Last news in Fakti

30 Април, 2018 20:26, обновена 30 Април, 2018 20:28 3 815 26

Отказаха да регистрират партията на Божидар Димитров

  • божидар димитров-
  • партия-
  • български надпартиен съюз кан кубрат-
  • регистрация

Очевидно сме уплашили част от сегашния политически елит, смята историкът

Отказаха да регистрират партията на Божидар Димитров - 1

Агенция по вписванията отказа регистрация на "Български надпартиен съюз Кан Кубрат". Това обяви пред "Фокус" проф. Божидар Димитров – историк и председател на движението.

"Това не беше искане за регистрация на партия, а на най-обикновена неправителствена организация, независимо от това, че тя ще се занимава с решаване и на политически проблеми", уточни проф. Димитров.

Той разказа какви точно са били мотивите на Агенцията по вписванията, за да постанови отказа.

"Основната ни цел беше да сменим формата на управление на България от парламентарна на президентска република, смятайки нея за по-добра по ред показатели. Такава форма съществува в други демократични страни като САЩ, Русия, Франция, Турция и т.н. Най-неочаквано получихме отказ. Аргументите за това са от няколко изречения, за които, честна дума, се чудех дали да се смея или да плача. Аргументите са, че ние желаем да променим конституционния ред в България, а това е незаконно и, едва ли не, ще извършим държавен преврат или държавна измяна“, подчерта историкът.

"Конституцията не е свещена крава. В самата нея е предвидено как може да става промяната ѝ. Промяната ѝ става чрез Велико народно събрание за такива важни неща, като промяна на формата на управление или с квалифицирано мнозинство на Обикновено народно събрание. Вече няколко пъти има променяни неща в нея, макар и не от такава важност", допълни още той.

Според него мотивите са отказаната регистрация са други.

"Очевидно сме уплашили част от сегашния политически елит, който знае, че няма да има място в това, което сме предвидили като втора точка – съставени от президента "професорски правителства". В тях ще влизат хора, които са супер специалисти в конкретна област, но и мениджъри. Както направи Цар Борис III между 1935 г. и 1943 г. и България отбеляза рязък скок в своето развитие. Необразованите хора ще бъдат вън от политическия елит на България и за това очевидно са се активизирали и постарали на първо четене да ликвидират този опит да се промени формата на управление на България и компетентни хора да управляват", аргументира се проф. Димитров.

Той подчерта, че решението за отказ от регистрация ще бъде обжалвано в 7-дневен срок пред Софийски градски съд, както изисква законът. "Ще опитаме втори път. Съзнателно ни тласкат, дявол да го вземе, към нещо, което се нарича политическа партия, избори и т.н. Ние не желаехме да участваме в това, но очевидно ще пожелаем, дори и да разберем дали българският народ иска да го управлява неговият истински елит – българските професори", коментира още проф. Димитров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    14 2 Отговор
    Е оти са им отказали да ги регистрирая?

    Коментиран от #4

  • 2 SAAB

    31 5 Отговор
    E това е......за местан и доган може ! Даже и за пожарната ....може !
    Сега и на чалгарчето ще откажат........

    Този път освободителите ще дойдат от анадола ....:)
  • 3 ДЖЕНТЪЛМЕНА

    9 1 Отговор
    Няма да чета статия за нечестни хора, ЦИК и другите регулатори са намерили начин и за теб. Помня много добре твоето становище за една друга партия : ЦИК ще направи всичко за да не влезнатжв парламента.
    Сега виждам същите камъни по твоята градина.
  • 4 Отче

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    Оти не са дорасли за тази идея.... Тук от 30 години няма държава, а клика която си има народ

    Коментиран от #7

  • 5 Пешо

    14 1 Отговор
    Давайте смело напред!Но ти внимавай да не глътнеш "новичок".Пази се.
  • 6 гост

    3 12 Отговор
    Трябваше да ги регистрират,те и без това няма да вземат повече от 0,000%
  • 7 Петър

    28 2 Отговор

    До коментар #4 от "Отче":

    Знам че всички управлявали България през последните 28 години са едни най обикновени БОКЛУЦИ, аз бях на 15 години като дойде "демокрацията" и баща ми ми казваше че за него е било лошо времето през комунизма, а за мен всичко щяло да се оправи, е аз вече остарях и нищо не е оправено спрямо времето от преди 1989 година
  • 8 Панчо шкембето

    12 3 Отговор
    Стига с тези партии и политики вече ,хванете се на работа ,,работете земеделие , гледайте животни ,,,,,,,вождове много , индианци малко
  • 9 АНТИ МАНТИ

    5 3 Отговор
    Аз ще правя ДОНОСНИЧЕСКА партия, ЗАПОВЯДАЙТЕ , гаранция че влизаме и ще бъдем мнозинство .
  • 10 onq s konq

    5 3 Отговор
    Да ме управлява ПРОФ. ВУЧКОВ..."Първа радост е за мене!"
  • 11 чалга

    7 3 Отговор
    Тоя "професор" беше казал, че със Чалгарина щели да правят "Нова" партия.То това ще да е партия Бареков-2!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 цар Крум

    13 1 Отговор
    от тези сегашни мишерети нищо хубаво 30 години не видяхме дано това което е намислил професора да се сбъдне дай боже над булгаристан да изгрее слънце

    Коментиран от #20

  • 14 Робот

    12 1 Отговор
    Соросоидите не прощават и няма да допуснат никой, освен техните боклуци да бъдат патерица на Тиквата! Просто изгубиха темпо в краденето, а и мангалите на ахмет са още по алчни!!
  • 15 Винету каза хау

    7 2 Отговор
    Той Боко и неговата шайка изедници цял референдум с подписите на над 2 милиона прецака, че някаква организацийка с идеална цел ли няма да смачка ! Великият вожд не иска промяна на статуквото, защото вече е наясно, че няма да го изберат за президент, а така или иначе си управлява еднолично вече 3 мандата! Явно унищожаване на герберастията е на практика невъзможно със законови средства ?

    Коментиран от #22

  • 16 Българин

    0 2 Отговор
    Мимиш.
  • 17 Анонимен

    2 2 Отговор
    Знам, че не е по темата, но много моля да се преборим - Колко от вас, които сте обвързани се карате често с половинките си? Ние с жена ми се караме често, та и съседите чуват даже
  • 18 Анонимен

    4 1 Отговор
    Дайте лайк, ако често се карате с партньора си
  • 19 Къде ДПС къде Кубрат

    4 3 Отговор
    При положение че са регистрирани ДПС и ДОСТ (и други етнически партии), които са забранени от конституцията, то да не се допусне Кубрат е смешно и жалко. Макар че аз съм против президентската република в България. Президентската република е нещо силно в страни с установена демокрация, но не и в страни където не се спазват законите и няма граждански контрол на системата. Всеки може да види как се спазва закона в Турция, където след инциниран преврат последва гонение на всяка опозиция, да не говорим за Украйна, Беларус, Таджикистан и т.н. където също е президентска република и не виждам напредъка, който ние искаме. Ако погледнем България - трябва да се борим за спазването на законите от самите партии. ГЕРБ, БСП, ДПС и другите откровено нарушават законите всеки ден. Там е проблемът, а не във формата на управление, където ще дойде "добрия" чичко и ще ни реши всички проблеми. Представете си Борисов президент в президентска република - ще умрем от простотии.
  • 20 Кратуната Боко

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "цар Крум":

    Ти ли бе, Круме, ще ми говориш на мене. Аз Западните Балкани ще ги гътна за още едно председателство, ти ми говориш за крадене. Ти, Круме, предателю. Унищожи българското винопроизводство и даде на франките субсидии да правят божоле, бордо и шампанско. Едвам сега 1200 години по-късно ни ги връщат. Нема да дадем родината обратно на некакви да си правят експерименти с нея.
  • 21 Иван Господинов

    1 2 Отговор
    Дъртите пияндурници с бизнес идея как чрез субсидии да им излиза безплатно пиенето. Само им вижте физиономиите на тия и без думи е ясно какви политики ще провеждат.
  • 22 garbage

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "Винету каза хау":

    А г-жа 48% какво каза?!Или учителя и Командира?!Казаха ли, че си приватизираха цяла България?!
  • 23 Командира

    3 1 Отговор
    Аз бях дясна ръка на др.Луканов в БКП!Като си сменихме името на Бсп си направихме партия Сдс в която взехме почти всички наши другари включелно и др.К.Нинова моята ученичка.Имахме и хора от Дпс като др.Й.Цонев и Х.Бисеров и др.който бе опрадан по дело за банда за източване на ддс и далавери там разни!По време на мандата ми даден от вас граждани направих голямата приватизация на България и дори и др.Нинова се облажи от Техноимпекс с 48% акции.Поради мандат далаверата ми ме оставихте без електорат, ама аз си спретнах партия Дсб която беше в управлението през 2014-5г.Там моя Радан се изцепи на голямата работа и като направихме предсрочни парламентарни избори Радан ми искаше да стане и той президент ама нали е от моето смотано тесто народа му би шута и на него.И поради това и че сме "'антикомунисти"' се хванахме под ръка с момунистите Хр.Иванов новата фракция на Бкп " Зелените"' дето ще зреят!!!Не е по темата ама.....!!!!
  • 24 Спас

    1 0 Отговор
    Кво стана с конфликта на интереса с фирмата на дъщеря му.Или мина и замина.
  • 25 Ads

    1 0 Отговор
    Кои професори, от знайни и незнайни факултети по села и паланки?
  • 26 надежда

    1 0 Отговор
    пунта мара и Е Първата дружка, и желае президентска република и какво, кой се гласи за бъдещ президент, обществена тайна е ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове