23 Април, 2018 20:15 1 358 9

Партията на Симеонов обвини МВР за бомбата на ЦСКА - "Левски"

  • нфсб-
  • ранена полицайка

Странно е бездействието на полицията и в часовете преди футболната среща, пишат от НФСБ

Партията на Симеонов обвини МВР за бомбата на ЦСКА - "Левски" - 1

Партията на вицепремиера Валери Симеонов НФСБ призова МВР да поеме своята отговорност за инцидента с ранените полицаи по време на футболното дерби ЦСКА – Левски.

Двама служители на реда пострадаха след хвърлената самоделна бомба, като единия от тях Гергана Зашева за малко да изгуби зрението на едното си око.

Според НФСБ основната вина за инцидента обаче е именно на полицията, която е допуснала внасянето на бомбичката. В тази връзка от партията излязоха с декларация, в която искат наказания за отговорните длъжностни лица, върху които според партията е опънат чадър.

Ето какво гласи декларацията на НФСБ:

"Вече пети ден върху главните виновници за инцидента е опънат чадър. Хвърлената от Сектор „Б“ самоделна бомбичка счупи стъклена врата на един от изходите на стадиона и рани двама униформени – 24-годишната Гергана Зашева и колегата ѝ Петър Иванов. Зашева претърпява операция в столичната болница „Царица Йоанна“ като едва след няколко месеца ще има яснота дали зрението й ще се възстанови напълно.

От „Национален фронт за спасение на България“ напомняме, че този инцидент има две страни – допускането на бомбата на спортното събитие и нейното използване. Съгласно чл.20, ал.1, т.5 от ЗООРПСМ на посетителите на спортни мероприятия се забранява внасянето на сигнални ракети, светещи тела и пиротехнически изделия. За спазването на тази забрана са отговорни органите на реда от Министерство на вътрешните работи, чието присъствие на спортните мероприятия е задължително. Очевидно е, че в този казус те не са свършили ефективно своята работа.

Ето защо смятаме, че основната вина за инцидента носят длъжностните лица, които са допуснали внасянето на пиротехническите материали и настояваме да им бъдат наложени санкции за несправяне с работата.

Странно е бездействието на полицията и в часовете преди футболната среща. Агитката на „Левски“ премина през центъра на София и „триъгълника на властта“ под оглушителната канонада на самоделни бомби, които се хвърляха на жълтите павета пред безразличните погледи на полицаите, съпровождащи хулиганстващите групи без да предприемат нищо. Ако вандалите бяха респектирани преди срещата, то нямаше да се стигне и до престъплението.

Считаме, че много по-ефективен резултат биха дали разследване и установяване на вината на длъжностните лица, санкции и уволнения, отколкото затварянето на очите дори и с черна превръзка. Решаването на проблема с футболното хулиганство минава през спешното приемане на законодателните промени, изготвени и предложени от народния представител Славчо Атанасов, както и приемането на поправки в Закона за защита от шума в околната среда, внесени в Министерски съвет от вицепремиера Симеонов и Министерство на здравеопазването.

НИК на НФСБ: Валери Симеонов, Данчо Хаджиев, Валентин Касабов, Борис Ячев".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    13 3 Отговор
    За мое най голямо съжаление Валерката е много прав. Виновни са МВР.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Гост

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Будалата":

    Хахаха и как точно мвр накара този малоумник да внесе бомбичка, как го накара да я хвърли срещу хора ... вие чувате ли се ... какво искате да ги обискират до голо ли ... затвор и забрана да посещава срещи ... 5ма такива и вече и нормални хора ще могат да водят дори и децата си ...
  • 3 Гост

    7 3 Отговор
    Валери.. ти си от управляващите и много добре знаеш че в МВР полицаите са кът. 65000 служители но 50000 чиновници. То от бюрото как да хванат бомбичката. Кой е виновен за това полицаите или ти. Нали твоите хора са на бюро в безопасност значи всичко в точно
  • 4 реалист

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Будалата":

    Ник нейма ти направо ти е залепнал. И как по точно МВР са виновни за внасянето на бомбичките? Вие, какво искате да ви събличат дибидюс голи ли? Много ти е полиран мозъкът така да знаеш от мен. А що се отнася до бомбичките и голи да ги съблекат пак ще внесат. Сега ще ме питаш как. Ами много просто самият обслужващ персонал на стадиона за някой лев не бомбичка ще вкара вътре предварително ами и базука ще вкара даже. Само не започвай да ме убеждаваш, че това няма как да стане. Те в затвора оръжие вкараха, че в един разграден стадион няма да вкарат, каквото си пожелаят. Така, че ако ще и цялата полиция да сложат на стадиона все тая ще е. Има начин как да се реши този проблем, но на тези от БФС не им стиска, защото става дума за пари и докато е така ред няма да има, ако ще и НАТО да дойде да пази на стадиона. Решението и игра при закрити врати и без публика на отбора чиито фенове са се провинили за целия сезон и следващия сезон като искат да гледат любимия си отбор ще го гледат сякаш са на театър, а не като отървани на гладиаторски боеве. Щом може във великобритания да ги научат на ред и тук може въпроса е дали в БФС има желание за това. По мое наблюдение няма такова.

    Коментиран от #5, #9

  • 5 ГГГГГ

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "реалист":

    Какво е виновен който и да е клуб/ в този случаи синият/????????????
    Преди мач има срещи с МВР и те казват каква и колко да е охраната, като за това взимат по ЕДИН ВАГОН С ПАРИ ЗА ДА ОХРАНЯВАТ!!! МВР са виновни, те не охраняват, а само присъстват тялом на мачовете. При такъв инцидент в нормална държава целия сектор щеше да стои на стадиона докато не открият виновния.

    Коментиран от #6

  • 6 реалист

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "ГГГГГ":

    Ами то точно така стана. Целият сектор бяха проверени един по един. само ти ли не си го разбрал, но като от БФС спестяват пари за качествени камери как мислиш, че може да бъде разпознат извършителят? Ти може би имаш кристална топка и гледаш на нея, а ? Все МВР са ви виновни. Като ви нагърчат за проверки ревете като девици, като действат по либерално пак сте недоволни. На тези агитки при първото провинение като взривяване на каквато и да е пиротехника им трябва един здрав бой и всичко ще си дойде по местата. Сигурно има и светни хора в агитките, но повечето идват на мачовете или напити или друсани. А сега отречи това?

    Коментиран от #8

  • 7 Чичо

    4 1 Отговор
    Добро утро! Кой ако не ченгетата са виновни за това, че преди мачовете се допуска тумбички от по стотина наркоманизирани кретена да превръщат центъра на София в бойно поле! Същото важи и за контрола по входовете.
  • 8 ГГГГГ

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "реалист":

    На тези мачове има КПП-та, защо са допускани на стадиона?
    Не БФС е виновен за разпадащите се стадиони, а собствениците-държава и общини.
    На мачове НЕ ходя заради липсата на нормални условия, а от 7-8 години БГ мачове и по ТВ не гледам, защото няма и един мач без скандали.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове