществото.

"Аз смятам, че отдавна е назряло времето да бъде поставен въпросът за начина, по който ние разпределяме нашите ресурси. Казано по-простичко и по-предизвикателно - времето на плоските данъци отмина. Няма как да финансираме социалните права - социалните системи, образование, здравеопазване и така нататък в този променящ се свят с тези пари", заяви Димитров, цитиран от БНР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗЕВС

    10 10 Отговор
    Причината за все по-голямата пропаст между бедни и богати е въвеждането на плоския данък, от Сергей Станишев през 2008г.
    Плоският данък е форма на геноцид, обрекъл на мизерия 80% от населението на България и форма за забогатяване на 20-те процента, в които е съсредоточено 80% от богатството на страната.
    Да не забравяме какво е казал американският президент Рузвелт, по повод въвеждането на прогресивен данък. Когато го обвинили, че така ще съсипе капитализма, той отвърнал: „Не, ще го спася“.
  • 2 Демократ

    12 3 Отговор
    Плоският данък беше приет от правителството на Гея под натиска на царя и Доган това е истината.БСП не е имало мнозинство за да се преписва всичко на тях.Помним колко време не можеше да се направи правителство защото НДСВ искаха царя за Министър-председател.Това не оправдава социалистите и за това те си сърбят попарата.
  • 3 Робин Худ

    11 5 Отговор
    Да взимаме от богатите, до като всички станем бедни.
    Браво
  • 4 Робин Худ

    7 5 Отговор
    Богатите не плащат данъци.
    10 процента данък печалба + 5 процента данък дивидент. Колата от фирмата - без ДДС. Абсолютно законно.
  • 5 Гост

    9 4 Отговор
    Това е тема,която си струва да се разисква.В нашата бананова република, плоския данък е меко казано нелеп. Нашето занъчно облагане се доближава до това на страните от третия свят , отколкото до цивилизацията.
  • 6 Дедо

    11 4 Отговор
    "Начина,по който НИЕ разпределяме НАШИТЕ ресурси"това много взе да ми прилича на"Другари,дайте да дадем""няма как да финансираме СОЦИАЛНИТЕ ПРАВА"Хахаха,т.панар който иска да ме убеди,че трябва да финансирам с мои средства социалните"ПРАВА" на НЕ искащите да работят,НЕ искащите да учат,НЕ предприемчивите и т.н. е няма как да стане,запомнете го!Това автоматично ме изпраща не в сивата,а в черната икономика!Социалните "ПРАВА"да ги финансира майка Ви и на майка ВИ,майка и.Профсъюзни лентяи оядени.

    Коментиран от #9, #10

  • 7 Дедо

    9 5 Отговор
    Няма какво да се заблуждаваме КНСБ си е комунистическа пасмина основана 1990г. Нали се сещате кой можеше да организира тогава профсъюз,да си спомним техния легендарен председател Кръсьо Петков.който беше после депутат от БСП,а сега искали да разпределят"НАШИТЕ РЕСУРСИ",това да не ви е 9ти септември 1944г бе другари?
  • 8 Дедо

    7 3 Отговор
    И последно,забравих да им напомня на ДРУГАРИТЕ, "ПРАВАТА СЕ ВЗИМАТ,А НЕ СЕ ДАВАТ"пък било те и социални,защото има социални помощи,ама за ПРАВА не бях чувал социални!
  • 9 Иван

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "Дедо":

    Браво Дедо
    Хареса ми

    Коментиран от #11

  • 10 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Дедо":

    Работливите ще работят за предприемачите, образованите и интелигентните също. А предприемачите ще работят за държавата, като плащат много високи данъци. Тва е положението батка. предприемача или мениджъра, не е задължително нито да е работлив, нито образован.за тва принципно треа да взима най малко. Хора. Потърсете си правата,защото в момента ви обират двойно-въднъж труда ви и втори път парите за здравеопазване и пенсия-т.нар. социални.
    И докато не излезете на улицата за поискате справедливост,никой нема ви я даде.

    Коментиран от #12, #13

  • 11 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Иван":

    Ма аз забравих че всеки втори българин е предприемач и основнота му дейвост е препродажба с 80-90% надценка и източване на ДДС Хахаха
    Въшки-въшката само смуче,мляко не дава Хахаха
  • 12 Дедо

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Само в България така разбират бизнеса,че може да си прост и необразован и да си на позиция мениджър или предприемач,а данъците ще си ги плащате неуките и простите за помощите Ви,както се изразявате Вие "батка",от моите пари,"да ама не"както казваше покойния Петко Бочаров!Нулева толерантност,към хората,които не допринасят с нищо към обществото!Нямам нищо против да се надхитряме с данъците,но от моите,ТЦ,ТЦ и пак ТЦ,оправяйте се драги ми смехурко,успех.

    Коментиран от #14

  • 13 Готин ама не съвсем

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Я пак???
    Имате ли представа Неуважаеми господине, колко фирми фалираха за последните 10-15 години??? Та за какви прости и некомпетентни работодатели говорихте, или съдите по себе си??
    И аз да задам няколко въпроса, просто от спортна злоба!
    Защо работодателите трябва да плащат социални и здравни застраховки на работниците си??? Не може ли те да им плащат за положения труд, а работниците да си внасят/ според тяхната преценка/ нужното за осигуровките??
    Защо за всяко нещо, трябва да е отговорен работодателя и да му се вменяват всякакви задължения?? Или така е по просто, да се тормозят работодателите за всякакви глупост, а и иначе несъбираемостта ще стане безкрайна?
    Защо има изобщо пенсионна система??? Има държави без такава!!
    Всеки си внася, колкото иска за да може да живее, след определени години! Или трябва да се дават едни пари, за да има КОЙ да ги краде и едни определени групи хора, не свършили работа и за лев през живота си, да се пенсионират с по двадесет заплати на куп и с максимални пенсии, а другите да го духат?
    Защо има изобщо социални служби и социално подпомагане и за кого са те??? За здравите и правите, правещи само неграмотни деца, не желаещи да работят нищо, но с вечни претенции или наистина за инвалидите и за нуждаещите се?
    Защо има бюра по труда, за безработни и защо се дават там обезщетения по година?? На такова бюро не трябва да се седи повече от месец, иначе работниците се демотивират и престават да имат желание за работ

    Коментиран от #16

  • 14 Гост

    0 3 Отговор

    До коментар #12 от "Дедо":

    Такива като тебе никой не ги пита ;)
    И да,никъде по света няма никакви изисквания и определения за предприемач батка.
    За инженер (всички видове ),лекар (всички видове ),изследовател (всички видове ),учител (всички видове ) се изисква диплома и автобиография за съответната специализация батка. И докато мениджър отиваш с има-няма бакалавър от всякакви измислени колежи,при изброените по горе не става батка.
    А слава богу на такива въшки като вас,аз не разчитам. И всъщност изобщо не ми дреме, като са овцИ народа ще ги смучете.те и другата половина "предприемачи" ще станат,но справедливост няма да поискат,защото мразят образованите (говоря за истинските професии)
    Хахаха

    Коментиран от #15, #18

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Готин ама не съвсем":

    Не знам господин или госпожа сте,но примерите,които ми давате са от страни от третия свят.отидете да си правите там бизнеса. България е в Европа. Всъщност,повечето от вас нямат и най малка представа от истински бизнес -в белия свят му казват индустрия, по простата причина че сте некомпетентни и неуки.изключенията като Домусчиев (но който все пак евала,че прави някаква индустрия ) просто са наследили откраднатите от държавата пари.
    Та така,въпреки корупцията някои компании все пак дойдоха в България, благодарение точно на това,че могат да експлоатират народа. Нито във Франция, нито в Германия, нито в Япония биха могли да правят това.И в трите страни, няма такова нещо като плосък данък.В Япония, дори здравните осигуровки са прогресивни. Примери за корпоративните структури и заплатите и продуктите и данъците върху тези корпорации няма да давам,защото много трябва да се пише.
    Както казах,обаче всеки народ заслужава съдбата си. А вие не създавате нищо,благодарение на специалистите на които плащате,защото не е това и целта ви ,а и повтарям нямате и капацитета за някаква дейност. Освен препродажба и източване на ДДС

    Коментиран от #22

  • 17 Гост

    0 3 Отговор

    До коментар #15 от "Дедо":

    "завършил съм всички възможни образУвания"
    Хахаха Хахаха Хахаха
    Проблема е не само в правописа,а и фразата
    Хахаха

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Дедо

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Спокойно мога да се извиня за правописа си,успяхте да ме изнервите.Ако това е било целта,успяхте.

    Коментиран от #20

  • 20 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "Дедо":

    Пак повтарям, по големият проблем е не правописа, а мисленето ви и изказа. Ако сте математик,физик, химик или биолог,правописа не е толкова важен. Въпреки, че ние рядко правим и правописни грешки.

    Коментиран от #21

  • 21 Дедо

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    Мисля,че полемиката е излишна,мисленето си е лично мое,излагам го,не го налагам,както и не искам да променям ничие чуждо!Но от толерантност,солидарност,колективизация,ТКЗСта,интеграция и други подобни се изривам,и както споменах по-горе,с чуждите ресурси КНСБ няма как помен да прави,та ако трябва,да продам всичко,което притежавам и да замина за 3ти и последен път!
  • 22 Готин ама не съвсем

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Все още минавам за мъж, а с годините ще видим?
    След като сте толкова велик, да Ви перна един въпрос? Колко и какви данъци сте платили в тази страна, та се имате за велик и преуспял???
    Аз за 28 години опит за бизнес, според Вас, съм платили няколко милиона данъци, а Вие???
    И всичко това въпреки големият отпор от страна на държавата срещу малкия и среден бизнес! Казвате в другите държави не е така!!! Вярно, но кое, у нас, е така, както в другите държави???
    Искате да няма плосък данък? И аз искам да има закони, които да не се променят за 28 години по над 100 пъти! А такива закони са стотици! Искам да има нормален съд, нормална прокуратура, нормална полиция и всичко нормално за страните за които говорите! Нормална конкуренция, а не нелоялна, не корумпирана данъчна, съдебна и всякакви власти, не протекционизъм, забранен в Европа, но не забранен за фирми на Германия, защото те са извън закона!. Не аз да внасям ДС, а другите да точат по 16 милиарда и да ми обясняват, че това е нормално, едни да внасят, а други да го теглят и да злоупотребяват с него! Да се събират мита и акцизи, а не да се гони леля Пена за 20 литра нафта, без документи, защото е от 98 година останала в цистерната!
    И тези 10 процента, които не са десет, защото има едни още 5 процента корпоративен данък, за който се мълчи разбира се, да се внасят не само от дребните играчи, като мен, а да се внасят от всички фирми, а не фирми с милиарди годишен оборот, да ми отчитат загуби в продължение

    Коментиран от #23, #25

  • 23 Готин ама не съвсем

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "Готин ама не съвсем":

    в продължение от над 10 години!
    И как точно става това?? Ако аз поискам, макар и един месец, да тегля ДДС, ще ме разнищят с 6 месечни проверки за 5 години на зад! А ако отчета и една година загуба, ще ме върнат 10 години назад и ревизират, след което ще ме и фалират успешно!
    Щото държавата ни е "справедлива" и за едни може, но за други, законите не важат!
    И като какъв шефа на КНСБ ще иска и налага мнение???
    Нещо да е произвел, да е купил и препродал с печалба, да е платил и лев данъци??? Не стига, че наследиха амнайсет имота, че само ги дават под наем и ги ползват за лични цели, ами имат и претенции, без да имат и членска маса вече!
  • 24 Гост

    1 3 Отговор
    Вижте, аз не съм против малкият и среден бизнес, въпреки че спокойно може и без него. Там където съм в момента няма такъв. Всичко се прави от мега-корпорации с големи акционерни капитали. Тези корпорации плащат огромни данъци на държавата. За тях работят всякакъв тип специалисти,като конструкторите и изследователите са най добре платени.
    Премахването на полския данък ще има ефект върху всички, включително и върху тези, които обират еврофондовете. Гледам се взимат някакви консултантски хонорари, които и в MIT не ги взимат. Така е по справедливо и социално отговорно. Всички цивилизовани държави са социални, много приятно ме изненада и социалната система където съм в момента, мислейки я за корпоративна държава с див капитализъм. Всъщност се оказа че дивият капитализъм е само при нас.
    Все отнякъде трябва да се започне и отмяната на плоския данък е добро начало. След това събираемостта от държавата -данъци,глоби и т.н. и след това борба с корупцията.
    Както казах, отказах се да разчитам изобщо на тази "държава" за каквото и да е било, но ми се иска да тръгне по цивилизования път.

    Коментиран от #26

  • 25 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Готин ама не съвсем":

    На въпроса, данъци почти не съм внасял на фона на мизерно-смешната си заплата в бг,но съм направил достатъчно за страната, че съм работил за нея както трябва и от това има дивиденти за името на България пред света (не много широка аудитория, но качествената -от която идва качеството на живот и напредъка на света ) та за това се считам за успял,а не защото съм измамил някой и натрупал опр.състояние.
  • 26 Готин ама не съвсем

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    Я пак??
    Може без малък и среден бизнес??
    А без хапове може ли?? Я вървете си ги глътнете!
    На всички успешни държави, успехите им се дължат точно на малкия и среден бизнес. И той трябва да е от 85-90 процента от всичкия! Пет процента едър бизнес, хайде 10 да са!
    Кога ще ви стане ясно на всички, че големите не плащат данъци???
    Че всички големи лъжат и мамят, скрити за счетоводни номера и добри адвокати, че плащат подкупи и корумпират наред, и си изнасят печалбите извън граница, поради което и оставаме бедна и мизерна държава!
    И престанете, от гъза на географията, да ни давате акъл и обяснявате, как точно се прави бизнес и то точно в БЪЛГАРИЯ, а елате, регистрирайте по една фирма с поне 20 човека персонал, дайте им по 5 хилки заплати, осигуровки на тях и реализирайте милиони печалби, платете им данъци и ни направете показно, как точно става това!
    Ако не можете, то поне мълчете!

    Коментиран от #27

  • 27 Гост

    1 3 Отговор

    До коментар #26 от "Готин ама не съвсем":

    Хахаха
    "гъза на географията" е топ технологична страна. И след няколко години ще се върна в Европа (не бг) с доста натрупан опит и дебело cv.
    Пак повтарям!
    Да абсолютно, малкия и среден бизнес е излишен. Получава се разводняване и трудност при събиране на данъците. Дори магазините за хранителни стоки, на само в "гъза на географията" а и в центъра на Европа (и там съм бил и ще се върна) са монополизирани. Та така, никъв смисъл няма от малки фирмички,които само експлоатират и лъжат. Навсякъде в големия свят има големи корпорации за които работят специалистите.това избуяване на т.нар. мениджърчета и предприемачи със съмнителна дейност е характерна за слабо развитите страни. В Германия и Франция , положението е същото. Големи корпорации и големи данъци за тях.
    Айде, въртете си далаверките спокойно, защото не вярвам нещо да се промени

    Коментиран от #28

  • 28 Готин ама не съвсем

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    Ами сбъркана работа от всякъде!
    Големи компании, които произвеждат нищо!!
    Излизе, че са откраднати милиони досиета от сураттефтера, хората започват да си закриват профилите, и компанията за дни се обезценява с 40 милиарда долара! Смях! Технологично звучи!
    И се печатат едни хартийки, без покритие и "големите" просперират. Да де, ама докато вярват в тези хартийки! Външна задлъжнялост на 21 трилиона долара! Като сложиш и вътрешната стават над 100 трилиона. Ма джобни пари, нали!
    България не трябва да гледа Германия и Франция! Те си имат тяхната политика на завземане на пазари и икономическо заробване на съседните държави, за което се водиха и две СВ! А сега е новото заробване, което е икономическо и по страшно от предните войни!
    България трябва да гледа държави, като Италия! Народо психология и "културни" особености!
    Българинът не може да прави ортаклък! Не може да се сдружава с други хора. Той е индивидуалист и особняк. Де що фирми имаше, се изпоскараха, разделиха се мъже с жени, братя със сестри, рода и т.н.н. Трябва да гледаме семейните фирми и семейния бизнес. Да, ама точно той системно е унищожаван в България! Иначе вечно ще си останем роби и наемници на чужди групировки и корпорации и зависими от чужди икономики!
    Анадън му?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Готин ама не съвсем

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "Гост":

    Браво!
    Та като говорим за обществена ангажираност, каква е вашата спрямо България и българите в нея??
    Ако приемем, че всички се бяхме изнесли/20-30 годишните/,през 90-те години, какво щеше да е останало от България днес??? Милион и половина цигани, още толкова турци, 2 милиона пенсионери и един милион деца!
    Та кой щеше да им плаща заплати, социални, детски, данъци и т.н.н.
    Или Вие и подобните на Вас, затънали в дребния си еснафски егоизъм, разбягали се като мишки от потъващия кораб, щяхте нещо да направите за тази държава??
    На кого оставихте родителите си, кой ги издържа и им плаща пенсиите?? На кого оставихте децата си, докато направят години и можете да ги вземете при Вас?? КОЙ им осигури безплатно образование, медицински грижи и всичко необходимо?? Кой им даде първоначалния старт, както и на такива, като ВАС! Къде получихте образУванието си и какво платихте за него, или как се отплатихте на тази държава и хората в нея, че ви дадоха образУвание, медицински грижи, че ви храниха и поиха, Вас и другите, като Вас?
    Точно този дребен и среден бизнес, против който сте!
    А Вие великите, начетените, проспериралите, от върха на Вашето величие се осмелявате постоянно да ни поучавате и да ни давате особено ценни указания, как да правим бизнес, какъв да е и колко сме некадърни.
    Ма благодарим Ви сърдечно и вървете на м@@ната си и малко по-далече и ни оставете на мира, след като сте обикновени некадърници и страхливци и не Ви стигат смелостта и силите да

    Коментиран от #31

  • 31 Готин ама не съвсем

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Готин ама не съвсем":

    да работите и създавате НЕЩО в България!

    Коментиран от #34

  • 32 Гост

    0 3 Отговор
    По добре до правиш нещо, там където има смисъл от него и се цени.това , което направихте - вие,дребните еснафи е обезценяване на природните и инженерни науки-основа на цивилизацията. От всички тях,единствено програмистите могат да живеят достойно и то благодарение на чужди корпорации на българския пазар. За съжаление, от тях не излизат истински работни софтуерни продукти,но все пак има работа за тях. В тази връзка се надявам в бъдеще да навлязат и големи фармацевтични гиганти,такива за сортови семена и механика. Само така България ще стане нормална държава. Пак повтарям, пречката е не данъчната система, а корупцията и липсата на специалисти. При нормално заплащане и осигурени работни места, те ще се върнат при това с know-how,защото на никой не му се живее повече в чужда страна и в непрекъснат стрес от проект на проект.

    Коментиран от #33

  • 33 Дедо

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Гост":

    Добре,до тук разбрахме от дискусията,че сте някакъв учен правещ правописни грешки като мен с мизерна заплата,най-вероятно не произвеждащ нищо и плащащ мизерни данъци,както хилядите охранители за БВП,искащ да се солидаризира с нашите пари,но това не ни харесва на нас,съвсем нормално е да не сме съгласни с Вас,но като толкова не Ви харесва демокрацията,направете една революцийка,сложете си един вожд на чело и си живейте в комуналките и си бъдете равни,но не с нашите пари,моля!Нас не ни мислете,ние ще си намерим място под слънцето,ние,които искаме да работим и печелим,въпреки Вас!

    Коментиран от #35

  • 34 Дедо

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "Готин ама не съвсем":

    Да работят,ама не искат и докато има такива като другаря Пламен Димитров да им пълнят празните картуни,ще чакат някой да ги оправи,всички ще са им виновни,ще има професионални протестиращи "никога не са платени" и никога няма да потърсят вината в себе си,а ние ще се чудим от къде да намерим работници за да създадем нещо,за да им платим тъпите социални помощи за да не крадат и да не национализират това което сме създали!Да ти е.. и пролетариата скапан завистлив нескопосан.

    Коментиран от #37, #41

  • 35 Гост

    0 3 Отговор

    До коментар #33 от "Дедо":

    Господине, има разлика между технически грешки вследствие на клавиатурата на телефона и бързината на писане и грешки направени от неграмотност ;).
    Колкото повече тази държава толерира малките фирмички неправещи нищо и не допуска големите на българския пазар, толкова по дълго ще си стоите в третия свят и толкова повече емиграция на специалисти ще има. Знам, че мислите че може без наука и образование и без високи технологии и инженери, но добрите лекари също се изнасят. Ще се лекувате в малките си частни поликлиники,които в най добрия случай имат ренгенов апарат и експлоатират останалите в България некадърни джипита.
    И още нещо, ние имаме много примери за успешна реализация в белия свят, но такива примери за дребни (че и за големи ) български търговци не съм чувал. Така че единственият ви шанс е да стискате кокала в България и да скимтите срещу големите корпорации,които ще ви ликвидират но пък ще осигурят нормална работна атмосфера.

    Коментиран от #36, #39

  • 36 Дедо

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Гост":

    Болен,комлексиран мозък.По-добре е хора като Вас да емигрират и то бързо за да се реализират някъде си.
  • 37 Гост

    0 3 Отговор

    До коментар #34 от "Дедо":

    Вий май не мЪ разбрахте все пак !
    Искам мощни корпорации в България с реална дейност,реални работни места и реални данъци.Пак ще повторя, за тях плоския данък не е никакъв приоритет. Искам България да стане нормална държава, а не тип бананова република движена от дребна търговия и долнопробен туризъм.

    Коментиран от #38, #40

  • 38 Дедо

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Гост":

    Надявам се Вие да сте ме разбрали:нулева толерантност,към гнидите,който,разчитат на солидарност изразяваща се в разпределение на парите на предприемчивите хора,плоския данък за Вас може и да не е приоритет,но за нас е.Работил съм дълго в Канада и Германия,там профсъюзите не са много долюбвани хеле пък от големите компании за които бленувате Вие,успял съм за себе си и няма как един компроментиран за мен пофсъюз да разпределя този ресурс който съм изкарал с много работа и лишения,за да са доволни хора,като Вас,които тепърва искат да се реализират.
  • 39 готин ама не съвсем

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Гост":

    Господине, много сте объркан, а навярно и млад, защото си нямате хал хабер от началото на демокрацията и развитието и в България!
    Аз също съм инж. Имам и няколко специализации.
    Работех в научен институт и създадохме, с моята съпруга, технологии по-добри от американски и японски такива! Създадохме и малко предприятие за иновативни технологии и за разработки.
    Но дойдоха промените и фалираха института, в който работехме!
    Ходих тогава три пъти в министерството на Пушкаров! С папки с документация, оценки, договори, поръчки! Поръчки, когато никой в България тогава нямаше!
    На третия път, един от зам министрите ме дръпна на страна и ми каза: Момче, недей да идваш повече! Ние не сме дошли да създаваме, ние сме дошли да унищожаваме!
    Благодарих му искрено и забравих за дипломата си!
    Е успяха да унищожат България. Заводи, предприятия, всичко нарязано. Младите в чужбина. И съответно, липса на конкуренция за запада и оголен до болка пазар, на който да се продават нискокачествените западни стоки!

    Коментиран от #43

  • 40 готин ама не съвсем

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Гост":

    Искате мощни корпорации??
    Имате ги!
    Я вижте за последните 12 години, колко данъци са платили Метро, Кауфланд, Била, Лидъл и т.н.н. Как могат да работят по над 10 години тук, и да не платят и лев данък печалба, а все да са на загуба?? И то при преференциални условия, непостижими за никоя българска фирма! Инвеститори клас Не знам си какъв. Шварц Груп, собствениците на Лидъл и Кауфланд са получили 800 милиона/осемстотин милиона/ заем от Европейска и Световна банки без лихва, за да построят веригите си в България и Румъния!
    Коя българска фирма е получила не 800, а 80 или 8, или о,8 милиона, за да си направят веригите в Германия или у нас?? Но си говорим за почтеност, за лоялна конкуренция, за липса на протекционализъм! Забранен от евроГейското законодателство!!
    Да видим и какво продават. Само нискокачествена западна стока!
    Това след 10 години го разбраха с клизма, за хранителните стоки, и все още не могат да го разберат за битовата химия, козметиката, техниката и т.н.н. Стоки, които и "бедна Русия" даже не иска да купува вече, защото няма и елементарно качество, а не отговаря дори и на занижените стандарти от Бай Тошово време, та и правим стандарти по БДС!
    Смешно, тъжно, зловещо! Увреждащо здравето на българина, ама на кого му пука???
    Важно е корпорациите да са добре!!!!!!!
    Не осъзнавате ли, колко са жалки тезите Ви и не състоятелни?

    Коментиран от #42

  • 41 готин ама не съвсем

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Дедо":

    Ами прав сте, но няма кой да ви разбере, защото не се пече на вашият и моят огън!
    До там се докарахме, защото няма организация на дребния и среден бизнес, който да защитава нашите интереси, а всеки сам се бори с вятърните мелници!
  • 42 Гост

    0 2 Отговор

    До коментар #40 от "готин ама не съвсем":

    Нямах предвид само магазините за хранителни стоки, но щом се хванахте за тях:продават абсолютно същата стока като останалите, само че по -евтино.това е добре за българина.без тези вериги, щяха да му дерат кожата местните бакали за същага стока. Освен това, тези осигуряват и работни места, а изкупната цена от български производители,доколкото знам е по висока от тази на местните прекупвачи.така че,да големите вериги за хранителни стоки са положителен пример за падане на цените на хранителните продукти и подобряване качеството на живот. В тях има и качествена и некачествена стока,както в малките бакалии.въпрос на избор

    Коментиран от #44

  • 43 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "готин ама не съвсем":

    Хммм,ами сам го казвате.след промените фалираха всички институти и научно изследователска дейност за да просперират някакви фирми със съмнителна дейност. Конкуренти на САЩ и Япония не можем да бъдем. Нито на Европа. В момента аз съм в Токио за 3 години, след специализация във Франция. Затова ви говоря за корпоративен бизнес и връзка наука -бизнес . След като държавата абдикира напълно от това,би трябвало да привлече и осигури достъп до пазара на глобалната индустрия в България. Това трябва да е цел номер едно. Само така ще се създаде нормална атмосфера. А дотогава, трябва да осигури нормални условия за живот и на непредприемачите,като лекари,университетски преподаватели и учители.за инженери-работа йок (с малки изключения пак от международни фирми),а е съвсем ясно , че изследователите са напълно анатемосани от "обществото"

    Коментиран от #46

  • 44 готин ама не съвсем

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Гост":

    Абсолютно несъгласен с вашето мнение! Напълно погрешно!!
    Ми навсякъде се тръби, че храните са с по-ниско качество! Правени са изследвания и е доказано, че е така, с което ще бъде занимаван и европейският парламент. Ако не сте запознати, поне замълчете!
    Изобщо не е вярно, че там е по-евтино. По евтино е само това на промоция, всичко останало е доста, да не кажа с пъти по-скъпо!
    И да ви светна. Приемането ни в Евросъюза е точно за да си продават ниско качествената стока тук и в Румъния и другите бъдещи членки, с фантастични печалби, защото много съставки липсват или са заменени с по-нискокачествени! За тази цел бяха създадени фабрики в Украйна, Полша, Чехия, които произвеждат за нас глупаците и аборигените, а за Западна Европа се произвежда в техните си стари фабрики!
    Затова след контра ембаргото на Русия срещу Европа, България бе залята с тези фалшиви стоки!
    А във всички местни магазинчета, на местните производители, стоката е прясна и с по-ниска цена, а не опакована в контролирана среда просто, защото е стара и преопакован боклук, изхвърлен от Европа, който трябва да издържи до продажбата и в България!
    И тези магазини не осигуряват работни места, а закриват такива, но няма как да го разберете това. Трябва елементарен интелект за това !
    И елементарен въпрос?
    След като стоката е същата, а и с по-ниска цена от тази в Европа, защо всички поръчват на разните тираджии да им носят кафе, прахове, омекотители, техника от З. Европа, а не си си купува

    Коментиран от #45, #47

  • 45 готин ама не съвсем

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "готин ама не съвсем":

    а не си купуват същата от тук????
  • 46 п.п.

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Гост":

    И за да не изляза сноб,защото не съм. Държавата трябва да помисли и за хората, които полагат и тежък физически труд също така, а не да ти оставя в ръцете на мошеника.
    Политиката е напълно сбъркана.всички технологични достижения в медицината, агрономията и механиката идват или от отромни акционерни корпорации (много често с държавно участие ) или от държавни научни институти. Факт и примери много. Нашата политика е напълно грешна и е с цел източване на еврофондове. Това е моето скромно мнение
  • 47 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "готин ама не съвсем":

    Точно това е проблема,защо големият и сериозен бизнес с реални работни места и продукт,който не се интересува от плоския данък отиде в Чехия, Румъния, Унгария и Полша. Това се вижда и по стандарта на живот. И между другото, френското сирене е най хубаво във Франция.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове