Last news in Fakti

16 Април, 2018 16:12 1 589 15

Пътят към Европа е единственият път за Косово

  • хашим тачи-
  • бойко борисов-
  • балкани-
  • ес-
  • прищина-
  • косово

Бойко Борисов и Хашим Тачи са на едно мнение, че само така могат да се постигнат мир и стабилност

Пътят към Европа е единственият път за Косово - 1
Снимки: БТА

Министър-председателят Бойко Борисов и президентът на Косово Хашим Тачи изразиха общо мнение, че пътят на страната към Европа е единственият възможен и той е синоним на мир и стабилност. На обща пресконференция в Прищина, където българският премиер е на посещение, двамата посочиха, че увеличаването на инвестициите в региона и развитие на свързваща транспортна и дигитална инфраструктура означава по-добър и достоен живот, повече мир и перспектива.

Министър-председателят Бойко Борисов коментира, че за 10-те си години независимост Косово е постигнало видим напредък и е на правилен път. Той обаче подчерта необходимостта от разрешаване на двустранните проблеми, преди да се говори за реално членство в Европейския съюз.

„Когато имам срещи с лидерите от региона на Балканите, винаги призовавам за разбирателство, да дадем възможност ЕС да знае, че ще приеме държави без проблеми, чиито политически елити могат така да води народите си, че да няма война. Тогава и ЕС ще гледа на нас с различни очи“, каза Борисов. Той изрази очакване, че Прищина и Белград, Атина и Скопие ще продължат диалога помежду си, за да открият пътя си напред към ЕС и НАТО.

Пътят към Европа е единственият път за Косово

„Огромна тежест носите, разчитам на вас. Всичко останало дори не бих го нарекъл алтернатива, защото алтернатива е когато може да избираш, а предишната алтернатива я видяхме – паравоенните формирования, дори не искам да се обръщам към този период, който върна всички назад“, посочи българският министър-председател. Той отново призова егоизмът на Балканите да бъде забравен, защото, проявен дори в една държава, ще предизвика катаклизъм във всички останали.

"Пътят към Европа е единственият път за Косово", заяви президентът Тачи и благодари за приноса на България и на министър-председателя Борисов за поставянето на Западните Балкани във фокуса на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Той подчерта, че страната му ще продължи диалога със Сърбия и ще извърви „истински мирен процес в региона“.

Борисов и Тачи изтъкнаха важността на Срещата на върха в София през май и сериозната политическа и техническа подготовка за нея. „Тази тема беше невъзможна преди година, сега сме в напреднал диалог“, коментира Борисов като посочи, че веднага може да се започне с изграждането на инфраструктурата, за която вече е осигурено финансиране.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Салам Алеко

    26 6 Отговор
    Цялата история на сърбите-християни е в косово! 15 000 воиници на България са оставили костите си там! И ние признахме независимоста им, и днес мюсюлманите вървят върху костите на нашите! Гадно, много гадно!
  • 2 Анонимен

    15 2 Отговор
    БоБолигофрен, кой те инструктира да ходиш да посредничиш на рязаните наркотрафиканти от Косово? Ердоган ли?
  • 3 Ало

    3 14 Отговор
    Дано умрете комуняги съсипани са ви мозъците, промити от халюциногени СССР-ски
  • 4 Тодор

    15 0 Отговор
    Две 9-ти дупки на кавала се срещат !Каква ли полза ще има Европа,от една изостанала мюсюлманска държава!
  • 5 Ало

    2 18 Отговор
    Публикувано във факти.бг: 80% от населението на Америка са с обрязани пишки това е отгледна точна на хигиена и който не разбира да прочете в уикипедия също така се губи 30-45% чувствителност на пениса което говори че Християнин който прави секс 2часа а Човек който обрязан правят повече... защо разводите при християните са нормално случващо се нещо а при мюсюлманите не защо мюсюлманите имат повече от една жена защото могат да ги задоволяват от любов и пари а вие с комунистическото си мислене само с вибратор може да си помогнете защото не ставате за нищо освен да плюете всяка статия в сайта

    Коментиран от #6, #7, #12

  • 6 тоа па

    17 3 Отговор

    До коментар #5 от "Ало":

    На тебе да ти обрежат и горната глава и да те задоволи некой слон.

    Коментиран от #10

  • 7 Кеф

    15 4 Отговор

    До коментар #5 от "Ало":

    Нечувствителен пенис на който се радваш и искаш да ти завиждаме! Имате много жени(щото жената и козата имат равни права) ! А затова че се хвалиш че ги задоволяваш, показва колко си измамен! Щото сигурно ти симулира оргазъм! Сигурен ли си че и жените с които си бил не са обрязани като теб, и сигурен ли си че имат клитор? Или ти казва че си невероятен за да спиш спокойно? Ако човек се къпе всеки ден, няма нужда да се обрязва, но ако се къпе в месеца веднъж, по-добре всичко да изреже! И какво общо има осакатяването на члена с пътя на Косово към Европа?
  • 8 гробар

    12 1 Отговор
    На снимката се ръкуват един предател и един убиец.
  • 9 jambazina

    4 0 Отговор
    Каквото и да пляска Боко, няма компромисно решение нито между Скопие и Атина, нито между Белград и Косово.
    Едни хора посяха бомби преди 20-30 години, какво се очаква да поникне?
  • 10 завистта

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "тоа па":

    завислив си и не проглеждаш като четеш ПУ не ставаш найстина
  • 11 Глупак

    3 0 Отговор
    М. Олбрайт да си вземе Тачи и бандата му в Америка 🇺🇸
  • 12 Хахаха

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ало":

    Ти си щастлив човек.
    Като си прост, ще е за дълго.
  • 13 анонимен

    0 4 Отговор
    браво г-н Борисов имаме Ви доверие, че ще вътворите мир на Балканския полуостров :) Европа очаква новите членове на съюза :)
  • 14 Стефан 12

    5 0 Отговор
    Сега се скарахме и със Сърбия. Бате Бойко - срещаш се с човек издирван от Интерпол. Наша работа ли е да сдобряваме привидно скараните Косово и Турция? Защо не осъди ракетните удари срещу Сирия?
  • 15 анонимен

    0 0 Отговор
    г-н Борисов време е г-жа Бъчварова да Ви наследи :)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове