2 Април, 2018 17:43 1 903 2

Депутат от ГЕРБ: Чист съм за фирмите, а БСП – не

  • борис-
  • кърчев-
  • борис кърчев-
  • фирми-
  • депутат

Борис Кърчев обвини колегата си от левицата Пламен Караджов, че въртял измами

Заявявам категорично, че към датите, когато съм излязъл като съдружник от двете дружества „КТВ” и „Би Би Си Кейбъл”, те не са имали никакви задължения към държавата и бюджета, заяви на пресконференция днес народният представител от ГЕРБ-Казанлък Борис Кърчев.

В подкрепа на думите си той представи официални справки от НАП за липсата на задължения на фирмите, към датата на излизането му от тях като съдружник и управител. Миналият четвъртък Кърчев неправомерно бе обвинен от колегата си от БСП Георги Търновалийски, че е продал фирмите си на малоимотно лице и така е решил проблемите си – изявления, породени от публикации на казанлъшка медия, които Кърчев определи като: „изнудване и имащи основна цел да компрометират мен и партията, която представлявам.

Вероятно цялата тази кампания срещу мен и ГЕРБ е свързана и с вътрешните борби в БСП – Казанлък, за избор на председател на структурата им. Нека седнат от БСП и да си гледат проблемите – нито аз, нито ГЕРБ имаме вина за техните неуредици и разправии”. Кърчев припомни, че всички други частни спорове между фирми се решават в съда, и обезпеченията по тези спорове са проблем на страните в спора. Всеки гражданин има право да купува, продава и прехвърля дялове от фирми. Борис Кърчев бе категоричен, че никога не е принуждавал някой на сила или чрез финансово стимулиране да купува от него каквото и да е било. Всичко останало е интерпретации.

„Изнудването е основната цел на всички публикации по мой адрес. Целта е да се опетни името ми, да се настроят гражданите и хората, които са ми гласували доверие и са ме избрали за народен представител и да се дискредитира ГЕРБ на местно, а от там и на национално ниво - политика, която казанлъшката „Пресс ТВ” води систематично от дълги години срещу цялата структура на ГЕРБ в гр. Казанлък и региона, и използва своите журналисти, не да отразяват обективни и важни за местното население новини, а да дезинформират и внушават откровени неистини и да печелят симпатии за БСП”, заяви Кърчев и бе категоричен, че заради финансови облаги от страна на собствениците на медията, върху него бива упражняван психически тормоз и натиск, който рефлектира и върху семейството му.

„Проблемът е дело, водено в Арбитражен съд при Българската търговско - промишлена палата, между фирмите СД “Самарски и сие“ – собственик на „Пресс ТВ”, и „Би Би Си Кейбъл”, в която съм бил съдружник, и която е осъдена да заплати неустойка, в размер на 135 000 лв. Тук искам да поставя въпроса до колко морално е частни съдилища, които омбудсманът Мая Манолова преди време критикува много остро, и още повече частен съд, управляван от Златимир Орсов – бивш член на Висшия съвет на БСП, и добър приятел на фамилия Самарски – видно от снимки от страница в социалните мрежи - Орсов на гости на 50-годишния юбилей на Славка Самарска, да е арбитър в дело, в което едната страна е фирма, собственост на Самарски? Пресс ТВ печели делото и продава чрез ЧСИ офиса на фирмата Би Би Си Кейбъл, но явно сумата не удовлетворява ищците и те бурно заливат с помия основно мен, като публична личност, вероятно, за да им доплатя! Подчертавам, че когато излиза решението, аз вече не съм съдружник във фирмата, но пък съм добра мишена за хули и нападки! В същото време, фирмата СД “Самарски и сие“ - собственик на „Пресс ТВ” напуска стаите, които помещава срещу символична сума в офиса на „Би Би Си Кейбъл”, без да заплати натрупани задължения от наеми в размер на почти 9000 лв.”, подчерта Борис Кърчев и попита защо радетелите за борбата с финансови злоупотреби, щом са толкова сигурни, че е ощетил държавата, като е продал свои задлъжнели фирми на малоимотно лице, не са сезирали компетентните органи в лицето на Прокуратурата.

Депутатът от ГЕРБ Борис Кърчев попита също:

1) Същите тези радетели на борбата с измамите биха ли проверили бизнес начинанията и на хора от БСП, а не само от ГЕРБ? Биха ли проверили лицето Пламен Станимиров Караджов – председател на групата общински съветници от „БСП лява България“, близък приятел на Васил Самарски, вероятно негов ученик в гешефтите – протеже, както се изразяват журналистите от „Пресс ТВ”, дали е бил собственик на капитала и управител на фирма „ПЛАН 09“ с ЕИК HYPERLINK "tel:200581550" \t "_blank" 200581550 - в момента обявена в несъстоятелност, в периода от 28.01.2009г. до 20.10.2014г.?

2) Бил ли е Пламен Караджов, посредством тази фирма, наемател съгласно договор за наем с Община Казанлък, на общински обект – заведение за хранене – паметник на културата, с площ 328 кв. м. за сумата от 830лв. с ДДС?

3) Плащал ли е наем Пламен Караджов на Община Казанлък в периода от 01.03.2012г. до 01.04.2014г. – тоест 26 месеца?

4) Има ли задължения общинският съветник и председател на групата общински съветници от БСП – Пламен Караджов към Община Казанлък към момента за над 30 000 лв.?

5) Прехвърлил ли е Пламен Караджов фирмата си ПЛАН 09 на малоимотното лице Йосиф Георгиев Йосифов – собственик на 34 фирми?

6) По същото време Пламен Караджов имал ли е междуфирмени спорове и запори от други фирми и прехвърлял ли е дялове от фирми, за да не плаща на Община Казанлък?

„Донякъде разбирам атаката срещу мен и ГЕРБ от медията „Прес ТВ“, близка до Васил Самарски – все пак Самарски е и нещатен сътрудник на народния представител от БСП Донка Симеонова в областите „икономика“ и „образование“. Въпреки че не е в ресора му, все пак, щом има възможност да се ползва от услугите на медията, го прави, с цел да натрупа някакъв дивидент за БСП”, каза още депутатът от ГЕРБ Борис Кърчев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 синя трева

    2 2 Отговор
    Вие от Герб всичките сте чисти а най-чист е лидера ви, с чисто досие като сълзица.
  • 2 Бъг

    0 1 Отговор
    Комунистите лъжат и крадат , те са деструктивни , трябва им набиване на канчетата с тоягите от Белене , да се сещат какви са боклуци.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове