Last news in Fakti

19 Април, 2018 12:20 891 20

Нинова поиска по-малки заплати и отпуски за депутатите

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • депутати-
  • заплати

Предложението на социалистите е възнаграждението на народните представители да намалее от 3540 лв. на 2976 лв.

Нинова поиска по-малки заплати и отпуски за депутатите - 1

"Внесохме в деловодството на НС промени в правилника на парламента. С него намаляваме заплатите на депутатите от сегашните 3540 лв. на 2976 лв. – заплатата, с която е приключило предишното НС“.

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента, цитирана от пресцентъра на социалистите. Тя обясни, че заплатата на народните представители ще бъде фиксирана сума, която не се увеличава до края на парламента, колкото и да расте средната работна заплата.

„Тази заплата ще се отрази на още 19 органи в страната – политически и административен елит в страната, чиито заплати зависят от тези на депутатите. Знаем, че ще има тежка съпротива срещу това и ще ни изкарат по-черни от дявола. Готови сме за този упрек, но имаме един въпрос, на който опонентите ни би трябвало да отговорят – кой друг в страната, освен политическия и административен елит, получава на тримесечие увеличение на заплатата автоматично?“, попита Нинова и подчерта, че става въпрос за справедливост и за равни права и възможности в страната.

„Второто предложение касае отпуските и ваканциите. Предлагаме депутатите да почиват само на официално обявените в страната празници така, както всички българи, и лятна ваканция“, допълни лидерът на БСП.

По нейните думи Конституцията и законите на страната гарантират равни права.

„С какво другите работещи хора в страна са различни, че техните заплати не се индексират на всеки три месеца според средната заплата? С какво другите хора са различни, че трябва да почиват само на официални празници, а ние трябва да почиваме 75-80 дни – за един и същи труд, за едно и също работно време?“, продължи с въпросите Нинова. Тя е категорична, че не може някой да работи по 8 часа и да получава 600 лв, а народните представители да работят по 5 часа и да получават 3500 лв.

„Справедливо и законно ли е?“, допълни Корнелия Нинова.

На въпрос по повод декларация на ГЕРБ, че предишният лидер Михаил Миков е обявил в предишния парламент подобни мерки на популизъм, Нинова отговори: „Казвам се Корнелия Нинова, а не Михаил Миков и провеждам политиката на новото ръководство на БСП“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    12 8 Отговор
    Защо сега ги предлагаш ма,овцо? Като сте на власт друга песен пееш? Крадлива овца.
  • 2 Дикембе Мутомбо

    9 10 Отговор
    Популистко и евтино. Запазена марка за БСП и опозицията, защото видиш ли те искат, ама не зависело от тях.

    Къде беше Нинова, когато не приеха референдума за намаляване на депутатите на 120?!
  • 3 проста путка

    13 11 Отговор
    Пълна популистка кой я избра тая баба яга да оглавява комунягите. Проста и нагла. Заплатите на депутатите не трябва да се намалят а напротив увеличат. Броят на депутатите трябва да се намали! В Полша депутатите получават по 10 бона евро и точно поради тая причина не се подават на корупции от частния бизнес, защото знаят че не си струва и печелят достатъчно. Единствения им фокус е да оправят държавата и е видно как тя просперира. А тая селянка тръгнала пак да привлича гласовете на малоумната част от населението.
  • 4 реалист

    16 6 Отговор
    Че отпуските,заплатите и другите привилегии на депутатите са големи - спор няма.Не разбирам Герб и другите ,защо се дърпат,ако искането на Нинова е пупулизъм,нека да го гласуват и по тоя начин да я опровергаят.Като знам как хората свързват двата края заплата от 3500 лева е много за циркаджиите от парламента.
  • 5 гост

    12 3 Отговор
    А защо не си индексират заплатите и да са равни на една средна заплата за страната? Да видят как живеят хората с 800лв и то в столицата. Да види Нинова колко пъти може да отиде на фризура, колко костюмчета може да си купи и др. А да, и да видим като няма служебна кола колко ще дава за транспорт. А защо не се качат на колелета? Знаете ли колко банкери, финнасисти и политици ползват велосипед в развитите страни? Така ще са близо до хората, от тъмните стъкла на лимузината не се добива представа за мизерията на народа г-жа Социалистке.
  • 6 Daaa

    14 1 Отговор
    Добра идея, но се иска още! Премахване на общинските съветници от малки общини като Несебър, Поморие, Приморско, Малко Търново, които могат да се управляват от кмет и зам-кмет. Малоумщина е 20 съветника да обсъждат кой път да ремонтират или коя фирма да им смени дограмата , след като кмета сам може да прецени и да носи отговорност. В момента малките общини ударно продават общинска земя за да покриват заплатите на общинските си съветници. Това е източване на милиони от общините за заплати на търтеи, както и опит за безнаказаност чрез схемата за колективна отговорност!!!! На мен ми е чудно защо журналистите СПЯТ и подкрепят такова престъпно източване на общински пари чрез общински съвети, съставени от "наши хора"? Също така трябва да се премахнат поне 50% от данъчните и поне 25% от останалата администрация. Така в бюджета остават около 5 милиарда, които ще отидат за здраве, инвалиди, подкрепа на малкия бизнес
  • 7 El comandante

    9 7 Отговор
    гербавите джендъри не им изнася не наядохте се боклуциииии!!!!!!!
  • 8 Гост

    7 0 Отговор
    570 лева на човек на месец * 12 месеца * 240 депутата = 1 640 000 лева.

    С тези пари могат да пратят десетина от децата които вчера протестираха пред парламента в чужбина на лечение.

    Друг е въпроса дали ще ги дадат на тях
  • 9 Още

    9 0 Отговор
    Както и други писаха по-долу, това не е достатъчно. Трябва да се намали броя на депутатите на 100. Очевидно е, че решенята ги взимат под 50 души, а другите нямат мнение и гласуват, както им наредят. В София има 69 общински съветници. Няма нужда. В Прага са 25, значи София може и с 21. И така надолу по йерархията. Стига излични чиновници, повечето от които са калинки
  • 10 ПЕЕВ

    5 4 Отговор
    ЕВТИНА РЕКЛАМА НА НЕЯ ДОХОДИТЕ ЗА МЕСЕЦ ВЪЗЛИЗАТ НА 39 873 ЛВ.МОЖЕ ДАЖЕ ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ЗАПЛАТАТА В ПАРЛАМЕНТА.АКО ПРЕДЛОЖИ ДА ВЪРНЕ ОТКРАДНАТОТО ТОГАВА ВЕЧЕ ХОРАТА ЩЕ СА ДОВОЛНИ.
  • 11 Коня на Нинова

    6 3 Отговор
    Аз пък искам от нея по малък задник !

    Коментиран от #16

  • 12 Гост

    3 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Нинова поиска по-малки заплати и отпуски за депутатите....за другите депутати.
  • 13 анонимен

    1 2 Отговор
    Някой трябва да понесе политическата отговорност :)
  • 14 анонимен

    3 2 Отговор
    г-жо Нинова колегите Ви от КНСБ говорят за увеличение на заплатите от работодателите, а пък Вие за намаление на заплатите на Вашите съпартийци. Чудя се кой е прав?
  • 15 Иванов

    5 0 Отговор
    Аз пък искам с това НС да стане същото, като с мавзолея. Поне да е ясно на всички, че политическата ни мафия продаде суверенитета ни срещу долари, евра, турски лири и рубли. Пфу!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Евро либерал

    2 1 Отговор
    Браво, Г-жо Нинова с това предложение удряте три дясятки едновременно, точно това искат всички български граждани, да се направи справедливо заплащане с нормални пропорции между властта и останалите граждани, така както е във всички нормални държави.
    Още веднъж Браво.......Чакаме депутатите да дадат пример за морал. Госпожа Нинова вече го направи..
  • 19 ЛОВЕЦ

    1 1 Отговор
    БРАВО НА НИНОВА ТОЧНО ТАКА НО ГЛУПАЦИТЕ НЕКА ПАК ДА ГЛАСУВАТ ГЛАСУВАЙТЕ ОТРЕПКИ ЗА МИЗЕРНИЯ ЖИВОТ КОИТО ПОЛУЧАВАТЕ А ДРУГИ ДА ЖИВЕЯТ КАТО ЦАРЕ
  • 20 незнайко

    0 0 Отговор
    Сетила се Мара да се побара. Когато си увеличаваха заплатите защо не се противопостави ? Сега иска да се стабилизира защото и се клатят краката ! Наглоста и няма граници !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове