Last news in Fakti

26 Март, 2018 08:52 1 512 6

Карадайъ: Време е да се обединим (СНИМКИ)

  • дпс-
  • имами-
  • дело-
  • възродителен процес

ДПС подава сигнал срещу прокурорката по делото за имамите

ДПС ще подаде сигнал в прокуратурата за публично изявление на наблюдаващия прокурор по т. нар. „дело срещу имамите”, в което се създава етническо и верско противопоставяне.

Това стана ясно от думите на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ на митинг в село Корница, община Гоце Делчев, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Думите на прокурора (по делото срещу Ахмед Муса и още 13 имами, обвинени в разпространение на идеите на ИДИЛ - б.р.) потвърждават нашата оценка, направена още преди 8 години, че делото е политически процес на натиск и преса върху нас. Ако е нужно, знаем как и можем да направим още, но нека видим действията на прокуратурата", заяви той, без да уточни какво е казал прокурорът.

Преди три дни обаче наблюдаващият прокурор Недялка Попова заяви в интервю за "Фокус":

"Целта е да подадем един сигнал към обществото, че има едно явление в България, не трябва да си мълчим.

Защото ние виждаме в него опасност. В момента по статистика мюсюлманите са 10 -12 % в България. И нямаме основание да мислим, че те ще станат по-малко. И с пристигането в България на мюсюлмани от чужбина, и със завръщането на част от изселилите се в Турция, с поощряването на раждаемостта, и приемането на тази религия от атеисти. Когато стане 30%, държавата ни вече е застрашена. Те са монолитна маса, лесно се манипулира и на избори. Те са почти като военизирана структура. Като им се каже отивайте и гласувайте, те отиват. И ще дойде време, когато ще видим как в парламента повече от 50% са от друга религия, президента ни ще стане от друга религия, министър-председателят, кметът ни ще е от друга религия..."

Карадайъ припомни, че становището на прокуратурата по повод дърпането на възрастни жени на границата от страна на националистите (има предвид вицепремиера Валери Симеонов - б.р.), бе оставено без последици, с аргумента, че нямало достатъчно доказателства. Той отбеляза, че именно това е двойният аршин и двойния стандарт на правосъдието на прокуратурата.

„Единият, който му виждаме действията през медиите, и другото, което се случва 8 години с нашите имами. Това е разликата”, заключи лидерът на ДПС.

По време на митинга стана ясно още, че партията ще следи процесите по изработването на новите учебници по история и ще настоява събитията и участниците в т. нар „възродителен процес” да влязат за изучаване в учебниците.

Карадайъ реторично попита:

"На кое му казват те възродителен процес?! На най-голямото етническо прочистване след Втората световна война, т. нар голяма екскурзия 1989 г, или на опита за насилствена асимилация 1984 година, или на опита за насилствена асимилация 1975-76 година,или на опита за насилствена асимилация 1972-73 година или на опита за насилствена асимилация 1964 година. ДПС ще настоява нашата история на нашата Родина да влезе в учебниците".

Той завърши с призив за заедност и единство:

„Дошло е време да се обединим, да сме заедно, отново да сме силни”.

Събитието, организирано от ДПС, премина под надслов „Миналото не е пепел...Паметта е жива!” и отбелязва 45 години от трагичните събития на т. нар „възродителен процес” в с. Корница. На възпоменателния митинг присъстваха и депутати, уточниха от партийния пресцентър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 касапина

    20 3 Отговор
    Всичко казано от този неграмотник, бледнее пред чудовищните престъпления извършени от дедите му.
  • 2 Пеньо

    12 3 Отговор
    Призивът за обединение е отправен към съгражданите ни с турско самосъзнание, а не към българският народ, като цяло. ДПС никога не са се дистанцирали ясно и категорично от проповедниците на ИДИЛ! За някакви сигнали и помощ от тяхна страна към държавата и дума да не става! ДПС-тази антиконституционна етническа партия продължава политиката за вадене на етническата карта при всеки сгоден случай.
  • 3 Иванов

    7 2 Отговор
    Тези са толкова гнусни, че не заслужават и коментар. Предатели,пфу!
  • 4 айде

    3 0 Отговор
    Турци, гласувайте за ДПС или ДОСТ, ама после като бачкате за 500 лева не се оплаквайте...кажете на Доган или Местан да ви напълни хладилника и да ви плати сметките или да ви купи по-нова кола.
  • 5 Хаджията

    0 4 Отговор
    Да живее ДОСТ. DOST ve DOST
  • 6 Адолф

    3 0 Отговор
    Винаги съм подозирал,че турчин и циганин е едно и също,но каратъпака го каза официално!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове