Last news in Fakti

22 Април, 2018 06:32 37 706 76

"Студентски град" - какво беше, какво стана

  • студентски град-
  • общежития
"Студентски град" - какво беше, какво стана - 1
Снимка: socbg.com

"Студентски град" е жилищен комплекс в югоизточна София, граничещ с кварталите „Дианабад“, „Дървеница“, „Витоша“ и „Малинова долина“. Намира се в полите на Витоша и е част от административен район „Студентски“ на Столична община. Първоначално кварталът е проектиран като студентско градче, наречено Студентски град „Христо Ботев“, припомнят от "Спомени от Народната република". Изграждат се десетки многоетажни общежития, с цел да се задоволят жилищните нужди на студентите от софийските висши училища. Днес, освен дом за хиляди студенти, районът е и територия, на която се намират шест престижни висши учебни заведения, четири от които са национални.

През последните години "Студентски град" изживява истински строителен бум, като се появяват нови жилищни, търговски, спортни и бизнес центрове. Освен с типичните за повечето квартали в София проблеми с бездомните кучета и липсата на места за паркиране, "Студентски град" (в някои свои части) се сблъсква с трудности, свързани с концентрираните в района многобройни питейни заведения. Въпреки това жилищният комплекс се превръща във все по-предпочитано място за живеене на млади семейства, особено в своята южна част – около Зимния дворец, Национална спортна академия и семейните общежития. В района съществуват отлични условия за спорт, разходка, забавления и др. Двете многофункционални зали "Христо Ботев" и Зимен дворец на спорта са домакини на редица събития през годината. В близост е и Зоологическата градина на София. Кварталът се намира в един от районите на столицата с най-чист въздух, в който по градоустройствен план не се предвижда изграждане на промишлени предприятия.

Засиленото жилищно строителство, дължащо се на благоприятното местоположение и удобна инфраструктура на квартала обаче не компенсира нуждата от действия за запазване на статута на района на Студентски град и за повишаване на престижа му като университетски център. За сметка на множеството заведения, все още липсват книжарници, кина, учебно-експериментални лаборатории и др. Общината се е ангажирала с оформянето на няколко кампуса, включващи общежития и площи за спорт, учение и почивка около тях. Предвижда се и изграждането на огромен парк в местността „Въртопо“, както и по-лесна връзка с намиращия се наблизо квартал „Симеоново“ и със Симеоновския лифт, което ще допринесе за нови възможности за разходка, спорт и за пряка връзка с Природен парк „Витоша“.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 citizen

    138 48 Отговор
    Незабавно връщане на СОФИЙСКОТО ЖИТЕЛСТВО !!!!!!!!!

    Коментиран от #32, #52, #72

  • 2 мафия

    119 37 Отговор
    След десет години" пришълците" ще предизвикат апокалипсиса на София благодарение на абсолютно бездарното "управление" на столицата и "държавата"

    Коментиран от #6

  • 3 Валя

    128 45 Отговор
    И аз съм за жителството,Ст.Град беше подреден и що годе дисциплиниран и там се ходеше да се учи,а сега е разхайтена клоака пълна с лигави лекета,които са там заради циганските дискотеки а не за да учат и все провинциалистчета без капка чувство за морал или благоприличие

    Коментиран от #9, #11, #12, #73

  • 4 върнал се

    81 9 Отговор
    Това рекламна статия ли е? Защото има толкова много празни нови блокове с непродадени апартаменти, че се чудя какъв е смисълът от тази статия..
  • 5 Бай Благой

    58 3 Отговор
    Същата работа чака и Младост, Манастирски ливади(там трагедията е огромна) и други южни и апетитни квартали на София.
  • 6 Шалом

    81 18 Отговор

    До коментар #2 от "мафия":

    В света има създадена програма ,,Златен милиард", чиято цел е да се унищожат много нации. Тя действа по проста схема - народите се приучват да живеят по нетипичен за тях начин. В резултат градското население се увеличава, емиграцията също, хората се отлъчват се от традициите си, след което в нарочените държави смъртността става по-голяма от раждаемостта. С течение на времето тези нации започват да изчезват до пълното им ликвидиране. Заложеният план в програмата е тя да приключи до 50 години, когато много народи ще изчезнат от лицето на Земята. Една от държавите, включени в тази програма, е България.

    Коментиран от #42, #51, #53

  • 7 Зорлем

    71 11 Отговор
    Ами след като продължава да се строи и построеното се продава, значи на купувачите не им пречи в какво са се превърнали софийските квартали, т.е. средата отговаря на вкусовете на обитаващите я. (За неразбралите, казвам, че свинята си харесва да лежи в локва с кал!)

    На тези от нас, които не ни харесва, се изнасяме (в моя случай на 25км от околовръстното), така че все по-слабо ме интересуват проблемите на "софиянци". С две думи - да се оправят! Не съм вързал никого да живее там.
  • 8 Антон 1

    91 24 Отговор
    За всичко са виновни провинциялистите !:)
    За всеки нещастник роден в София , необразован и некадърен , пак са виновни хората от провинцията ! :)
    Въобще на българина му е виновен някой друг !
    Нация от плачещи върби !
    Това го няма никъде по Света и даже на Балканите . Вижте сърбите , мъжки народ , корав , не дупедавци като нас !!

    Коментиран от #43

  • 9 ФАКТ

    95 24 Отговор

    До коментар #3 от "Валя":

    Ти ли си тая Софиянката????, през 1878 гр. София е бил 20 хиляди души, ти ли си родствената потомка? Или това, че майка ти се е преместила на времето от някое село ти дава правото да се държиш грубо и арогантно? Много сте си повярвали, живеете като скотове на 45кв.м., околоблоковите ви пространства приличат на бунища с елемент на offroad. За 2 дена стана софиянка на 3тия ден пише по форумите да се връща жителството.

    Коментиран от #10

  • 10 Валя

    24 39 Отговор

    До коментар #9 от "ФАКТ":

    Факт ама друг път,Щом го казвам значи имам сериозен аргумент,а ти щеше да си по-полезен ако беше спасил на дядо ти и баба ти нивите,философията ти е вярна ама само до някъде,избягахте само за да се правите на модерни тука

    Коментиран от #54, #68

  • 11 Никой

    45 11 Отговор

    До коментар #3 от "Валя":

    Истинска столичанка по празниците ходи в ,,провинцията" за буркани с трушия и компоти.

    Коментиран от #13

  • 12 Morgoth

    61 5 Отговор

    До коментар #3 от "Валя":

    И как жителството ще реши проблема, че софийските мутри обърнаха Студентски град на публичен дом и го напълниха с чалоготеки?

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Валя

    17 27 Отговор

    До коментар #12 от "Morgoth":

    Така е прав си ,малко прекалявам с изказванията си,аз лично обвинявам управляващите,но и тия дето предпочетоха лесното да избягат от нивите вместо да се борят да не се обезлюди България са си страхливци и не могат да ми казват дали съм ходила за буркани

    Коментиран от #15, #47

  • 15 Morgoth

    55 10 Отговор

    До коментар #14 от "Валя":

    А защо ти решаваш, че точно определени хора трябва да си стоят на нивите? Защо ти смяташ, че имаш правото да избираш вместо тях? Защо решаваш, че точно те, защото са родени до нивите ще са по-добри земеделци отколкото ядрени физици? И още по-интересно - защо смяташ, че София би била мечтания от теб град без тях? Или искаш малко от тях, колкото да вдигнат стандарта на града, а след това да спрат да идват, когато ти решиш, че са станали много?
    Благодарение на тези хора София е това което е, защото те захранват бизнеса с работна ръка, в повечето случаи високо квалифицирана. Да, има и минуси от това, че София се пренасели, но плюсовете са повече. Разходи се до някой изостанал 20-30 хиляден град и се замисли искаш ли да живееш там, защото София би била точно това без постоянния приток на хора от провинцията.

    Коментиран от #19

  • 16 Валя

    17 25 Отговор
    Да признавам че съм леко егоистична и арогантна кучка,но има защо и отново си прав но само до някъде,такова обезлюдяване като в България няма никъде другаде по света,за това и споменах и правителства и факта че много келеши накацаха в Ст.Град не за да стават химици и физици а цигански чалгари и това е факт и не ми дреме селяни ходете си

    Коментиран от #20, #71, #74

  • 17 ООО

    32 4 Отговор
    И пари да ми дават, в тази клоака не бих живял...
  • 18 Валя

    22 11 Отговор
    Ето ти друг факт,никъде другаде на планетата няма такова обезлюдяване и половината народ да живее в столицата

    Коментиран от #21

  • 19 Бат Саше

    49 5 Отговор

    До коментар #15 от "Morgoth":

    Единственият проблем на българския народ е дълбоко селския му и провинциален произход. Като започнеш от изкуствено раздутата кочината София и стигнеш до най-малкото селце. Споровете тук, по тази тема също се дължат на този произход. Едните селяни, се мислят за нещо повече от другите селяни. А иронията е , че София е София, благодарение на селяните. Иначе щеше да е едно провинциално градче, каквото е било преди обявяването мъ за столица. И понеже сме супер примитивно общество и народ, затова се делим на какви ли не, мразим се, караме се и всеки ни чука както си пожелае. Точно от такъв тъп народ имат нужда най-тарикатските селяни, които ни управляват.

    Коментиран от #22

  • 20 един от всички

    34 8 Отговор

    До коментар #16 от "Валя":

    Първо,не си ти тази,която да решава кой къде да живее! Всеки сам решава за себе си.На теб като не ти харесва София,свободно можеш да се преместиш -аналогично! И явно си много тъпа кучка,както сама си признаваш,щом не знаеш,че град без приток на свежа кръв отвън е обречен на изчезване. И София би запустяла без пришълците! Последните спасяват града,поддържат го "жив"! Без тях,би бил проблем на софийска община какви ли не условия да предложи за новозаселили се хора отвън -жилища,опрощаване на данъци за пет години,безплатен градски транспорт,предимство и безплатни детски градини и т.н. Живял съм в чужди държави и знам как е. Много общини са в конкуренция за хора,за нови попълнения отвън...Защото в християнския свят няма такъв град,който да може да се възпроизвежда сам. Всички разчитат на попълнения отвън. И например в САЩ е като състезание, и много добър показател,когато някоя община си е увеличила населението през тази и тази година -на кандидаткметската надпревара всеки го изтъква.Там разбира се,има далеч по-голямо движение на населението,отколкото тука в Бг. И друго -там кметовете играят и с данъчни ставки ,може да загубиш няколко процента от населението,ако например вдигнеш данъка с един процент и обратно. София да е благодарна,че качествени хора отвън се заселват доброволно в столицата,и то без общината да им дава нищо -значи,София получава огромен капитал и то даром,съвсем безплатно! А на всеки е добре известно,че София качествени хора не ражда...! Д
  • 21 Антон 1

    37 1 Отговор

    До коментар #18 от "Валя":

    Почти никъде другаде на планетата , никой нормален не дели хората според това къде живеят !
    В Германия например няма значение , ако те наемат на работа в Нерлин , дали си от Фюсен или Кюлн !
    Хората оценяват способности ! Само тука сме важно не за това какво сме , а от къде сме !:)
    Смехория жалка !
  • 22 Амтон 1

    10 2 Отговор

    До коментар #19 от "Бат Саше":

    Точно в 10- ката човече !+++++++++++
  • 23 Валя

    11 19 Отговор
    Да бе така е прав си,не отричам че поведението ми е безобразно но както казах имам железни аргументи за това,ето един тях:това със свежите работници е пълен абсурд,преди няколко години се зароди тенденцията дългогодишен служител да намекне за повишение на заплатата му се отговаряше:-За кво да ти дигам заплатата като за твоето място чакат 30-40 селянина,които ще се радват и на по-малко пари и са кво робуват за по 5-600 лв у кауфланд а на нивата ще изкара 10-торно повече,въобще не ми говорете за морал и арогантност

    Коментиран от #25, #27

  • 24 Гост2

    8 2 Отговор
    Кмета на район Студентски да не лъсне другата седмица с белезници?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Гост2

    18 1 Отговор

    До коментар #23 от "Валя":

    Бе стига глупости, София се разраства, харесва ли ви или не. Проблема е в управлението на града. Не е реално просто - на всяка улица има по 2 строежа! Градът трябва да се разширява на страни, а не да се набива сграда до сграда. Всичко се уплътнява и застроява, пък в метрото е навалица целодневно.

    Коментиран от #30

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Валя

    3 6 Отговор

    До коментар #27 от "Гост2":

    Така е бе брат виж че се закачаме да ни минава времето

    Коментиран от #33

  • 31 729

    5 6 Отговор

    До коментар #29 от "Валя":

    Ами наври и сапа там дето най-много мЕрише ма, мурво умирисана.И да сА ескъпеш, че смърдиш.Валяк сас спукана минджа.
  • 32 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "citizen":

    Та нали тогава ти ще си първият изселен от София... Ще те пратят право при баба ти Пена в село Горно Нанадолнище и ще пасеш овците.
  • 33 Антон 1

    5 2 Отговор

    До коментар #30 от "Валя":

    Ако си наистина от женски пол , жалко !
    Не , че такъв език и държание е похвално дори да си мъж !:)

    Или искаш да си мъж ? А ,не ти си коренячка , те са бамбашка /дето се вика на чист български /!!

    Коментиран от #34, #37

  • 34 Валя

    3 3 Отговор

    До коментар #33 от "Антон 1":

    Спокойно бе човек имах пристъп на лудост,от психологичната гледна точка на всички хора им се появява такава,нали виждаш че навсякъде отбелязвам че осъзнавам простотията,която ме е одрусала,а повечето не са склонни да си признаят

    Коментиран от #35, #36

  • 35 Антон 1

    7 2 Отговор

    До коментар #34 от "Валя":

    ++++ Добре, добре !
    Че бях се притеснил !:)
  • 36 Антон2

    4 3 Отговор

    До коментар #34 от "Валя":

    Прощавам ти. И до един месец да си се изнесла от квартирата защото живота стана много скъп и ша дигам наема на следващите кандидат-щастливци у шоплукот. Таз гнусна клоака.
  • 37 Валя

    1 6 Отговор

    До коментар #33 от "Антон 1":

    Мъжкарана съм да, но не изпитвам желание да съм мъж
  • 38 Гого

    14 1 Отговор
    И във другите квартали е същото положение София си е едно селско гето.
  • 39 Бай Тошо

    16 1 Отговор
    Целта е да се наблъскат всички българи в София а останалата част от държавата да се насели с мангоджерита както е тръгнало.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Боли ме шпечето

    4 5 Отговор
    За Софето
  • 42 другар

    10 6 Отговор

    До коментар #6 от "Шалом":

    Аман вече от всякакви налудничави и апокалиптични прогнози! така ги редяхте навремето, когато "прогнилия капитализъм" го чакахме аха-аха да се спихне, та да се не види, а тя каква стана:) после не бяха предсказанията на баба Ванга, дето към 90% се оказа, че ги е направила, ама след смъртта си, то не бяха глобални затопляния и т.н. подобни дивотии.......... българия е просъществувала 1300 и кусур години, ще я има поне още толкова:)
  • 43 Ами да

    12 3 Отговор

    До коментар #8 от "Антон 1":

    Не виждам пък какво точно им е "мъжкото" на сърбите?!? Навремето Тито викаше "и тук ми е добре и там ми е добре"! Гъзеха се наляво и надясно, после избиха маса народ, защото не им искаха социализма в своите насилствено присъединени към Югославия, държави, а след като НАТО им разбомби манерките, сега пък ще влизат в ЕС, че чак и припират! Сега правят същото- с г...з на изток и изплезен език на запад!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Селянин

    7 4 Отговор
    ВСИЧКИ МНОГО МРАЗЯТ СОФИЯ ДОКАТО НЕ ДОЙДАТ ТУК. Това е факт!!!
    А колко беше хубава София само преди 15години!!
    И стана такава щото никой не взима подкупи, само кметицата на Младост!!!
  • 46 Иван

    14 7 Отговор
    София беше приказен и прекрасен град до преди 30 години, факт докато имаше жителство. Баба ми разправя, че като тя е била млада е бил още по-хубав. Само човек, чиито род е роден и израсъл в София генерации назад може да прецени, че на София нито й трябват прииждащи жители, нито й трябва строителство, нито разширение. Всичко друго е затлачване. Растяла, значи се развивала. Пълна глупост и провинициално мислене!

    Коментиран от #61

  • 47 От провинцията

    25 5 Отговор

    До коментар #14 от "Валя":

    Проблемът на софиянци са си самите софиянци. И по точно тяхната лакомия. Искат всеки лев в България да минава през тях за да могат да генерират комисионни. Към провинцията нищо не минава. Дори за субсидии за селското стопанство пак в София трябва да се молим. Ами и извън София живеят хора и там хляб се яде , но не, всичко трябва да е за София ... ай сиктир...
  • 48 Гъст

    22 2 Отговор
    Специално за Валя:

    Веднага ти въвеждаме гражданство, опашки за банани, тоалетна хартия и кренвирши. Освен това ще чакаш 20 години за жигули и ще ходиш пет пъти на Орлов мост за разрешение да отидеш до Югославия. А за ФРГ документ йок. И ще ти пуснем режим на тока.

    Аман от прости, тъпи, смотани, комплексари които не могат да преглътнат че по-умните от тях селяндури са дошли в София, работят за много повече пари от тях а кореняк шопите бачкат за по 1500 лева - колкото ми е седмичната заплата.

    Коментиран от #70

  • 49 Театрал

    7 12 Отговор
    Селянина завинаги си остава -селянин !
    Живее в София,но никога не го прима като своя град.
    Махнете се веднага!
  • 50 dedal

    9 2 Отговор
    Солиста на Хиподил има една мн. смислена реплика, цитирам по памет: Селянин не е място на рацдане, а състояние на духът.

    Има много софиянци, които са си по-големи селяни и от живеещите в Горно Нанадолнище :)
  • 51 Кольо

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Шалом":

    Това са го измислили еврейте!

    Коментиран от #69

  • 52 ФИЛОСОФА

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "citizen":

    Ха ха ,ми тогиз полвината от вас софиянци ше требва да си вървите по родните села, на една туба бензин от София.

    Коментиран от #62

  • 53 ФИЛОСОФА

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Шалом":

    Найш ли къв ти е проблема? Психиатричен. Много луди тука бе

    Коментиран от #63

  • 54 До Валя

    8 4 Отговор

    До коментар #10 от "Валя":

    Валя по комунистическо време имаше една сентенция : Софиянец живеещ на една туба бензин със Балканче от София . Недей да се заяждаш със хората които подържат"Столицата" защото без тях вие "Софиянците"сте загубени. Една потомствена софиянка ме замеряше със саксии от балкона си докато монтирахме климатици на един магазин защото сме искали да я тровим със тези адски машини - ти дали си от същият тип столичани?
  • 55 Легенда

    8 3 Отговор
    Не пишете глупости за соф.жителство !!! Соф .жителство се даваше по ком./болшевишка/ линия и 99.9% нямаха софийски корен...
  • 56 Гост

    9 2 Отговор
    Еърнете столицата във В.Търново където и е мястото.Гарантирам София ще се превърне в Перник много бързо.
  • 57 Провинцията!!!

    8 2 Отговор
    Имам 17 апартамента в Студенски град!
    Не се оплаквам!
    От Каспичан съм!
  • 58 Валя-опонент

    5 2 Отговор
    То най-голямото село е София!
  • 59 Валя-опонент

    3 2 Отговор
    ...и ако не са тези,които пращаш да се връщат по нивите, аз тебе не те виждам Валенце!
  • 60 Буко Баламата

    3 4 Отговор
    Мале много селяк много нещо се разписало тук
  • 61 Гост

    12 1 Отговор

    До коментар #46 от "Иван":

    До софиянци:

    Купете си билет, ако имате пари, и посетете която и да е друга европейска столица. След това ще осъзнаете в каква простотия и мизерия живеете.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 ГОЛЯМ ПРАЗ

    4 2 Отговор
    Нямам намерение да провокирам някого, обаче великия Хемингуей е казал: Каква е тази столица, която няма море?
  • 65 Дедо

    2 0 Отговор
    От студентски град до Sin city, пътя е кратък като от социализма до посткомунизма. Деградирало общество, деградирала нация и построена от комунисти демокрация.
  • 66 Бай муй

    0 0 Отговор
    Селяниииии Студ.ви зове
  • 67 Бай муй

    1 1 Отговор
    В Ст.Град ако седнеш на кафе само селски диалект.Йедно Мйеко такоз.И Шушана
  • 68 Stefko88

    1 4 Отговор

    До коментар #10 от "Валя":

    И аз съм за жителство. Поради простата причина, че преместването на маса хора от едно място в друго обезлюдява предишното. После ревът , че няло работа. Е кой ще налива в безлюдно село инвестиции?

    За справка аз съм кореняк софиянец къщата ни беше пред блока :) . Прадядо ми е служил в лейбгвардейския полк при Борис трети. Баба ми е от дървеница .
  • 69 Петко

    1 2 Отговор

    До коментар #51 от "Кольо":

    На повечето провинциалисти липсва елементарно възпитание. Те не желаят да се сбогува със селския селското.
  • 70 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #48 от "Гъст":

    К'во работиш бе умник?
    Точно е такива нахални типчета треа се махат. Гражданство или по родословие или по заслуги. НапЪлни се с измекяри
  • 71 ГосТ

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "Валя":

    Абсолютно съгласен. Учените, инженерите, лекарите и хората на изкуството са граждани-не става въпрос само за София, а за света. Останалите да трябва да плащат некви много,ама много високи данъци за да емигрират в София ;)
    Треа да има и двойни тарифи за всичко ;)
  • 72 ЦициZen

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "citizen":

    Незабавно спиране на парите за софия
  • 73 ялаВ

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Валя":

    ялаВ, и друг път сме се засичали с теб. Много е вулгарно твоето мрънкане когатода пет крави мляко цоцаш и пак нищо да не става от теб. Е тва е софия. Ясен ли съм, ялаВ ?
  • 74 ялаВ

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Валя":

    И друго нещо ялаВ. Аз никога не съм ползвал софия за нищо друго освен летището и навънка (когато нямам по-добър полет от летището на моя град). София е изкуствено натрапена столица и е най-виновна за чалгаджийския манталитет и селянията, за унищожената природа и превръщането на БГ в територия със затихващи функции. София е един безнадеждно грозен пост-социалистически град който НЯМА оправяне, просто защото всичко е сбъркано в него.
  • 75 Аман от разбирачи

    5 0 Отговор
    От всичко което прочетох до тук , ми стана ясно едно: Всички вие искате София да бъде само за кореняци софиянци . Ми ОК ама по вашата логика да вземат и Европейският съюз да изгони българите от своите градове защото те не са кореняци на никой от техните градове ! Нали ? Живеем във Евросъюз , щом във Кьолн , Париж, Виена ,Амстердам и т.н. приемат Ганьо да живее и работи там вие да не сте нещо повече от тях че не го приемате ?
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове