20 Април, 2018 08:45 1 959 12

Волен Сидеров обяви от Ялта: Крим не е окупиран! (ВИДЕО)

  • волен сидеров-
  • атака-
  • ялта-
  • крим

Отношенията между ЕС и Русия са в криза, идва това време, в което ЕС да се еманципира от влиянието на САЩ посочи той

Волен Сидеров обяви от Ялта: Крим не е окупиран! (ВИДЕО) - 1

Лидерът на партия „Атака“ Волен Сидеров и колегите му от парламентарната група Явор Нотев, Десислав Чуколов и Маргарита Николова участват в международния икономически форум в Ялта, Крим, съобщи партийният пресцентър във Фейсбук. Той е сред четирите най-големи икономически форума в Русия и се утвърди като ефективно международно място за обсъждане на световната икономика. Основната тема на форума в Ялта е "Глобалното бъдеще. Бъдещето на Русия".

Дебатите на форума са свързани с цифровата икономика, международно сътрудничество за териториално развитие, инвестиции във високотехнологични индустрии, бъдеща енергийна икономика, опазване на културното наследство, благоденствие на хората, екология и много други, се казва в съобщението.

Всяка година на форума присъстват високопоставени руски държавни служители, международни експерти, бизнесмени и икономисти, представители на големи бизнес организации и други лидери на общественото мнение. Четиримата представители на партия „Атака“ са там по покана на организаторите. С влизането си на форума, Сидеров предизвика изключително силен интерес от страна на руските медии. Той даде интервюта за Русия 24, ТВ Звезда, RT, ОРТ и други телевизии с обща аудитория над 550 милиона зрители.

"Важно е тук, в Крим, да се събират международни представители и да се правят такива срещи, защото по този начин става ясно, че Крим не е анексиран или окупиран, както говорят хибридно войнстващите срещу присъединяването му.

„Атака“ имаше наблюдатели по време на референдума в Крим през 2014 г. Тогава видяхме, че хората го искат това наистина. Искаха го и българите тук, те се страхуваха от дискриминация от страна на Киев след преврата. Виждаме след 4 години, че промените са много осезаеми. Забелязват се още от летището в Симферопол. Навсякъде виждаме сериозен размах, строежи и грижи от страна на правителството в Москва", заяви пред медиите Сидеров, цитиран от пресцентъра на ПП Атака.

"Като цяло отношенията Европа - Русия продължават да са в криза, но аз смятам, че това няма да продължи дълго. Идват евроизбори и от доста европейски държави ще се усили присъствието в ЕП на партии като „Атака“ - патриотични, консервативни, които държат на национални и консервативни ценности и това ще повлияе на политиките в Европа.

Там големите компании и хората като цяло не желаят санкции срещу Русия и враждебни действия. Те искат сътрудничество, бизнес, икономически връзки. Не мисля, че всички държави са срещу Русия. Това беше идея на САЩ предимно.

Много страни в Европа искат нормални отношения с Русия, както и България. Идва това време, в което ЕС да се еманципира от влиянието на САЩ и да започне по-самостоятелна политика. Това ще е шанс и за България, защото е силно зависима от Брюксел и Вашингтон", добави Сидеров.
Той припомни, че беше спрян "Южен поток". Сегашното правителство и Борисов правят усилия да компенсират тази загуба и в момента мисля, че има някакъв вариант на "Южен поток" и България да се включи в международното енергийно трасе.

Мисля, че сегашното правителство работи правилно в тази посока. Много е важно, че България не експулсира руски дипломати, "Атака" беше категорично против. Повече съм оптимист за отношенията България - Русия", коментира още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stefko88

    9 21 Отговор
    Тоя не умре ли бе?
  • 2 Бау Бау

    12 15 Отговор
    Добро кученце
  • 3 qqqqqq

    17 6 Отговор
    Не виждам нищо лошо в изказването му. В България няма не зависим политик, всеки изпълнява разпореждания от запад, изток или юг.
  • 4 Петър

    10 14 Отговор
    А какво каза психиатъра му
  • 5 Бен

    11 9 Отговор
    През 1915г., младият физик Айнщайн описва в дневника си, че е пристигнал в Русия, в Крим. Целта на пътуването е наблюдение на космически обекти. Повтарям: Айнщайн, Русия и Крим! Така че Волен просто повтаря отколешни исторически факти.
  • 6 Тръмп

    9 17 Отговор
    Всяко едно действие на човечето Сидеров е срам и обида за всеки Българин!!!!!Само национални Предатели и Дебили биха одобрили всяко едно действие на такъв паразит,който би продал и майка си на Путин ако му предложат!

    Коментиран от #7

  • 7 Ford Prefect

    8 11 Отговор

    До коментар #6 от "Тръмп":

    Да не забравяме, че въпросното лице преди това беше върл демократ, русофоб и американофил. Пълен клоун и куку. Отдавна са му подготвили ризка с дълги ръкави. Да видим само кога ще му я облекат.
  • 8 Да уж

    16 2 Отговор
    А не ли по-добре да се погледнат факти, а не да се демонстрира незнанието им и любов към лицемерието?
    Относно Крим.
    Някога, преди 140 години, на един народ му помогнаха да възродят, а по скоро, и да създадат на ново, своята държава. Нищо , че българите са живеели от 500 години в Османската империя. Съгласете се, че това е много. Някои новосъздадените страни не съществуват толкова. Но независимо от това, генетическата памет ги е карала да си върнат държавата си и да се чувстват единен суверенен народ. Изминали ни малко, ни много 500 години, вдигнали възстание, извикали към света с призив за помощ и са я получили от Русия, която с кървавата цена е извършила подвиг в името на свободата на братята християни. И тогава европейския политическия елит наричал българите метежници против законната власт.
    А сега за аналогиите с Крим. Жителите на Крим просто са решили да не чакат 500 години, а само 25. И не са вдигали възстания, а отидоха и подкрепиха МАСОВО референдум. Милиони от тях. Напомнете ми, колко са българите активни участвали в Априлското възстание?
    Русия е помогнала на своите братя и в този случай да се сбъдне мечтата на милионите. Активните милиони хора. Но, за щастие, без капка пролята кръв. Крим е Русия.
    И не ли българите най малко имат право да упрекват и кримчане и нашата власт, че са възстановили божествената справедливост относно правото на човека да живее в собствената си Родина.
  • 9 Да уж

    3 2 Отговор
    Естественно, слава Богу, кримчане, надявам се не са били подлагани на физически геноцид до 2014 година, като българите, но моралните страдания са имали място със сигурност. А какво щеше да стане с Крим в последствии, ако не връщането в Русия вече даже не е въпрос- война.
  • 10 Балкански

    4 8 Отговор
    Крим не е окопиран , и Лидеров е честен Българин. Ха ха ха всеки вижда че е анексиран и окопиран, ( присвоен) .
    А защо гн. Тинтири Минтири не остане там за винаги, той е Матросов направо.
  • 11 анонимен

    3 0 Отговор
    Защо не признават, че Крим е руски в такъв случай?
  • 12 Гост

    7 2 Отговор
    Сидеров е от малкото БГ политици , с мозък в главата ,а не с пикня , като злобните русофобчета !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове