16 Април, 2018 09:51 28 722 49

Потрошените коли в Пловдив без пари от застрахователи ( ВИДЕО + СНИМКИ)

  • пловдив-
  • коли-
  • застраховки-
  • пари-
  • застрахователи

Хората в района заявиха, че проблемът с паркирането е огромен и постоянно по улицата има паркирани автомобили

Всички 10 коли, които бяха пометени от пияната и надрусана шофьорка край комплекс "Оазис", са спрени в нарушение на Закона за движение по пътищата. На улицата има два знака, които забраняват спирането и престоя.

Полицаи са казали на потърпевшите, че застрахователите вероятно няма да изплатят пари от полиците заради нарушението им. За въпросните знаци и паркирането край комплекса сме писали нееднократно, като дори знакът бе намазан с боя от един от живеещите там, пише trafficnews.bg.

Половината коли не са с пловдивска регистрация, а един от автомобилите с най-много щети е на полицаи, видно от стикера на прозореца му.

Хората в района заявиха, че проблемът с паркирането е огромен и постоянно по улицата има паркирани автомобили. Те обаче поискаха затвор за 21-годишната шофьорка. Според тях, ако е било делничен ден по това време на деня минават много хора, които отиват на работа и е можело да има жертви.

Припомняме, че катастрофата бе предизвикана от 21-годишна шофьорка на джип BMW. Увреждания има и по нейната кола. Дрегерът отчел над 1,3 промила, а драг чекът - употреба на марихуана. Водачката е задържана за 24 часа. Колата бе взета от мъжа й, който е собственик на BMW-то. Жената работи като танцьорка в нощен клуб.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оня същия

    119 12 Отговор
    айде да спрете да пишете глупостите на ушеви олигофрени че се излагате. Няма абсолютно никакво значение дали са били паркирани колите в нарушение или не. Единственото което има значение е че е била пияна и сега ще има регреси

    Коментиран от #14, #17

  • 2 Всички пред Общината

    138 7 Отговор
    Продажния кмет Тотев и особено главния архитект на Пловдив да дадат обяснение
    КОЙ РАЗРЕШИ НА ОНЗИ КРАДЕЦ ДА СТРОИ ТОЛКОВА ГОЛЕМИ КОМПЛЕКСИ БЕЗ ОСИГУРЕНИ ПАРКО МЕСТА ?????

    Коментиран от #7

  • 3 Zax

    156 5 Отговор
    И за какво тогава да плащам каско ? На паркинг на МОЛ не плащат, до знак не плащат, ако ... не плащат, ако имат малко пари не плащат, ако имат много пари не плащат, ако са се събудили накриво не плащат... Ми то кога плащат ?

    Коментиран от #6, #13

  • 4 Гост

    90 5 Отговор
    Тази с колко е карала, че някои от колите да ги смаже толкова много?! Явно доста ниско е прелитала...

    Че какво общо има забраната за паркиране и застраховката?! Това са две съвсем различни неща и нямат нищо общо. Ако потърпевшите и те са били в колите си пияни, когато са ги ударили, вече би било нещо друго.
    Значи ако има знак за спирането и престоят забранен и човек попадне там в задръстване, т.е. е в престой (шофьорът си е на мястото, колата със запален двигател) и някой го блъсне, значи пак застрахователя пак няма да изплати нищо?

    Коментиран от #31

  • 5 qqqqqq

    95 2 Отговор
    Нищо няма да и направят, момичето е пасало правилните патки.
  • 6 Застраховател

    63 7 Отговор

    До коментар #3 от "Zax":

    Пишете глупости! Разбирате се, че плащаме - всяко 30-то число на фервуари месец.
  • 7 Всички пред парламента

    23 2 Отговор

    До коментар #2 от "Всички пред Общината":

    И какво обяснение очакваш да ти дадат.
    Всичко е наред, закона е спазен и то наистина е така.
    Много от нещата в законите са тълкувателни и зависи най-вече кой чете закона пък и като избираш жилище гледай и мисли къде купуваш.
  • 8 Малиии цирк

    59 2 Отговор
    Тая офтика и "мъж" имала (не благороден елен),та даже и не го е било срам да иде да си прибере скрапа....хахахаха...колко боклуци има в Бълхария просто не е истина.Ден преди общата да се усере тотално съм сигурен,че е гледал "страшно" карайки лизинговия коптор по улиците.Какво ли имат в празните кратуни някой човекоподобни,ама нема страшно МОЙ,някой от баджанаците ще продължи да плаща лизинга,важното е,че "златната пу..тка" е жива....
  • 9 Trash Metla

    52 3 Отговор
    Абе само в Пловдив ли милиционерите са толкова тъпи или това е задължително условие за папкане от държавната копанка?
  • 10 Анонимен

    52 3 Отговор
    Колкото и глупости да се пишат хората ще бъдат обещетени защото колите са били в покой, а това къде са спрени е без значение. След това застрахователите ще я съдят за да си вземат парите.

    Коментиран от #22

  • 11 гост

    26 9 Отговор
    А на бас, че няма да платят!
  • 12 Буко Баламата

    38 5 Отговор
    А га купувахте апартаменти не знаехте ли, че няма къде да се паркира?
  • 13 Кофти но истина

    24 3 Отговор

    До коментар #3 от "Zax":

    Като заведеш дело плащат и разходите ;)
  • 14 Бай Благой

    31 5 Отговор

    До коментар #1 от "оня същия":

    То е така...ама ако тая надрусаната духа на някой висш полицай или застраховател...нали се сещаш защо са го казали това нещо.
    Нещастници...
    Ку*венска държава!
  • 15 Темида

    23 1 Отговор
    аххахахахахахахахахаххахахахахахахаха

    Егати простия народ дето сме. Съда ни убива бааавно но славно.
  • 16 ааааъъ

    11 19 Отговор
    От къде на къде без пари , нали има каско , нали покрива всичко , какво като е в нарушение , вие луди ли сте ?
    От къде на къде застрахователите ще съдят момичето за да си вземат парите , нали джипа е застрахован , тия пари за застраховка да не са дадени на вятъра , за какво изобщо има застраховки след като застрахователя те съди да платиш чужди коли , ми то и без застраховка е същото.

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Селяндур

    36 2 Отговор

    До коментар #16 от "ааааъъ":

    Само да ти кажа, че за пиян и друсан не е валидна гражданската отговорност...

    Коментиран от #20

  • 19 Гост

    16 3 Отговор
    Абе Вие кога ще разберете, че държавата върти и сучи да сте прее.@ни винаги! Аз за к'во каско-простотията съм я прекратил отдавна. Вече стана, особено по големите градове, а и извън града, където и да си спрял все си в нарушение. Т.е., ако те "ощавят" в спряло с-яние от застрахователите - ку.ец! И лобито е зад тях, така че хич не им пълнете гушките!
  • 20 даааа

    9 15 Отговор

    До коментар #18 от "Селяндур":

    еми супер , значи няма смисъл от застраховка , значи казват ти застраховката е задължителна , примерно гражданска , обаче ето има проишествие и хоп , няма да платя защото си пиян или дрогиран или неква друга простотия , от къде на къде , да си плащат и това е , ако не да затварят кепенците и да има едно държавно дружество и това е

    Коментиран от #21

  • 21 Гадина

    13 0 Отговор

    До коментар #20 от "даааа":

    Ти добре ли си бе, кви са тия тъпи размисли.
  • 22 ХА ХА ХАХ

    9 2 Отговор

    До коментар #10 от "Анонимен":

    Спри на прелез и чакай да ти платят и там си в покой

    Коментиран от #48

  • 23 Morgoth

    17 2 Отговор
    Глупости!!! Ако имат Каско щетите им се покриват от собствения застраховател независимо чия е вината. Единствената опция да не им бъде платено заради нарушение е алкохол, а те дори не са били в колите си. Ако пък нямат Каско ще си търсят парите от ГО на момата, където пък е важно кого са писали от КАТ за виновен.
  • 24 БГ РЕАЛИСТА

    4 13 Отговор
    От коментарите тук виждам, че освен от политика и футбол, вече и в застрахователната сфера сте корифей! Браво българи! Продължаваме на пред!
  • 25 onq s konq

    16 1 Отговор
    Относно евентуалните обезщетения на потърпевшите:1/Следва да се установи има ли ВАЛИДНА ГР. ОТГОВОРНОСТ виновната кола.Дори и да има з/ка "Каско",водачката няма да получи обезщетение поради наличие на алкохол.2/Ако виновното МПС има з8ка Г.О.,то застрахователят следва да плати щетите на собствениците на пострадалите МПС-та,НЕЗАВИСИМО ДАЛИ СА СПРЕЛИ В НАРУШЕНИЕ,но...трябва да се провери КОЛКО Е ЛИМИТЪТ НА ЗАСТРАХОВКАТА и ако стойността на щетите го надхвърля,се прилага ПРОПОРЦИОНАЛНО ПЛАЩАНЕ ДО ЛИМИТА.За горницата до действителния размер потърпевшите следва да заведат гражд. дела.

    Коментиран от #45

  • 26 12345

    10 2 Отговор
    Прочетете си клаузите в договора и ще видите за колко много неща,застрахователя може да не плати.
    На мен не ми платиха щета,защото прага е ожулен докато колата е била в сервиз.
  • 27 гост

    3 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Те обаче поискаха затвор за 21-годишната шофьорка. Според тях, ако е било делничен ден по това време на деня минават много хора, които отиват на работа и е можело да има жертви.
    Вие може да искате много работи ,ама няма как да стане. Ако , ако , ако е голяма дума. И аз искам много работи ама няма.
  • 28 волен сидеров

    14 2 Отговор
    А такаааа,това е идея-щом има коли непревилно паркирали-засилваш един джип може и трактор и ги правиш на каймичка и им гледаш сиира...
    ша ми спират където не трябва ама ха
  • 29 Патриот

    14 0 Отговор
    После като кажат застраователите "българите имат ниска застрахователне култура" падам от смях. Те са били паркирани на улицата, а за да са там трябва да имат гражданска отговорност, независимо дали се движат или не, може и 3 месеца да не се кара, но застраховка "Гражданска отговорност" сме задължени да плащаме.
    За това и в слуачя застрахователят на тази патка е длъжен да плати щетите при катастрофата.
  • 30 2dw

    6 2 Отговор
    ами ... паркирано мпс след забранителния знак; в нарушение; липсва основание за изплащане на обезщетение.
    при наличие на водач... със или не включен двигател се дължи обезщетение.
    Точка
    потърпевшите имат възможност да търсят правата си по граждански иск; могат да претендират за увреждания за по-големи от ТРИ минимални раб. заплати. Точка
  • 31 ксакскла

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Има общо, прочети си договора с застрахователя, ако имаш такъв с някоя застрахователна фирма.
  • 32 Млад шофер

    8 0 Отговор
    То добре колите са били в нарушение, били са. Сигурно и други преди това са били и сигурно и след това ще бъдат други. Защо преди не се е случвало да ударят автомобил там както в случая ? Защото е нямало пияна-надрусана шофьорка. В случая къде се търси вината основно ?
  • 33 Шаран БГ

    13 1 Отговор
    "Къде е логиката-попитал Иванчо, след като пръднал в час и учителката го изгонила,- Аз на чист въздух , а те вътре "
    Сега и аз като Иванчо си задавам въпроса: Къде е логиката? Жената изпонатрошила колите ще бъде санкционирана, наказана много строго. Така иска дори и г-н Цацаров - прокурора на Републиката. А застрахователите няма да платят застраховки на пострадалите, защото са си платили застраховката! Така ли да разбирам. Или защото са паркирали на забранено място?
    Ако няма да им се изплати застраховка, би било редно, да не се наказва жената, а да и се дадат дУкиментите и колата, и отново да я пуснат по същата улица със 2,3 промила алкохол и драг-чекът да показва употреба на кокаин !
    Нали тя "възпитателно и наказателно" ги е помляла ??
    Че която каруца не е сандардисала, и нея да потроши..... Да видим после - ще спират ли на забранено място !
    Обичам всички застрахователи и " законни " рекетьори !!!!
  • 34 РОНИН

    5 1 Отговор
    Ще става още по-зле.много "чуждоземци"купиха в оазиса и никой не слушаше,че в това "гето"ще е ужас.и още не е пълен.питам собственици що са купили там, те ми отговарят " щото детето ще пие кафе на главната в пловдив".божеееее
  • 35 балъци

    6 0 Отговор
    За тва каско не съм имал и няма и да имам. Платен паркинг и по гражданска само.
  • 36 Затвор

    6 1 Отговор
    Затваряйте я тази не я пускайте на свобода тя е опасна за обществото. Някой ден ще ме згази искам да оцелея не я пускайте дръжте я в затвора завинаги искам да седи далече от мен.
  • 37 Я пак я пак

    4 3 Отговор
    Ако беше в делничен ден по това време 3/4часа сутринта колко па хора щеше да има на вън
  • 38 Гербераси долни

    7 1 Отговор
    Да ви споделя някой случаи от близкото минало : личен опит кола на 9 ,5 години лека вдлъбнатина на преден капак с обелено Алианц ,приемат щетата и отивам при техния сервизен майстор той ми обявява цена 240 ,но е зет поне за месец ,аз посещавам в правото си друг майстор които ми взима 150 ,след две седмици от застрахователя ми изплащат 120 с аргумента че колата по време на произшествието е станала на 10 години и всичко се изчислява на 80% на стойноста,ако ви откраднат колата с талона и ключовете вътре пак не ви изплащат нищо, но като сключвате застраховката никой не ви казва тези "малки камъчета дето ви обръщат колата" спомнете си случая с автобуса който потъна в дупка и беше наполовина пълен с вода оказа се че не се предлага обещетение за наводнение на МПС ако не си сключил допълнителна клауза ,както и за умишлен палеж но всичко го разбираш накрая когато те цакат с "топла бира" или по точно със студена вода.
  • 39 Гост

    2 2 Отговор
    Най много да я осъдят условно,само че е била пияна и дрогирана.Подтрадалите нищо няма да получат, защото са съпричастни и в нарушение ,ако не са били в нарушение нямало да пострадат,а така са възпрепятствали свободното придвижване на жената.Употребата на алкохол не отменя неотменимо то право на предвижване.
  • 40 Jek

    3 1 Отговор
    От заглавието се разбира, че застрахователите изземват автомобилите и ги нарязват.
  • 41 А ТАКЪВ

    5 3 Отговор
    ТОГАВА КВО СЕ СЪРДИТЕ...СПРЕЛИ СТЕ НЕ ТАМ КЪДЕТО ТРЯБВА...
    ХАК ВИ Е


    И МАЦКАТА Е ЗА БОЙ АМА....НЕЙСЕ...
  • 42 5ко

    9 1 Отговор
    Добре ли сте, бе хора? От застраховател пари?!
    Не сте ли се сблъсквали с тях и при пълно каско да видите какво ходене по мъките е?!
    Това са узаконени разбойници, закриляни от държавата.
  • 43 месара

    5 2 Отговор
    е от кога на полицаите почнаха да раздават специални стикери та да си маркират колите?! а иначе ситуацията е много изгодна за застрахователите, няма да плащат щом колите са паркирани в нарушение, егати и казуса.
  • 44 Салама

    4 0 Отговор
    Тая не е била пияни и дрогирана това са инсинуации.
    Била е лапала лудогорски креМНвирши и се е задавила с целуфана, това е довело до инцидента.
    Иначе тая х6 авно е здрава машиня, само хомо собственика като е мн способен да плати на хората щетите да го ева.
    Що се отнася до Пловдив до 5 години, ше му се ебе майкята както стана със София.. натам тръгат нищата, а си е убав град баце :(
  • 45 Goto

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "onq s konq":

    Има гаранционен фонд, нали за тва сички даваме по 10 лв като си правим гражданска. Тия фонд е за тва- да плати щетите , ако тая проститутка няма Г.О или ако има но е друсана.

    Коментиран от #46

  • 46 onq s konq

    0 3 Отговор

    До коментар #45 от "Goto":

    Заблуждаваш се относно функцията на "Гаранционния фонд".Той служи за покриване на щети,когато дадено Застр. дружество НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА СЕ СПРАВИ САМО при МАСОВИ СЕРИОЗНИ ЩЕТИ-нещо като гарантираните 100 хил. евро при фалит на банка.В случая обаче става дума за КОНКРЕТНИ УСЛОВИЯ ПО ДАДЕНА ЗАСТРАХОВКА /принципно каквото е "ЛИМИТА"/ и Застрахователя може да си пали цигарите с банкноти по 100 лв,но на теб няма да даде и стотинка над договореното.
  • 47 jfoxfk

    3 0 Отговор
    Има си четири страни коя от коя по-виновни: 1. Шофьорката - пияна и дрогирана, думи нямам. Книжката доживот на трупчета или минимум 20 години, докато поумнее. 2. Шофьори, паркирали непоследсвено след знак "спирането забранено". За такива глоба на всеки 15 минути до преместване на колата. Не може да се спира след такъв знак!! 3. Общината защото не е осигурила паркинги. Като, най-вероятно, /сигурно много ще ме оповергаят, че паркинги няма но моето наблюдение е друго/ паркинги има на БЕЗБОЖНИ цени. Такива, че е невъзможно човек с БЪЛГАРСКИ доходи да ги ползва. 4. Застрахователите. Как така няма да покрият щетите на коли, блъснати посред нощ?! КОГАТО НА ПРАКТИКА У НАС Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СИ ЗАСТРАХОВАН?? Ако не беше задължителна ГО разбирам, но тя е задължителна!! Значи трябва да се плаща!!.
  • 48 hmhmhm

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "ХА ХА ХАХ":

    Релсовите превозни средства са с предимство не зависимо дали си в покой или в движение но явно не познаваш правилника и за това като има такива като теб и стават катастрофи
  • 49 Много е просто

    3 0 Отговор
    Другарите милиционери имат предвид, че тези без Каско не ще получат пари по Го заради знака за забранено спиране. Тези с Каско ако успеят да си вземат протокол от Кат с номер от 112 ще ги обезщетят(ако е нова колата ще им я оправят цялата ако е стара ще им сметнат китайски части). Ако нямаш протокол ще получат обезщетение до 10% от застрахователната им стойност(води се паркинг щета имаш право на 2 за целия период на каското) . Дали ще им я правят в сервиз или по шлаки всеки сам си избира. Общо въпрос на сметки може и да се набуташ да доплащаш, може и даже да си напред с парите. Застраховател съм и съм наясно. НО ПОЧТИ ВИНАГИ ЗАСТРАХОВАТЕЛНИТЕ КОМПАНИИ ГЛЕДАТ ДА ТЕ ПРЕЦАКАТ. Освен ако не успееш да ги надцакаш ти. Четете си договора вниманетелно. Безплатен съвет
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове