Last news in Fakti

26 Април, 2018 09:12 2 239 28

Караянчева: Радев да си мери думите! И да спре да се прави на медийна звезда!

  • цвета караянчева-
  • румен радев-
  • критики

БСП не са внесли в деловодството предложение за намаляване на депутатските заплати. Само говорят, твърди тя

Скандалът между управляващата партия ГЕРБ и президента Румен Радев се разраства, след като в атаките към държавния глава след шефа на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов се включи и парламентарният председател Цвета Караянчева.

"Президентът трябва да спре с недомлъвките. Ако има някакви доказателствата за нередности, да излезе, да ги каже ясно и да сезира компетентните органи. Нека критиките на Радев да бъдат конкретни, а не да се прави на медийна звезда", заяви Цвета Караянчева в предаването "Лице в лице" по бТВ.

В началото на предаването тя защити зам.-председателя на НС Емил Христов, чиято оставка поискаха от БСП. Миналата седмица той не допусна протестиращи хора с увреждания да влязат в парламента, където бяха поканени от социалистите.

"Скандалът с Емил Христов е измислен", бе категоричната оценка на Караянчева, която бе в чужбина, когато той се разгоря. Христов я заместваше.

Председателят на парламента изложи своя прочит на събитията: "Хората с увреждания са имали разрешение да посетят Народното събрание, но са били спрени заради тениските си. Има правила за облеклото в НС. То не трябва да накърнява институцията и да води до агитация. Служителите на НСО са информирали Корнелия Нинова и тя веднага е предизвикала скандал. Емил Христов не е бил започнат със случая. Той се извини на тези хора. Ние стоим твърдо зад него и исканата му оставка няма да мине. БСП само търсят измислени скандали, защото не внасят никакви законопроекти. Тези скандали обаче влияят лошо на репутацията на парламента."

Караянчева отговори и на въпроси, свързани с посещението на депутати от "Атака" в Крим. Между тях и друг зам.-председател на парламента Явор Нотев.

"Явор Нотев не е бил командирован от НС в Крим. Групата е посетила Крим на свои разноски. Ние се разграничаваме от това посещение и ще обсъдим тази тема на Коалиционен съвет. Ние стоим твърдо зад евроатлантическите ценности и нашата позиция по темата Крим е ясна. Мисля, че ще изясним тази ситуация в коалицията", разкри тя.

"Желанието за намаляване на депутатските заплати и отпуски е поредният пример за двойнствен стандарт и популизъм от страна на БСП. Имаше мораториум върху депутатските заплати, но Михаил Миков го премахна. Сега Корнелия Нинова обяснява, че няма нищо общо с Миков. Аз нямам нищо против отпуските да бъдат намалени, но лично аз в почивните си дни обикалям избирателния си район и се срещам с хората. Засега от БСП говорят само с декларации и не са внесли нищо в деловодството на НС. Ако внесат такова предложение, ще го разгледаме в пленарна зала", обяви председателят на НС.

Накрая председателят на парламента обобщи.

"Не искам да задълбочавам конфронтацията между държавните институции. Ще кажа само едно - Румен Радев прекрачи една червена линия, която съществува във всички демокрации. Не може обединителят на нацията да използва такива думи по адрес на председателя на най-голямата парламентарна група. Той трябва да мери думите си! Това не беше сарказъм. Това бяха груби нападки и обиди. Президентът трябва да спре с недомлъвките! Ако има някакви доказателствата за нередности, да излезе, да ги каже ясно и да сезира компетентните органи. Не знам президентът с кой се среща във външнополитически план, но аз сега се върнах от конференция в Талин и там получихме само похвали от нашите колеги в ЕС за политиката, която водим. Нека критиките на Радев да бъдат конкретни, а не да се прави на медийна звезда!", завърши Караянчева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смръдлата Караянчева

    53 11 Отговор
    Тая за коя се мисли? не знае ли че скоро тя и дружките и са ЧАО.И на плешивия фискултурник да направи забележка

    Коментиран от #8

  • 2 анонимен

    12 51 Отговор
    Г-жа Караянчева е права не може да се използва президентската институция за реализация на медийна слава.
  • 3 ПАТРИОТ

    50 8 Отговор
    ГЕРБ - са вредни за всеки нормален Българин!

    То вече не останаха нормални в тази страна, България се превръща в чисто географско понятие, а аква страна бяхме!
  • 4 Еее

    46 8 Отговор
    Коя е пък тая че да казва какво ще се изказва президента?
  • 5 факт

    43 7 Отговор
    ГЕРБ се страхуват, че предстои промяна на статуквото. Чака ги съдбата на НДСВ.
  • 6 оня същия

    32 9 Отговор
    абе тая никоя, някой мажоритарно да я е избрал? Не разбира се. Кво лае тогава? Ако пребоядисаните комунета от герб ги избираха мажоритарно, парламентарната им група щеше да е от точно 2ма човека и това пак е съмнително
  • 7 4АПАЙ

    32 7 Отговор
    Патицата по пекински нещо се взе на сериозно!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 гласоподавател

    6 9 Отговор
    На следващите избори ще гласувам за Йордан Йовчев, защото е най-добър на лоста!
  • 10 Смръдлата Караянчева

    10 2 Отговор

    До коментар #8 от "Утка":

    Имам алергия към топлата вода!
  • 11 Рубладжийче

    8 28 Отговор
    Миризливата руска фуражка ще си намери майстора.
  • 12 Пеньо

    8 18 Отговор
    Все още не мога да се отърся от впечатлението, че мазната пише изказванията на фатмака. Ниско, махленско ниво търсещо сензация или одобрение сред застаряващият електорат. Липса на факти и обективност, като отчет на априлски пленум. Казармата задържа развитието на хората. Колко по-дълго си вътре, толкова деформациите са по-големи.

    Коментиран от #14

  • 13 vvvvv

    23 6 Отговор
    Едно от недоразуменията в политиката и маша на Бойко, намерила да говори. Човек без никаква обща култура, ПРОСТ. Но тези са готови на всичко и най-страшни. Трябва да ги бият с камъни, като обществено опасни.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Мислете бе ХОРА

    5 16 Отговор
    На много рубладжии им плащат от Позитано, а може би от посолството на една империалистическа страна. Тези хора за един сребърник могат да продадат дори майка си баща си, не говорим за Родината си или нейния просперитет.
    За сетен път пиша - ХОРА, МИСЛЕТЕ ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ ГЛУПАВИ КОМЕНТАРИ!

    Коментиран от #17

  • 16 Да уж

    13 3 Отговор
    Не мога повярвам, че официални лица в България си позволяват подобен тон по адрес на българския Президент!
    Че те по този начин неглижират институциите.
  • 17 Ама рубладжиите са в управлението

    6 5 Отговор

    До коментар #15 от "Мислете бе ХОРА":

    Видни рубладжии като Волен, Каракаджанов, Борисов, ДОган, Симеон са в управлението на държавата. И на тях ли плаща Позитано :) Истината е, че повечето политици от всички партии са обвързани с Русия поради разни коръпционни практики като Белене, Южен поток и други. Тях Русия си ги държи на синджир и няма пускане. Трябва тотално продухване на средата. Намаляване на броя на депутатите и другите чиновници и тогава ще се дрпне.

    Коментиран от #27

  • 18 jambazina

    5 1 Отговор
    Грозен език използват тия хора, ако приемем че не са тъпи, значи става дума ПР акции и привличане на медийно внимание.
  • 19 смях в залата

    5 3 Отговор
    Неграмотната ,,Пекингка'' от Виетнам пак ,, пришпори моторетката "
  • 20 Ads

    7 8 Отговор
    Радев е поредният некомпетентен човек, който е на място, на което хал хабер си няма защо и какво да прави. Не може цял живот да си бил военен пилот и изведнъж ставаш президент. Все едно след мандата, да реши да започне работа като адвокат, готвач или художник.

    Коментиран от #23

  • 21 ПЕЕВ

    7 9 Отговор
    РАДЕВ НЕ СТАВА ЗА ПРЕЗИДЕНТ.ОТ НЕГО ЛЪХА ПРОСТОТИЯ.
  • 22 стоян

    8 7 Отговор
    Докъде га докарахме, шофиор на самолет стана президент и какво да очакваме

    Коментиран от #24

  • 23 Анонимен

    8 3 Отговор

    До коментар #20 от "Ads":

    По твоята логика, човек цял живот трябва да е бил президент на нещо си, за да има право да стане президент на България.
    Значи, само Боби Михайлов е твоят човек.

    Коментиран от #26

  • 24 Анонимен

    9 1 Отговор

    До коментар #22 от "стоян":

    Докъде го докарахме, човек, който пише "шофИор", да има достъп до Интернет...
  • 25 патриотъ

    6 2 Отговор
    Тия биберони кой им даде тая власт?!Жени въобще нямат място в висшето ръководство на държавата,защото е всеобщо известно,че се манипулират най-лесно.Тая може да бъде най-много секретарка и да записва стенограми.Той ББ затова ги набута такива цял табун в управлението и си върти коня както иска,а тия му пригласят.А президента не го закачайте,защото не можете да се мерите с него по нищо!
  • 26 сейко

    4 2 Отговор

    До коментар #23 от "Анонимен":

    Абе не си схванал логиката, ама нейсе.
  • 27 bulgaria Georgi....

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ама рубладжиите са в управлението":

    Aко бяха рубладжии България нямаше да е на това положение и народа да тъне в мизерия и да имигрира по чужбините. Тия продажници и престъпници, за лична полза и облага сринаха България и народа. С тия ЕС и НАТО. Ще ни докарат до гибел на страната и нацията ни... А вие дрънкайте още глупости и дръжте още Гербаджиите на власт и да правят квото си искат , че и излизане от батака после няма да има. То държава и народ няма да остане
  • 28 ЧИЧО

    3 0 Отговор
    Страшно обидно и дори гнусно е начело на Народното събрание да стои такова неграмотно и недодялано нещо като това семпло моме. А това, че тая си позволява подобен тон към мажоритарно избрания държавен глава е вече чиста простащина!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове