4 Април, 2018 10:40 4 095 10

Уволнили масажистка в Банско, защото говорела на български

  • банско-
  • масажистка-
  • уволнение-
  • хотел

Николина Згурова твърди, че в хотела, където работела, държали да се говори само на гръцки или английски

Уволнили масажистка в Банско, защото говорела на български - 1

Изгониха ме от работа, защото говорех с клиент на български език. Това сигнализира в редакцията на вестник „Струма“ жена, която миналата седмица е била назначена като масажист в петзвездния хотел „Премиер“ в Банско. Останала на работа само три дни и била уволнена. Причината, по думите на жената, е, че ѝ била направена забележка да не говори с гостите на български, а само на английски или на гръцки.

След интервю ме назначиха на работа и в сряда миналата седмица ми беше първият работен ден. В хотела дойдоха българка и съпругът ѝ, който е англичанин. Аз започнах да ѝ разяснявам нещо по ценоразписа и колежката, която беше до мен, се обърна към туристката и ѝ каза да говори на английски. Жената се обърна и ѝ каза на български език, че е в България и ще говори на български. След това аз започнах да гледам с недоверие на тях, настроих се негативно, защото се промотират изключително много гръцки продукти и се демонстрира неуважение към нашата страна. Винаги когато аз заговоря нещо за България и за историята ѝ, се демонстрира тотално неуважение. Една от колежките също непрекъснато говореше за Гърция и когато я попитах защо, ми отговори, че това е политика на фирмата, тъй като е гръцка, и всички го правят, не само тя. Заради случая с българската туристка направих проблем за това, че ми се намесиха в комуникацията с клиент. Счетох го за неуважително и зададох въпроса дали знаят, че се намират на територията на България. Всичко беше докладвано на управителката, която е гъркиня, и на следващия ден тя ме извика и бях уволнена. Каза, че аз не мога да вляза в крак с тяхната философия, и ме уволниха. Позволих си да кажа на мениджърката, че тези туристи са дошли да посетят моята страна и не ги интересува каква е нейната компания. След като са дошли да развиват бизнес в България, трябва да уважават нашия език и нашата култура”, разказва своята версия за скандала Николина Згурова. Тя допълва още, че в хотела се комуникира изцяло на гръцки или английски и не се говори изобщо на български.

От хотела отрекоха, че е забранено да се говори на български, и казаха, че не това е причината да бъде уволнена Н. Згурова.

„Тя просто не може да се впише в процеса на работа и не е подходяща за тази позиция. Говоренето на български език с клиенти изобщо не е проблем и дори се препоръчва. Госпожицата още на втория ден вдигна скандал на клиент, който дори отказа да плати заради нейното поведение. След случая в петък се поинтересувах за нея при стария ѝ работодател и се оказа, че там са имали същия проблем – непрекъснати спорове, упорства. Тя е освободена от работа от три дни и отказва да освободи стаята, където сме я настанили”, твърди управителят на СПА центъра в хотела.

Трудовите правоотношения с Николина Згурова, която е била назначена на длъжност физиотерапевт, са прекратени само три дни след назначаването ѝ. Договорът е подписан със срок на изпитване и работодателят, в случая АЕГЕОСПАС ЕООД, се е възползвал от правото си да го прекрати без предизвестие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Грую

    45 0 Отговор
    Още древните римляни са казали :
    - Ти мео данаус ет донант ферентес!
    което на български :
    - Не вярвам на данайците(гърците), дори като ми правят подаръци.
  • 2 Министърката на туризма

    30 0 Отговор
    Нека направят проверка с клиент под прикритие.
  • 3 Един от хората

    26 1 Отговор
    Започна се,след година ще забранят и Кирилицата!!!
  • 4 На тази

    3 18 Отговор
    Не и е чиста работата май доста послъгва щом го удря на патриотизъм аман от пишман патриоти да не говорим че и името и не е много българско
  • 5 Борис

    19 1 Отговор
    Г - жо защо некажете името на хотела ,а пък Българите да преценят дали ще отсядът в него?

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Един от хората

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "Борис":

    Този хотел не е за ,,нормални" Българи...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 КИН ДЗЯ ДЗЯ

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "Борис":

    Публикувано във факти.бг: петзвездния хотел „Премиер“ в Банско ... добре е, да четем внимателно ...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гост

    0 0 Отговор
    В Българя се говори на Български нека учат бе ама нали сме си дупедавци
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове