Last news in Fakti

19 Април, 2018 12:04 1 187 8

Бойко Ноев: Борисов и ГЕРБ няма да позволят на Румен Радев да натрупа позитиви

  • бойко ноев-
  • румен радев-
  • бойко борисов-
  • корупция

Турция е поела курс на отделяне от западния свят, в някакъв момент ще се отдели и от НАТО, прогнозира експертът по национална сигурност

Премиерът Бойко Борисов и ГЕРБ няма да позволят на президента Румен Радев да натрупа позитиви, а едно от възможните полета е Консултативния съвет за национална сигурност. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV експертът по национална сигурност Бойко Ноев.

Днес държавният глава свиква КСНС на тема „Актуалните рискове и заплахи за сигурността у нас и състоянието на въоръжените сили”. Поводът е усложнената обстановка в Сирия и на Балканите.

„Там ще има едно видимо съгласие, всичко ще се подкрепя, но след това пари няма да има или ще има пари по начин, по който армията в края на краищата няма да ги получи. Друг е въпросът, че армията и да получи парите, ще ги профука и ще ги похарчи по начина, по който нещата се случват сега”, коментира Бойко Ноев.

„Факт е, че Българската армия е една „куха армия”, в дълбока морална криза и в дълбока криза на личния състав. „Куха армия” е термин, измислен в Америка след Виетнамската война, когато американците установяват, че една армия, която я има на хартия, не съществува на практика. Това имаме и в България – армия на хартия, която не може да изпълнява практически своите конституционни задължения”, допълни той.

По думите му българите нямат доверие на това, което някои от нашите съюзници правят в момента и искат от нас да бъде подкрепено.

„Сирия повече няма да съществува като унитарна държава. Там тепърва нещата ще се влошават и ще се разгаря битката между Иран и Израел. Това е голямата нова опасност”, смята експертът.

Той беше категоричен, че Турция е поела курс на отделяне от западния свят. „Смятам, че Турция ще се отдели в един момент и от НАТО в някаква форма. Купуването на ракети C-400 от Русия не е за защита от някакъв друг противник. Това са ракети против НАТО. Ракетите, които Турция купува от Русия, са да се опази от своите съюзници, те не са интегрирани в противовъздушната отбрана на НАТО. Това са ракети, които трябва да пазят Турция от американски, френски и английски самолети”, подчерта Бойко Ноев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нека отговори

    9 1 Отговор
    Всичкото е хубаво, само да обясни господина защо и той режеше от танковете на Българската армия, докато беше министър на отбраната? Защо не консервираха танковете за военовременен резерв, а всичко нарязаха и продадоха.....при положение, че Турция и Гърция като членове на НАТО поддържат огромни армии, в това число и стара техника, консервирана ако се наложи да се ползва? Интересен ми е отговора ?????

    Коментиран от #4, #6

  • 2 реалист

    6 1 Отговор
    Гледах изказването по телевизията с много от тезите съм съгласен,но най-вече със заглавието,за съжаление политиката е много мръсно нещо,жалко че в България липсват държавници.

    Коментиран от #3

  • 3 годжи

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "реалист":

    С какво си съгласен бе.Тоя айдук е за затвора за съсипването на армията.Сега се прави на загрижен.
  • 4 гост

    0 6 Отговор

    До коментар #1 от "нека отговори":

    Кой днес води битки с 40 годишни танкове бе "професоре" та си залелекал?

    Коментиран от #8

  • 5 Реалист

    2 2 Отговор
    Един от малкото неизцапали се от власта политици. Не съм чул/чел да е вземал нещо докато беше министър. Интересно защо сега е извън политиката.

    За съжаление е много прав че Турция върви към конфронтация и отделяне от НАТО. На нас ще ни се наложи да воюваме рано или късно с Турция и е добре да сме подготвени за това. 2% от бюджета е разумния минимум който ни трябва за начало. Съюз с Гърция е 2-то необходимо нещо. Трябва ни армия която да е "обстреляна" - т.е. мисиите в критични региони са само от полза. Трябва вместо роти да изпращаме полкове. И за кражба от бюджета за отбрана(или комисионни) да има РАЗСТРЕЛ както по време на война...
  • 6 Реалист

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "нека отговори":

    Колегата от коментар 4 много точно ти е отговорил - за какво ти е танк който можеш да пробиеш с бомбичка от футболна агитка? Бъдещето е все по-вече в минимизирани и роботизирани оръжия - ято дронове обезмисля руските зенитни системи от типа 400 - 500, новите противотанкови системи пробиват активната броня, подводните дронове и брегово базирани ракети могат да потопят много по-скъпи кораби. На България и трябва за начало отлична и съвременна роботизирана ЗАЩИТНА система накриваща въздух, вода и суша, и чак след това покупка на "играчки" за президента

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 охааа

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Например Турци и Сирийци. А ти от коя планета си? Мелмак, Венера? Или може би си на седмото небе където всичко живо се .......бе, мисля че си там, но си пасивен!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове