22 Април, 2018 15:17 1 662 9

Футболен хулиган заплашен от 15 години затвор за ранена полицайка

  • футбол-
  • бомба-
  • бомбичка-
  • прокуратура

Инцидентът стана по време на футболната среща „Левски“- ЦСКА на 18 април

Футболен хулиган заплашен от 15 години затвор за ранена полицайка - 1

След активни действия на служителите на МВР и прокуратурата е задържан мъж, отговорен за инцидента на 18 април по време на футболната среща „Левски“-ЦСКА, при който пострадаха двама униформени. Това стана ясно на брифинг в Съдебната палата в София, в който участваха градският прокурор Емилия Русинова, директорът на СДВР, старши комисар Ивайло Иванов и зам.-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов.

Събрани са достатъчно доказателства, извършителят е 24-годишен мъж, няма регистрации и не е осъждан. В момента той е задържан с прокурорска мярка за 72 часа, в понеделник материалите по делото ще бъдат внесени в съда и ще се поиска постоянна мярка за задържане под стража, каза градският прокурор Емилия Русинова.

По думите й, извършени са множество процесуално-следствени действия, разпитани са 64 свидетели, основно футболни запалянковци, както и близки и роднини на задържания, пред които той е признал за деянието. Иззети са видеоматериали, за които са назначени видеотехнически експертизи, иззети са и дрехите на задържания, с които е бил по време на инцидента.

Според директора на СДВР старши комисар Ивайло Иванов още в петък на обяд е установена самоличността на заподозрения. Първоначално той се е опитал да се укрие, въпреки това е осъществен контакт с него и вчера се е явил с адвокат в полицията „Първите му думи към нас бяха, че съжалява за стореното. Той често ходи на мачове, близък е до твърдото ядро на агитката на „Левски“, не е регистриран с криминални деяния. Твърди, че друг му е дал бомбичката и той е я е хвърлил по пистата“, каза Иванов.

Градският прокурор на София поясни, че от 5 до 15 години е предвиденото наказание, обвинението е за причинена тежка телесна повреда на повече от един служител на МВР по хулигански подбуди.

Ивайло Иванов обяви, че още за мача в идната сряда на Националния стадион "Васил Левски" ще има нови видеокамери и оптична мрежа. Това е първи резултат след проведената работна среща на МВР, ММС, БФС и народни представители миналия петък. По думите му сега се започва от Националния стадион и ще се повишава сигурността на всички останали терени у нас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 агент08

    15 11 Отговор
    За убийци няма затвор, за мижаво престъпление 15 години!!!
  • 2 111

    15 4 Отговор
    Като,знам какво са ни държавниците ще излезе ,че момчето метнало пиратка ще лежи повече от продавачите на родината в особенно големи размери.
  • 3 ццц

    14 2 Отговор
    Трябва да му се дадат 10 години за надзидание,но колко полицай са пребивани по улиците от тъмно зелени и не им се повдигат обвинения
  • 4 Plovdiv

    23 0 Отговор
    A защо "държавата" не реагира така, когато циганите бият всеки ден горски служители, полицаи, лекари, учители??? Защо реагираха като ужилени при инцидент на стадиона, а в безбройните обратни случаи се правят на глухи?? Защо от няколко дни само от хладилника не се говори за "футболното хулиганство", а досега дума не се е чула за закон срещу Циганската престъпност?? Защо отново се опитват да изкарат футболните фенове главни виновници за всичко, а реалните виновници и проблеми отново се премълчават?? Ето преди седмица цигани биха полицай в Лом. Защо тогава не се активизираха така?? Кога всички тези въпроси ще бъдат зададени директно??

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Салам Алеко

    5 1 Отговор
    Сега започва мъката и за момчето! Ако го осъдят само ще стане по лошо! Нека да бъде наказан да плати, и нека да бъде задължен пред всички ултраси в България да обясни на заседания, какво може да се получи от една бомбичка! Нека той сега се включи в борбата срещу това! Нека и държавата помисли по въпроса за съставките на бомбичките, миниум бял бронз и мозайка! И това трябваше да стане още когато удариха ултрас на ЦСКА преди години! Най-лесно е да го вкарат в затвора! Но това както виждаме не помага! От затвора излизат озлобени хора, които вече нямат страх от евентуалното им завръщане в затвора! Дано момичето се оправи напълно!
  • 7 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Plovdiv":

    Гласоподаватели закона ги защитава. Но това не оправдава това момче.
  • 8 ГГГГГ

    1 2 Отговор
    И ще стане- 5 години, защото му е 1-во провинение и се е предал сам. Признал вината си и дело по съкратената процедура автоматично намаля присъдата с 1/3 и ...... излиза след 2 години за "добро поведение". Много ми се иска ФК "ЛЕВСКИ" да му заведе дело за нанесените материални щети на клуба.
  • 9 Шаран БГ

    0 2 Отговор
    Мисля, че точно такива нарушения на обществения ред и причиняването на телесни увреждания на хора при масови събирания, трябва да се наказват много строго!!! Това си е ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ !
    Човек отива на кино, театър, на стадион за отдих и забавление. За това той дори ЗАПЛАЩА !!
    И някакъв ненормалник- престъпник му хвърля взривно вещество в лицето, то избухва и оставя човека без зрение за цял живот!?
    З А Щ О ? За кеф и разнообразие...... И това е "мижаво " престъпление ????????
    За 30 години това не е първия случай, при който се обезобразява зрител на стадион при футболен мач!!
    Сега потърпевш е човек на реда . Нормален гражданин смее ли да отиде на стадиона, че да вземе съпругата си и децата си, като в Испания?
    Някаква особена балканска диващина витае в България на всички нива, във всички области на живота ни...... И защо, и до кога...???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове