26 Март, 2018 15:16 3 104 29

Антон Кутев: Защо ни е льохман за премиер?

  • антон кутев-
  • бойко борисов

Не съм виждал по-беззъба външна политика, гневи се социалистът

Антон Кутев: Защо ни е льохман за премиер? - 1
Снимка: bTV

"Защо ни е льохман за министър-председател, ако не може да реши проблемите", попита в сутрешния блок на bTV заместник-председателят на парламентарната група на БСП Антон Кутев. Той определи дипломацията ни като „най-беззъбата“, която е виждал и прогнозира тежки дни за премиера след края на европредседателството.

„Все повече мощни външни политици се държат с България като с някаква третостепенна държава. – каза Кутев. – Това е показателно. Дали причината е външният министър, или министър-председателят не знам, но е факт, че си позволяват твърде много да ни подценяват. Ние сме държава от най-големия и най-мощния икономически съюз в света – Европейския, ние сме държава от най-големия военен съюз – НАТО, и въпреки това се оказва, че сме абсолютно безгласни и безпомощни на международната сцена, което, според мен, е проблем на това какви хора сме си избрали“.

На въпрос дали и днес, на срещата ЕС – Турция, България ще е безгласна, Кутев отговори: „За съжаление, познавайки мощните дипломатически умения на Борисов, мисля, че изобщо няма да ни има там“. И уточни, че говори за проблемите в българо-турските отношения, които са два – обезщетяването на тракийските бежанци и отношението на Ердоган. „Дали трябва да ги постави с една или друга строгост и острота е друг въпрос. Това е въпрос на дипломация. Аз не вярвам Борисов да разбира каквото и да е от дипломация, многократно е доказал, че това за него е "тера инкогнита", но да видим“, каза Кутев.

Според него президентът Румен Радев е „единствената ни надежда по отношение на външната политика“ и само той има „адекватни послания“.

Според него в момента премиерът „само вдига пушилка около себе си".

„Освен ремонта на НДК и плочките нищо друго няма да остане от това председателството. За Шенген какво направихме? Нула! Какво направихме по отношение на трудовия пазар на българите? Какво направихме по отношение на атомната ни енергетика? Нула! И изобщо защо ни е льохман за министър-председател, ако не може да ги реши?“, каза Кутев.

Той посочи и че по негово мнение „външната ни дипломация в момента е най-беззъбата и най-невъзможната външна дипломация, която съм виждал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ььььььь7

    48 26 Отговор
    Еми защото лольовци гласуват за него и ръждивите братчеди...затова си имаме и лохман за премиер...
  • 2 OMG WTF

    37 12 Отговор
    Ми имахме си вече трансджендър премиер, ама той нещо забегна към Брюксел. А уж беше обещал да не го прави и кандидатурата му била само за да може да дръпне повечко гласове за БКПС-то. А пък сега е ред за льохман премиер.
  • 3 БСПДПСЕвророма

    27 16 Отговор
    Ааааа, за ръждивите братчеди ше питате коалиционния партньор на Позитано - Евророма!
  • 4 един

    42 32 Отговор
    Всички от БСП са ненадминати с лошото си възпитание, долния си уличен език и отвратителното си поведение. Всички са вдъхновени от предводителката си, която пое ролята на плашило и предвожда мъжете от партията столетница, давайки им пример с поведението си. Интересно какво биха направили от БСП, след като толкова много искат да се докопат до властта? Каква би била външната им политика освен ниски поклони пред товарищ Путин в угода на патриарха Кирил, злонамереност и предателство спрямо народа на България. Как биха се държали с Европа, в която членуваме? Всеизвестно е, че от там видяха ясно и категорично какво представляват и за какво се борят от БСП. Кутев както винаги е отвратителен, но е щастлив, защото или не го знае, или не му пука. И в двата случая губи!

    Коментиран от #17

  • 5 Кути Спина

    37 20 Отговор
    По-голям льохман от Кути спинара няма !
  • 6 ivan4o

    0 2 Отговор
    смятай.хахахах
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Шляхтиц

    32 25 Отговор
    Като не може да реши проблемите премиерът, вземи ги реши ти бе простак. За какво получаваш заплата?????? За да лаеш, за да създаваш скандали и да пречиш на управляващите да си вършат работата, до колкото могат. От БСП и ДПС аз съм запомнил само интриги, скандали, провокации, Орешарски, Виденов, Луканов, фалити на банки, кредитни милионери, приватизации а'ла Костов и какви ли не още уродства.
  • 10 МОСАД

    28 23 Отговор
    Скачахме ти върху покрива на колата ти по време на протестите с-у Орешарски - акъл не ти доиде ! Тровиш въздуха със твоите тролове ...ЧЕРВЕН БОКЛУК...искаш си серГЕЯ да е домакин в Варна !
  • 11 ха-ха-хаааа....

    12 8 Отговор
    Еми трябва си и един шебек да рязсмива германците и да прави локум и баклава на турчетата.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гост

    23 11 Отговор
    Отвратителни са хората като този на снимката горе, винаги когато някой друг се ангажира с нещо по мащабно започват масово да хвърлят кал. Няма сайт в който да не е излязъл поне един от хейтърите на БСП да плюе по всичко днес. А да коментират отношението към нас във външната ни политика, при положение че за последните 12 месеца тук дойдоха повече световни лидери от колкото за всичките им мандати е показателно колко добри дипломати са бившите комунисти.

    Коментиран от #16

  • 14 Расулюлах

    10 10 Отговор
    Тиквата льохман стана хахахахахах
  • 15 Иван

    22 9 Отговор
    Антоне, га Вие бяхте на власт по-големи льохмани оттогава не са били на власт в България.
    Само да ти припомня:
    Правешкия льохман, оня комсомолеца, при който фалираха банките, другия льохман, дето нямаше и един ден трудов стаж.
    Сещаш се нали ?
  • 16 Гроб

    10 14 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Какво е мащабното бе цървул,да направим турско кафе ида го поднесе тиквата.Голями приятели станахте с тия фесове който петстотин години се гавриха с нас.Защо не каза нещо за тракийците мъченици изгонени и избити от домовете .Оправи България сега започна и Европа.

    Коментиран от #18, #27

  • 17 Петър

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "един":

    За възпитание и груб уличен език БСП ни ми ги бутай в А група, за това нещо отговарят ГЕРБ и техният лидер-пример: Данче ти нали си имала само един, Данчето отговаря: Да, може да се провери
  • 18 Гост

    12 10 Отговор

    До коментар #16 от "Гроб":

    ,,Цървъл'' може да викаш на някой от твоето обкръжение, най-вероятно нивото не е по-високо там.. само мога да предполагам, аз така с хората не говоря, а обръщение ,,ние'' и тем подобни са абсурдни, дори не съм гласувал за Герб. Но това не пречи да изкажа мнение , че тези хора от БСП са безобразно деградивни и винаги са печелели от злобата и омразата. Какво кафе ще пият довечера си е тяхна работа, ако държавата е статична в такива ситуации , всички хейтъри квичат , че нищо не сме правеле, ако се предприеме някакво действие, всичко мрънкат , че не било правилно, е не дай си боже в някоя ситуация да се наложи да сме сплотени, такива като теб веднага ще получи еуфория от кефа , че ще имат повод да плюят.Сори пич на 27 съм и почти не останах с приятели тук от дребнави хехтъри като теб.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ....

    8 9 Отговор
    Ми този, грбераст, герберджендър или както му казвате льохман премиер не е тук за да решава проблеми, а да ги създава и да забогатява !!!! Явно още има хора, които не могат да го проумеят или не им се вярва !?!?
  • 21 Хаха

    13 11 Отговор
    Мръсни комунисти, само безпочвена критика !!!
  • 22 112

    13 7 Отговор
    Някой ги е яд че само гледат от страни, скоро на главното място няма да застанете. Приказвайте си, ние се забавляваме и подхилкваме.
  • 23 случаен

    12 6 Отговор
    За да няма льохмани като Жан Виденов, Румен Гечев, Кирил Добрев, Михаил Миков, Атон Кутев и Корнелия Нинова и техните отрочета.
  • 24 един от всички

    5 6 Отговор
    Никога не съм поддържал неговата партия,но в случая г-н Кутев е напълно прав! Турция не е платила досега и една стотинка от огромния многомилиарден дълг,който е подписала към България,вече над сто години.Само след 1990 г. го преподписаха и отново не плащат. Ако беше някой друг,щеше душичката да им извади от мрънкане за тези пари. И още -заради "душевните граници" на Турция и сърцето на Ердоган,всяка друга държава би взела мерки,като персона нон грата,или гонене на дипломати,освен това заради нахлуването на Турция в Сирия (Африн).Освен това заради масовото избиване на собственото цивилно население с редовната си армия (кюрди),освен това стотиците хиляди затворени опозиционери и журналисти в затворите без основание и т.н. Това ако беше Русия,само за една стотна от всичко това,щеше да има санкции,изолация,гонене на дипломати и т.н. А ние даже за нашите си пари не смеем дума да отроним,Бойко е в ролята сега на Ванката от шоуто на Слави,да поднася кафенце,да забърсва масата ,да зарежда чашките с вода и т.н.
  • 25 Ощърбий

    12 4 Отговор
    Да като започнем:

    1. Взривиха Църква.
    2. Обираха мандри.
    3. Великия им лидер гошо тарабата, заедно с грузинския хитлер създадоха македонците.
    3. Избиха и прокудиха Българската интелигенция, хора които можеше да направят България велика.
    4. Бавно и с постоянство унищожаваха всеки осмелил се да им каже и половин дума.
    5. Фалираха България няколко пъти.
    6. Пропагандираха андрешковщината като държавна политика.
    7. Направиха от народа Български зомбите и мекотели способни само да се оплакват без мнение и...
    8. Направиха фалшивия преход създавайки партийки като сдс и окрадиха каквото можаха.
    9. Фалираха държавата още веднъж, крадейки всичките спестявания на хората. 1997г.
    10. Изгониха кадърните хора от България, включително и мен.

    И на фона на всичко това тоя да се репчи звучи меко казано нелепо.
    Кой е льохмана всъшност?

    Коментиран от #26, #28

  • 26 един от всички

    5 2 Отговор

    До коментар #25 от "Ощърбий":

    Хасане,според теб, не трябва да си искаме парите от Турция? И трябва да си затваряме очите пред "душевните граници" на Ердоган?
  • 27 Джон Ленин

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "Гроб":

    Дипломацията не е за всеки , особено за комунисти , обслужващи чужди интереси ... Чети "Дипломацията" на Хенри Кисинджър ...
  • 28 Джон Ленин

    3 2 Отговор

    До коментар #25 от "Ощърбий":

    ТОЯ , го видях един ден в София Ринг Мол... Едва го познах , сякаш виждах някакъв старец, който се озърташе наоколо и гледаше като руснак попаднал в Лас Вегас ... По - голям ОЛИГОФРЕН от тоя не бях виждал на живо ...
  • 29 ново

    0 1 Отговор
    този по наглост ще надмине и президента и нинова щом иска ердоган да плати за възродителния процес при правителствата на виденов луканов станишев орешарски и пр първанов какво дъжахте в ръцети та сега борисов вие виновен щом тои 10 год е лъохман вие какви сте и до това умствено не сте достигнали
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове