Last news in Fakti

17 Април, 2018 10:40 7 515 23

Шофьорката, ударила буса на "Тракия": Не очаквам разбиране

  • тракия-
  • катастрофа-
  • цвета таскова

Жената страда от астма

Софийският окръжен съд остави за постоянно в ареста 29-годишната Цвета Таскова, обвиняема за тежката катастрофа с автобус на магистрала "Тракия".

При инцидента, станал в петък, загинаха шестима души, а над 20 бяха ранени и настанени за лечение в няколко столични болници.

29-годишната Таскова, която е от Плевен, бе задържана и й бе повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост при пътно-транспортно произшествие с повече от двама пострадали.

"Не очаквам хората да ме разберат. Съжалявам. Поднасям искрените си съболезнования. Надявам се да оздравеят хората, които са в болница", плачейки заяви пред магистратите Цвета Таскова.

Според прокуратурата, лекият автомобил "Рено", управляван от младата жена е бил технически изправен, а катастрофата е предизвиката от нейни субективни действия.

Защитата на Таскова обори тази теза и каза, че досега всъщност автотехническа експертиза на колата не е направена. Била е направена само една експертиза от вещото лице Александър Димитров, който е участвал в огледа на мястото на катастрофата и тя е завършена за 10 минути. В нея е записано, че общ технически оглед показва, че няма течове и от двата автомобила.

Освен това адвокатът на обвиняема представи медицинско свидетелство за това, че тя страда от астма.

Окръжните магистрати обаче решиха да наложат най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на Цвета Таскова.

Според съда е налице обосновано предположение за авторство на деянието. Може да се направи извод, че Таскова не е проявила съобразителност и не е проявила необходимата отговорност на пътя. Освен това беше взет предвид и фактът, че деянието е извършени кратко време, след като младата плевенчанка е хваната да шофира след употреба на алкохол.

Магистратите уточниха, че към момента няма технически доказателства за причината за катастрофата.

Решението не е окончателно и може да се обжалва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цеко

    34 32 Отговор
    тази не е виновна,виновен е този дето е карал автобуса

    Коментиран от #3

  • 2 юрист

    17 10 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Защитата на Таскова обори тази теза и каза, че досега всъщност автотехническа експертиза на колата не е направена...“ Ми прав е колегата- една такава експертиза става за не по-малко от 3 календарни месеца. Всичко останало са само някакви частични външни огледи, но истинската експертиза, назначена в досъдебното, обичайно се изготвя за 3 месеца.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ставри

    22 8 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Какви 3 месеца бе капацитет, колко отнема едно ГТП? Всичко друго са лукуми на адвокатите.

    Коментиран от #6, #9

  • 5 ВЕК

    30 11 Отговор
    Много глупости се изписаха и казаха даже от "големи" експерти по медиите!!! Чак децата знаели!!! Как кола не можело да избута автобус!!! Искам тия "експерти" да се качат в автобус и да карат с 100 км по магистралата и да ги видя.....
    Трябва да се знае, че са извадили голям късмет, защото ако ги беше пернала по-задната гума можеше да се търкалят и всички да са загинали!!! И по въпроса за мантинела - добре, че е нямало там....защото щеше да е много по-лошо...(няма как такава мантинела да спре този автобус с 95км) и страшно!!!
    ( И някой камикадзе се врязва в пешеходна тълпа и сгазва хора, значи хората ли имат вина, че не са реагирали правилно и не са подскочили в страни или този който се врязва в тях!!??) И на всеки се е случвало да се разсее докато кара, но при някой е фатално и не се учат от грешките си!!! Има страшно много неграмотни по пътищата - с и без висше!!!! Погледнете само колко са с телефоните си в ръка докато карат!!!! Не си дръж телефона и не пиши и говори докато караш и спаси и себе си и най-вече околните!!!!!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Дон Цеци

    7 5 Отговор
    Туй шифиорче е от моя еликтурат
  • 8 гост

    26 10 Отговор
    Изкарват я голям престъпник, а другите убийци каращи с превишена скорост и убили толкова много хора на пешеходни пътеки ги пускат с условна. Съгласен съм да е така, но да е за всички. Преди седмица един затри цяло семейство спрели в аварийната лента с пуснати светлини. Него така ли го водят с белезници и 5 човека охрана? Защо не подведат под отговрност автобусния превозвач, липсващите колани, мантинели и да изискат авторегистратори във всички автобуси заснемащи действията на шофьора. Удар от ляво и завой на ляво според моята логика би обърнал рейса и да, не мога да се съглася, че чукване от лек автомобил (чукване защото следите са леки, колата е цяла) би довело неизбежно до обръщане.
  • 9 юрист

    6 5 Отговор

    До коментар #4 от "Ставри":

    Пишете глупости! Пиша за назначената автотехническа експертиза в досъдебното производство! Явно “капацитетът“ сте Вие- не сте помирисвал съдебно заседание и НЕ ЗНАЕТЕ за какво точно пиша, но упорито ОСПОРВАТЕ написаното от мен, без да имате елементарна представа какво точно оспорвате! На това му се казва гьонсуратлък или несъответствие между желаното и действителното.

    Коментиран от #11

  • 10 ТРОПЧО

    14 3 Отговор
    ДЪРЖАВА НА АБСУРДИТИ ДЕТО ВИКА СЛАВИ НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА !!!!!!ЩО САМО КОЛИТИ СА ВИНОВНИ А НЕ ПЪТИЩАТА ПРИЛИЧАТ НА КОЛОВОЗИ ОТ ВОИНАТА НИКОИ НЕ ГО ВЗЕМА ПРЕДВИД ТА НАЛИ СА ДЪРЖАВНИ АПИ ЛИ ДА СЪДЯТ ЗНАИШ КАК Е НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ И ТОЧКА ТО СЕ НЯМА ПАРИ НИ ЗА ПЪТИЩА НИ ЗА ПЕНСИИ НИ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ САМО ТОРМОЗЯТ ХОРАТА И ТВА Е ДАЖЕ И КАРАТХОРАТА ДА ИЗГРАЖДАТ СЪОРАЖЕНИЯ НА РЕПУБЛИКАНСКАТА ПЪТНА МРЕЖА ЗА ПО 50- 60000 ЛВ. И СЛЕДТОВА ДА ГИ ПРЕДОСТЪПВАТ НА АПИ И ГЛЕДАИ ПОСЛЕ ДА ПЛАЩАТ ПО 15000 ЛВ НА ГОДИНА ДАНЪК ДЕТО ГО ИЗПОЛЗВАТ ИЗГРАДЕНОТО ОТ САМИТЕ ТЯХ АКО НЯКОЙ МИ КАЖЕ КАДЕ ИМА ТАКОВА НЕЩО В ЦЯЛ СВЯТ ЕВАЛЛА !!!!!НООООО ТАКА Е ДОКАТО ГИ ТАРПИМ ТЕЗ ТИКВИ ПРАЗНИ В ПАРЛАМЕНТА ТАКА ЩЕ Е КОИЯ КУХА ГЛАВА МОЖЕ ДА ИЗМИСЛИ ТАКЪВ ЗАКОН ТО КАТО ГИ ВИДИШ САМО КВИ ОЛИГОФРЕНИ СА В ТОЯ ПАРЛАМЕНТ КВО ОЧАКВАШ ДА СЪТВОРЯТ
  • 11 Ставри

    2 4 Отговор

    До коментар #9 от "юрист":

    хЮристке, твоето съдебно заседание го дават по телевизията ми казват съдебен спор.
  • 12 Bisikov

    10 6 Отговор
    Има още много неясноти дето не се споменават и това е че една от пътуващите в автобуса каза,че шофъора е говорил по телефона и със самия телефон се е занимавал.Интересното е друго водач на такава сериозна машина има какъвто е автобуса има огледала за обратно виждане и то доста голями къде е гледал този шофъор се питам аз?Защото според мен ако тази с реното е била в опасна близост до автобуса е могло да има по адекватни мерки от страна на шофъора като една от тях е да намали скорости и въпросното рено по лесно да изпревари и да си замине.
  • 13 Клмн

    13 2 Отговор
    Тоз с автобуса се е направил на велик
  • 14 ИВАН

    19 4 Отговор
    Абсолютно неадекватен шофьор, и не само това, ами и безотговорен - можело е спокойно да овладее машината, а не да я обръща ... ама нали е фирма и играят яки пари, мъчат се цялата вина на жената да стоварят.
  • 15 Суйо

    15 2 Отговор
    Автобусният шофьор ако е говорил по телефона и не е гледал огледалата, реното го е "близнало", той се е шашардисъл, да избяга навил десен волан и се е катурнал... Нещастно стечение на обстоятелствата. Като даваха пораженията по автобуса и Реното, удара е бил нищожен, и то при съпътстващо движение и изравнени скоростиПлевенчанката е виновна дотолкова, че при изпреварване си е отклонила вниманието с нещо.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 П Маринов

    5 3 Отговор
    Всички сме велики да коментираме. Дано на никой от нас не изпада в такива ситуации. Лошо е , че много хора коментират без да знаят подробности, а най-лошо е ,че има загинали и ранени. Молете се да не се случва на никой от Вас, защото едва тогава осъзнавате в какво сте попаднали.
  • 18 aАААА

    16 2 Отговор
    НЕ ВЯРВАМ ТЯ ДА Е ВИНОВНА.......ВСЕ ЕДНО С ВЕЛОСИПЕД ДА ПОДПРЕШ МЕРЦЕДЕС И ДА ГО ОБЪРНЕШ....АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ.
    99,99 % ШОФЬОРА Е ВИНОВЕН,БЪДЕТЕ СИГУРНИ
  • 19 Тошко

    14 1 Отговор
    Жалко за жената,за това че без доказателства е прибрана. Трябва да се има в предвид че кара автомобил за 2 хил.лева.,и така е по изгодно в ситуацията. Много ми е чудно тази жена как е овладяла реното след удар от който подскача автобус.Един изкривен калник и автобус в канавката-ЩО Е ТО ? Задача за некорумпираните разследващи! !!
  • 20 SAAB

    6 1 Отговор
    Чия собственост е фирмата превозвач ? .....Ще има представление ..:) и уйдурдисване ! ПТП има ......НО със същия успех муха в челното стъкло прави водача на автобуса НЕ адекватен в реакциите !
  • 21 Алфа Ромео

    1 3 Отговор
    Голямо нещастие наистина, но на тази жена и на нея не и е лесно с тази огромна вина която и тежи, никой не е безгрешен просто много лош късмет. Естествено тя ша си понесе наказанието, въпреки че вече е достатъчно наказана и без присъда, но като че ли наистина я третират като най-големия престъпник в държавата.
  • 22 Алфа Ромео

    2 3 Отговор
    Честно казано и аз още се чудя как лека кола ще чукне автобус 15 тона и той ще се обърне в канавката. Била закачила колата може би предното ляво колело, но никой не казва категорично закачила ли го е, има ли следи че е ударила самото колело на автобуса......
  • 23 гост

    0 1 Отговор
    За мен си е лошо стечение на обстоятелствата , както казват хората малшанс - съдба. И двамата шофьори имат някаква вина , но не може да се твърди ,че е умишлено. Възможно е реното като се е ударило в автобуса да се е мушнало леко от долу , на него предницата му е по остра , и това да е послужило като трамплин на задните гуми на автобуса и да го изкара от равновесие. След това вече шофьора нищо не може да направи при тая скорост. Всичко това става за части от секундата и да реагираш адекватно е почти не възможно.
    Жалко за загиналите хора.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове