12 Април, 2018 14:26, обновена 12 Април, 2018 15:31 4 411 22

16 млрд. ДДС не е събрано, но в НАП си раздали 150 млн. бонуси

  • ддс-
  • нап-
  • данък-
  • източване

От гражданското сдружение БОЕЦ твърдят, че схемите за източване на ДДС рязко набират сила след идването на ГЕРБ на власт

16 млрд. ДДС не е събрано, но в НАП си раздали 150 млн. бонуси - 1
Снимка: Shutterstock

Наскоро гражданско сдружение БОЕЦ изнесе скандалният факт, че от 2000 година досега над 16 млрд. лв. ДДС не е събрано и то по установени ревизионни актове.

От организацията съобщиха: Става ясно още, че схемите за източване на ДДС рязко набират сила след идването на ГЕРБ на власт, като не са спирали по време на всички управления за последните 20 години! Рекордни са годините 2011, 2012., като за 2011 г. сумата на несъбраното и отписано ДДС е в размер на над 1.1 МИЛИАРДА ЛЕВА! През същата тази година ГЕРБ откраднаха резерва на Здравната каса – над един и половина милиарда, за да покрият дупката в бюджета от източеното ДДС! От разследванията на "Биволъ" и други медии, както и от материалите и сигналите на БОЕЦ се разбра, че с източване на ДДС и прехвърлянето на фирми със задължения на малоимотни лица са се занимавали дори депутати и други приближени до ГЕРБ и управляващите партии.

16 млрд. ДДС не е събрано, но в НАП си раздали 150 млн. бонуси

От таблицата предоставена на БОЕЦ от Галя Димитрова – изпълнителен директор на НАП, разбираме какви са сумите на несъбираемото ДДС по години установени с влезли в сила ревизионни актове на НАП. Видно е, че най-голям е размера на източеното ДДС през 2011 г. и 2012 г. , сумарно почти ДВА МИЛИАРДА ЛЕВА и то по време на финансова криза, замразени доходи и социални плащания, докарали българите до отчаяние, мизерия и бунтове довели до оставката на правителството на Борисов през 2013 г.

В същото това време в НАП са си раздали над 150 МИЛИОНА ЛЕВА бонуси и ДМС (допълнителни материални стимули)! В материал от април 2013 г. вестник СЕГА публикиват информация получена по ЗДОИ от която разбираме , че само за 2011 г. в НАП са си раздали над 42 МИЛИОНА бонуси, а за трите години управление на ГЕРБ по време на Буда 1, в НАП са раздадени над 150 МИЛИОНА ЛЕВА БОНУСИ! Колкото повече ДДС се краде, толкова началниците са по-доволни и награждават слугите си! Явно управляващата ни мафия е намерила начина да си осигури „слепотата“ на НАП за измамните схеми за източване на ДДС и бюджета! В министерството на финансите следват същата схема! И там по същото време са раздадени десетки милиони за ДМС (допълнително материално стимулиране!

„Помним как през всичките тези години Дянков, Цветанов и Борисов ни убеждаваха, че трябва да затягаме коланите, че пицата е постна и пари в държавата няма. Оказва се, че в същото време милиарди са източени през ДДС схемите, а стотици милиони са раздадени за бонуси! БОЕЦ вече внесохме сигнали в прокуратурата и ЕК срещу Борисов, Горанов, Дянков и всички финансови министри, премиери и шефове на НАП след 2000 г. И продължаваме! Очаквайте следващите ни действия и разкрития. Мафията трябва да разобличена и изрината от управлението и то по начин, така че никога повече да не се връщат във властта! И да платят за престъпленията си. Справедливост и възмездие за съсипията и ограбването на държавата”, пишат още от БОЕЦ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    38 1 Отговор
    Добро утро!
  • 2 Един от хората

    47 1 Отговор
    Изрод до изроди са в цялото ни управление,крадец до крадеца.Това се оправя само с тояга и затвор!!!

    Коментиран от #8

  • 3 бай Тодор

    43 1 Отговор
    "Държавна мафия"!
  • 4 666

    38 1 Отговор
    Разстрел трябва публичен линч
  • 5 анонимен

    24 0 Отговор
    ГЕРБ ще провери изнесените данни :)
  • 6 Боко тиквата

    33 3 Отговор
    Това е нищо, тепърва ще излизат данни за далавери на най-високо ниво, но за милиарди евро. Само че ние ще си кротуваме нали?
  • 7 Иванов

    31 0 Отговор
    Това също е част от Ран- Ът с цел по- бързото обезлюдяване на Територията. Малко е куршум за управляващите, трябва дране на живо!
  • 8 Онзи

    25 1 Отговор

    До коментар #2 от "Един от хората":

    Не с тояга, а с калашников.
  • 9 дебилчо бг

    20 2 Отговор
    Нема такава държава с 80% дебили .....
  • 10 Stefan

    18 1 Отговор
    Има и съвестни служители в НАП, но са ниско ниво, не могат да променят нещата. Колоко запорирани автомобила има, които се движат в страната, Прокуратурата и МВР защо не ги откриват?
  • 11 The TRAPPER

    28 0 Отговор
    Внесли сте сигнали в прокуратурата ??? В коя прокуратура ??? В БГ има прокуратура само за кокошкарите!!! НАРОДЕН СЪД, ЗАТВОР, КОНФИСКАЦИЯ В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА , И БЪЛГАРИЯ -Президентска република.
  • 12 Седящия бик

    16 1 Отговор
    Няма ли кой да организира туземците на тази територията и да почне вземането на скалпове
  • 13 гост

    16 0 Отговор
    Проверете и кметовете и обшинарите. Техните роднини все имат по някоя фирма, която я ще спечели общинска поръчка на многократно завишени цени, я ще има бременни циганки работнички на по 1500лв заплати, я няма да откриват офиси, хора, складове, а само обороти и фактури за милиони.
  • 14 ДДР

    7 1 Отговор
    Максима:
    Всеки краде толкова, колкото не го хванат !!!
    Това важи за всяка страна, не само за България. Тук просто границата на хващане е по-голяма, особено ако разделиш с шефовете!!!
  • 15 РЗС

    8 0 Отговор
    кучетата си лаят, керванът си върви...
  • 16 патриотъ

    10 0 Отговор
    Това отдавна и на децата е ясно,не е ясно защо ги търпим толкова време!?И друго-всяка държава има кауза,към която се стреми и стратегия за изпълнението на тази кауза.В българия от 30 години до сега никой управляващ не е показал такава и начина за постигането и.При Тодор Живков бяхме в социализма и целта беше комунизъм.Сега не е известно в какъв строй сме и накъде вървим,каква е крайната цел и т.н.Трябва в крайна сметка да попитаме управляващите на къде отиваме,защото за момента нищо не е ясно,защото се лутаме в мъглата на мъгливата демокрация,която ще ни изхвърли на неизвестен бряг.Ако оцелеем?!

    Коментиран от #18

  • 17 йййи8

    5 0 Отговор
    да и
  • 18 Иванов

    10 0 Отговор

    До коментар #16 от "патриотъ":

    Тава е ликвидация и на народ и на държава. Бих го нарекъл ЛИКВИДИЗЪМ.
  • 19 Непознат

    5 0 Отговор
    За милиони няма закони за кокошка няма прошка!На лихяди дребни рибки обаче могат и кожата от гърба да свалят и то на тия дето едва изхранват семействата си!
  • 20 Юююбряяяяя

    4 0 Отговор
    Всяка държава има естествено Мафия,
    нашата Мафия си има държава...
    И от тая държава вече нищо не става!
  • 21 :D :D

    3 0 Отговор
    Ама не сА питИснявайтИ. Те бонусите са си раздали от нашите, събранитИ данъци :D
  • 22 Пешо

    1 0 Отговор
    Ей сега ДАНС и прокуратурата ще спретнем някой цирк...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове