Last news in Fakti

24 Април, 2018 22:00 1 033 14

38% от българите смятат, че животът е справедлив

  • българи-
  • проучване-
  • справедливост

62% са щастливите хора в страната ни

Едва 38 процента от българите смятат, че повечето неща, които се случват в живота са справедливи. Това сочи проучване на Европейската комисия за оценката на гражданите на Европейския съюз за справедливост, цитирано от bTV.

Значително по-висок е средният процент за европейците, 53% от които са на мнение, че животът им е справедлив.

В добро здраве твърдят, че са 61 на сто от българските граждани и 78 на сто от останалите в ЕС.

Щастливи се чувстват 83 процента от хората в ЕС и 62 процента от българите.

Почти двойна е разликата в отговорите на въпроса за усещането за равни възможности за напредък в живота - 58 на сто от хората в ЕС се чувстват на равен старт с останалите, докато в България на това мнение са едва 32 на сто.

Според проучването българите поставят на водещо място необходимостта да бъдат здрави, за да напреднат в живота (73 на сто срещу 48 на сто в ЕС).

"Да познаваш правилните хора", за да постигнеш напредък, е отговорът на 22 на сто от останалите европейци и на 56 на сто от българските участници в допитването.

"Да имаш късмет" е отговорът на 21 на сто от хората в ЕС и на 60 на сто от българите.

"Да имаш политически връзки" отговарят 10 на сто от европейците и 37 на сто от българските участници.

Мнозинството българи (91 на сто) и европейци (84 на сто) заявяват, че различията в доходите са твърде големи.

Мнозинството у нас и в останалата част от ЕС (81 на сто) са на мнение, че за да се промени това, правителствата трябва да вземат мерки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Надежда Стоянова

    20 1 Отговор
    Егати и %вите ! Живота не само че е не справедлив в БГ.ама е и даже е отвратително не честен! Прости хора които не виждат повече от носа си и всички са нипричом. Егоизма е взел предимство и нещата се търкслят по нанадолнището!
  • 2 iQ-5

    24 2 Отговор
    Щастливите са само в маалата щото не осъзнават какво се случва. Един разумен човек няма как да не вижда тинята която ни заобикаля стига да не е сви..я по природа
  • 3 Щастлив дебил

    15 0 Отговор
    По голяма тъпотия не можахте да измислите :)))
  • 4 Ян Хус

    8 0 Отговор
    Sancta Simplicitas! „О, свещена простота!“

    Коментиран от #6

  • 5 Иванов

    10 0 Отговор
    Това е поредната лъжлива анкета. Не е възможно 91% да констатират, че разликите в доходите са твърде големи и в същото време 37% да твърдят, че животът е справедлив. Не само, че не е справедлив, управляващата Мафия направи така, че хората намразиха и Бог и вселена и извънземни и прочее, точно заради тази въпиюща неправда от господството на най- скапаната, долна и престъпна част от обществото.

    Коментиран от #9

  • 6 Зигмунд Фройд

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ян Хус":

    Като се замислиш на тях им е най- добре. Щастливи нищо не ги е... за никого гледат си нищожния животец и нищо не ги интересува освен хладилника някоя биричка и кръчме 2пъти у месеца. Ама това политика неща които ги касаят пряко ъ-ъ. Пълна абдикация, по- течението пък където ги отнесе!
  • 7 Gosy

    4 3 Отговор
    Явно не сте били по чужбина. Излезте за пет-шест години, тогава България ще ви се вижда рай
  • 8 чичо

    2 0 Отговор
    Това са само ромите.
  • 9 Сссерем

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "Иванов":

    Лъжлива е за останалите некадърници които не са могли да се реализират,дали поради мързел или заради некадърност,но най вероятно и заради двете,в България се живее доста добре на фона на останалите страни в ЕС.
  • 10 Ефтини сензации

    3 0 Отговор
    В крайна сметка колко са загубеняците в България? 75%?
  • 11 Све

    3 1 Отговор
    38% ли стигнаха циганите в България ?????

    Коментиран от #12

  • 12 Глупак

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Све":

    38% са циганите с герберите и ДПС
  • 13 Kfj

    5 1 Отговор
    Кое му е хубавото в Бьлгария ? Окрадоха я , разкатаха я политици и мутри. Останалите дебили им било хубаво... Егати тьпите мазохисти.
  • 14 гост

    0 0 Отговор
    Грам не може да се вярва на тези цифри. Излез навън и се огледай в хората, нещастието е около нас. Завишено търсене на стоки и консуматорското общество са признак на нещастие макар и увеличените доходи да предоставят много повече възможност отколкото преди 20г.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове