Last news in Fakti

24 Март, 2018 13:16 3 160 19

Проф.Божидар Димитров: Чакам обвинение и за незаконни деца!

  • божидар димитров-
  • ним-
  • каталог

Става дума за колекция на иманяр

“Чакам обвинение за незаконнородени деца и че съм изчукал всички ученички и студентки, на които съм преподавал“, така изригна пред ПИК бившият шеф на НИМ проф. Божадир Димитров по повод обвинението на антикорупционната комисия, че е подписвал договори с фирма на дъщеря си.

Комисията обяви, че се е самосезирала от публикация в медиите, че НИМ има договорни отношения с търговското дружество „Акшаена -2007“ ООД, в което собственици са дъщерята на Димитров Мария и племенниците му.

„Очаквах подобни атаки, тъй като съм чел твърде рано Марк Твен и фейлетона му "Кандидат за губернатор". Неотдавна професорът създаде движение "Кан Кубрат", за което обяви, че ще се бори за президентска република.

Едно от обвиненията е, че фирмата на дъщеря му издавала каталози на колекции, които не са влизали в НИМ, или пък са влизали с огромно закъснение.

По този повод проф. Димитров разказва пред ПИК следното: „В една безлунна нощ преди три години ме събудиха офицери от ДАНС, от отдела за борба с престъпленията срещу културно-историческото наследство. Помолиха ме да отворя музея и да приема голямо количество експонати от колекция, подготвена за незаконно изнасяне. Те посочиха, че става дума за престъпник, който е искал да ги изнесе в чужбина. Отворих музея и експонатите, около стотина, бяха приети там. Става дума за бизнесмена Добромир Христов. Естествено, известно е, че много хора, хванати с такова количество експонати, за да избегнат съдебни дела и глоби, се съгласяват да направят доброзорно дарение. Така и този бизнесмен изяви желание, но постави условие да му се отдели заличка, защото той е вече дарител, а не престъпник, и да му я наредим. И поиска бързо издаване на каталог.“

Тогава проф. Димитров подписва с акционерното дружество, в което дъщеря му има дял за издаване на каталога. Бизнесменът поискал каталога да стане много бързо и дарил за това 20 000 лева на НИМ. После бизнесменът дарил още 20 000 лева за реставрация и за експозицията, които обаче били използвани за "Плиска". „Подписах с тази фирма (на дъщеря му), която знаех, че ще може да извърши поръчката за 3 дни“, обяснява проф. Димитров.

На обвиненията на антикорупционния орган, че шефът на НИМ не е довършил поръчката, а е издал само половината каталози за тази сума, той отговоря „Лицето изчезна. Звъня, а вдига жена му и казва, че е в чужбина“.

На въпроса на ПИК: „Но все пак вие сте подписал с дъщеря ви, а това е конфликт на интереси“, проф. Димитров отговаря: „Оставете дъщеря ми. Но какво ще стане - айде да ме уволнят, аз съм пенсионер. Те смятат, че правя партия, а това не е така. И заради това ми търсят незаконни деца“.

„Не съм притеснен, подчертава бившият шеф на НИМ. Чел съм Марк Твен. Там една партия издига чист като сълза човек за губернатор на Ню Йорк и се оказва, че е изчукал всички ученички барабар с майките им на места, на които не е стъпвал дори. А на един митинг девет парцаливи деца го задърпали за дрехите и започнали да му викат "тате". И аз чакам децата и девойките. Предупредил съм всички мои хора, че ще има такива неща, а който го е страх, да не ходи в гората. И дори някои се отказаха от участие в движението“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    13 6 Отговор
    Божо, беше ми симпатичен но и ти си топнал лапичките си в меда. Остави ги тия работи,че оня бързал. Като е бързал,защо щерката ти ги е направила след половин година и то не всичките? Абе не си виновен. Семката ни е такава. Крадливо племе сме и това е. Който и да беше на твоето място и той щеше да крадне. Нищо не става от нас и това е. Като в рекламата. Заеби тоя Пимпирев мимпирев дето стъпнал на южния полюс. Голям праз. И там кой знае какви кражби и далавери е.
  • 2 реалист

    19 10 Отговор
    Г-н Димитров най-убедено ти казвам,че си срам за българския род,ти си една политическа пеперуда и с нищо не се различаваш от останалите политици.Твоята наглост и безпордонност по случая е фрапираща.
  • 3 Георг Георгиев

    12 8 Отговор
    Стига хитринки с историята и манипулаций господин измишльотина професор и доносник Божидар Димитов!!!
  • 4 Желязков

    7 3 Отговор
    "Всички са/сме маскари "
  • 5 Сенко

    14 5 Отговор
    Наистина ми падна в очите професора. Жалко е!!!
  • 6 Стига вече

    11 2 Отговор
    НИМА ТОВА Е СИЛАТА НИ КАТО НАЦИЯ. КИЛИПИРДЖИИ БЕЗ НАЦИОНАЛНА. СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ И ОРИЕНТАЦИЯ . ДЪРЖАВНИКА СЕ ГРИЖИ ЗА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА. ДЕ Е ГРИЖАТА ИМ ДНЕС ЩОМ СМЕ С НАД 44 МИЛИАРДА ЕВРО ЗАЕМИ. КОЙ СМЕ ИЗБРАЛИ ДА НИ МАМИ ?
  • 7 Кабагайдаров

    13 1 Отговор
    Професоре сега ще ви търсят цаката...........ще искат да ви курдисат.
  • 8 Кака Гинка

    10 3 Отговор
    Не се изхвърляйте толкова г-н професор!Красавец никога не сте бил,не сте и от най-умните - жените,като цяло не са толкова слепи и тъпи;други бяха секс символите по ваше време!
  • 9 Аааа

    7 3 Отговор
    Професоре , нали разбираш ,че иронията , доловена в коментарите ти не работи в твой интерес ... или пък не можеш да го разбереш ...
  • 10 ivan

    8 3 Отговор
    Наѝ големият иманяр
  • 11 киро

    7 1 Отговор
    Той много честен бил горкия иманяр ама кирката му ръждясала вече.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Лъжеца

    7 2 Отговор
    Тоя лъжец се оплете като муха в паяжина.Като разбра,че не може да ские далаверите побърза да се пенсионира.Той е срам за българската наука.Колко пари смъкна и от Созопол ,но изкланите в Батак и на онзи свят няма да му простят ,че твърди че не е имало турско робство.Жалко че има хора който са заблудени и му вярват.
  • 14 Срам

    7 1 Отговор
    Още един "велик патриот"...крадец!!
  • 15 fuck nazis

    4 2 Отговор
    Кой ще е.. толкова много !? Чак и незаконни да раждаш !
  • 16 Krisко

    4 0 Отговор
    И ти ли бре шушляк.
  • 17 Бриго Бичкията

    3 0 Отговор
    Въртиме сучеме и пак стигаме до извода, че няма държавност.
    На документ всичко има, но на практика го няма.
    Та защо професора да не подпише договор с щерка си?!?, той договора си е легитимен.
  • 18 Павел Цветанков

    1 0 Отговор
    Само не ми стана ясно къде точно е прокуратурата в тази история. Че е прегазено законодателството е повече от видно.
  • 19 Бенц

    1 0 Отговор
    Този толкова много е краднал а се прави на света вода.Цялата иманярска мафия нее краднала толкова...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове