Last news in Fakti

4 Май, 2018 08:13, обновена 4 Май, 2018 09:03 4 300 55

Насилието над жени е огромен бич! Срам! Не приехме Истанбулската конвенция

  • истанбулска конвенция-
  • дълг-
  • премиер-
  • бойко борисов

Корупцията е бич, който всеки ден на всички нива трябва да се смазва

Насилието над жени е огромен бич! Срам! Не приехме Истанбулската конвенция - 1
Снимка: Нова телевизия

С 2,3 млрд. лв. свалихме външния дълг на България. Това е наш успех. Това обяви пред „Здравей, България“ премиерът Бойко Борисов.

Той призна, че неприемането на Истанбулската конвенция е неуспех за правителството. Насилието над жени и деца е огромен бич за българското общество, призна Бойко Борисов.

„Срам ме е, че не можахме да представим конвенцията за защита по начин, по който да убедим обществото, че неслучайно огромната част от Европа приеха тази конвенция. Успяхме да направим така, че да се възползват различни и политически сили и да вкарат темата изобщо в посока, която не е в духа на Конвенцията“, каза Борисов. Според него управляващите са подценили ситуацията. По думите му това е грешка. Той поясни, че му се е струвало, че защитата над домашно насилие над деца е нормално да мине и въобще не е очаквал темата да се превърне в джендърство.

„Трябваше по-добре и по-ясно да се обяснява всичко, защото това е един страхотен бич – насилието над жените“, добави Борисов.

Премиерът поясни, че след като се е надигнало такова обществено недоволство, са я оттеглили, защото никога не са били инати и за да може в по-спокойна обстановка да се спори и да се наложи тази теза. „Гордея се, че свалихме външния дълг. Трети сме в региона по външен дълг. 2,3 млрд. свалихме външния дълг, сега е 25 %“, каза министър-председателят. Той подчерта, че до края на мандата ще бъде докаран до 20 %.

За продажбата на ЧЕЗ премиерът заяви: “Нямаме нищо общо с тази сделка. Издебнаха ни пак февруари месец, аз бях в Брюксел”.

Не се изказваме по сделката, защото това са могъщи компании, които имат адвокати, за да не заведат дела, посочи Борисов.

Премиерът коментира новия антикорупционен орган. Това, което ми беше обяснено за ареста на кмета на Младост Десислава Иванчев, е, че всяка една банкнота трябва да се запише и опише по отделно. Хората не обичат да има голяма показност, каза Борисов.

Корупцията е бич, който всеки ден на всички нива трябва да се смазва. Това каза премиерът Бойко Борисов в „Здравей, България“. По думите му за това работи държавата и прокуратурата. Във връзка с ареста на Десислава Иванчева и мнението на Екатерина Захариева, че са преминати границите при акцията и въпроса на главния прокурор Сотир Цацаров дали това е позиция на цялото правителство, Борисов коментира, че е позвънил на Цацаров да пита защо толкова време се бавят и му се е обяснило, че трябва да се преброят парите.

„Екатерина Захариева не е позвънила. Не е знаела причината“, каза Борисов.

Той добави: „Не виждам смисъл в подобен тон, защото и двамата работят изключително добре в синхрон заедно с правосъдния министър. Виждал съм ги многократно заедно и работят добре. Вярно е, че подложени на такъв обществен натиск за всяко нещо, всеки може да изпусне реплика и да каже такова нещо“, заяви министър-председателят. Той призова да се даде шанс на антикорупционния орган. По думите му от ареста на Иванчева трябва да се извадят и поуки за по-добрата организация.

„Случаят за мен е приключен. Толкова много свидетели излязоха да говорят по вашата телевизия. Нека да оставим сега съдиите да я осъдят по съвест“, заяви Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    69 3 Отговор
    Ще каже още малко че демографския срив е свързан с истамбулската конвенция!
    Андрешко!
  • 2 iQ5

    72 5 Отговор
    За насилието си има НПК! А не пастор- ТЯ/ТО да ми се разхожда и да ръси болните си схващаня за половата принадлежност! Пе.... от запад го настъпват!
  • 3 Тик так

    42 2 Отговор
    Тоя какво разбира от жени.Да попитат Сесил Каратанчева за обажданията и това смята ли се за насилие.Не вярвам баща и да лъже.
  • 4 4еррр66

    38 4 Отговор
    не говори ,като си НЕКОМПЕТЕНТЕН,по въпроса,нито си юрист,лекар,богослов,историк и пр.като неразбираш,подай оставка и без това има по кадърни
  • 5 куку руку ку

    41 5 Отговор
    След време (когато дяволът си покаже рогата там, където е ратифицирана), ръка ще целува на тези, които се противопоставиха на содомистката революция, прикрита под т.нар. Истанбулска конвенция.
  • 6 Д'мин

    39 2 Отговор
    Ми променете НК, криминализирайте семейнито насилие и к'ъв ви е проблема?
    Или ви е болно, че не може в графата пол на детето да се слага латинската буквичка "U" - неопределен?

    Коментиран от #7

  • 7 Дедо Грую

    33 3 Отговор

    До коментар #6 от "Д'мин":

    Те "началниците" па са го "натиснали" и затова цикя на умряло. То и сега законът може да свърши работа, само да се прилага както си му е реда. Но точно това "U" му пари на задника на Тиквата.
  • 8 зомби килър

    37 3 Отговор
    Боко от истамбулската конвенция ли разбра че насилието над жени е лошо,имаш нужда някой да ти каже че е така,ли?Срамно е че сме пропаднали толкова много че да имаме такъв премиер,явно много сме ядосали Бог ,че да ни накаже с това да ни управляваш ти.
  • 9 Абе Пепинчо..

    28 2 Отговор
    Този тиквоч как се е загрижил за дом.насилие-явно се гласи да става открит джендър и го е страх вкъщи да не го пердашат...-прикрит пепинч..о е тиквата
  • 10 ПакСъмТук

    26 2 Отговор
    Пожарникар!
    Борчески!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Западните Балкани

    34 2 Отговор
    По добре иди да оправяш Западните Балкани, тук ръсиш само глупости. Първо взимаме 32 милиарда, а после намаляваме с 2. Ако си джендър с женски наклоности (роли) иди в Люксембург при твоя приятел и живей на воля. Тук не искаме джендъри. А що се отнася за насилието (независимо над кого) то срамът е само твой. Ти не можеш да заставиш МВР да си върши работата при толкова пари. Ти не можеш да накараш твоите депутати (нали всичко е твое) да гласуват свестен закон за защита от насилие без джендърската идиология. Така че не си измивай ръцете с ИК. Ти си виновен и като си печен вземи поеми вината и подай оставка. Това ти се отдава.
  • 13 Боко от третия пол

    36 1 Отговор
    Истанбулската конвенция не ни позволиха да приемем, но отпуснахме 180000 да си пазим джендърите на прайда!
  • 14 АЛО

    3 14 Отговор
    Никога няма да просперираме докато твари, който не вървят с Света а срещу него, който не разбира дано по бързо да умре, че да разбера кой е прав АМИН!
  • 15 no name no face no number

    30 0 Отговор
    А мъжете??? Бездомни кучета ги яли мъжете. Тях може да ги лъжат да ги измъчват психически да ги бият и те да не могат да се защитят. Да им изневеряват, да им взимат децата и цялото имущество. Мъжете роби ли сме??? Да ви го ............мама
  • 16 Патриот

    22 0 Отговор
    Ако ти е толкова съвестно подай оставка, ако си мъж е не обикновен джендър?
  • 17 Баба

    20 0 Отговор
    Направо ме разплака .
  • 18 НАП

    21 0 Отговор
    Чакам с нетърпение да го видя зад решетките след като падне от власт. Няма толкова нагъл човек! Свръх нагъл!
    Всички знаят, че пряко участва по темата Гинка
    Всички знаят че докара дълга до 27 млрд. След като си го уножил по 2 сега да ми се пъчиш че бил намалял... Ако го питаш какви са тези проценти, за които говори убеден съм, отговорът ще придобие смисъл по подобие на "ОшФорните" сметки.
    А за джендърите ... След като кметът на Симитли го ощастливи, пожарникаря мина от другият бряг.
    За корупцията сигурен съм ще говорим доста след като партията падне от политическата сцена. Той трябва да бъде осъден преди да е умрял от старост или болест. -Той трябва да е за назидание на всички. Той ,Цветанов, ония малък мухльо Делян Добрев, Порожанов, Горанов и Вуйчо му, Пеевски (неговият бизнес партньор ) и още разбира се много хора от обкръжението му в кафеза!
  • 19 Slein

    20 0 Отговор
    От 18 коментара преди мен всичките са негативни и насочени сръщу тази мутра, не разбирам тогава кой гласува за него и как винаги са първа политическа сила на изборите.

    Коментиран от #20, #21

  • 20 НАП

    17 0 Отговор

    До коментар #19 от "Slein":

    Простият отговор е ЦИК.
    Аз могада твърдя , че съм виждал манипулации на предходните избори. Не се прибират висчки избирателни списъци, а този който видях приличаше на контролно по математика на второкласник. - Толкова поправяния върху крайните резултати аз не съм виждал никъде.
    Второ при 14,5 млн. бюджет всяка година... Как се събаря от власт. Не случайно отказаха електронното гласуване. Нито мъртвите души ще влязат в употреба, нито недействителните бюлетини, нито покупката на гласове ще бъдат толкова контролирани.
    Аз познавам само един единствен човек, който е гласувал за това говедо. Всичките ми познати, а те не са никак малко го ненавиждат и са убедени, че сме нямали толкова тъп, нагъл и крадлив премиер.
    За това отговорът на въпросът ти е в органите, които отчитат данните Не случайно преди време имаше един тежък скандал с бюлетини в Костинброд (ако не бъркам мястото)
  • 21 само бойко

    2 28 Отговор

    До коментар #19 от "Slein":

    Аз гласувам за Бойко и ще продължавам да гласувам за него, защото Бойко е най-дброто решение на фона на останалите изедници!
    Бойко е напълно прав за Истанбулската конвенция и е много жалко, че народа се подаде на внушенията на комунистите.
    С Бойко вървим към ЕС и НАТО и дано интеграцията продължи, колкото по близо отиваме до ЕС, толкова повече се отдалечаваме от Империята на злото, Русия.
    Резултата е по-висок стандарт на живот и по-високи заплати! И Бойко си има своите недостатъци, които не са малко, но е много по-добре от русофилите от БСП и Президента, които ще ни докарат до просешка тояга.
    Дано не се докопат до властта, че тогава майка ви жална, Бойко ще ви се види, като детска приказка.
    Давай Бойко, с теб сме, да илядиш Бойко!

    Коментиран от #24, #26, #38

  • 22 fgdhgfhf

    16 1 Отговор
    Как ще спрете насилието над жени с конвенцията бе глупак? Нали и сега има закони против това защо не ги прилагате? Защо не кажеш че целта е от нашите данъци да се плаща на някакви сбъркани хора да учат децата ни на това кое е нормално според както си го разбират те?

    Коментиран от #27

  • 23 NO comment

    11 0 Отговор
    .....Бокооо,забравих да те ”помоля”....ела ф бургас да си прибереш хрантутника.....Митето Николоффффф....т.Н.кмет-криминални.....като цялата ВИ шайка.......направихте от тази перла на българия.....кенеф....дано има сила някъде там,че да Ви принуди да страдате както ние сега......БОКЛУЦИ ДОЛНИ......
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 До тъпакаааа

    9 0 Отговор

    До коментар #21 от "само бойко":

    Ей,шматко......З А П О М Н И.........НЕ ВСИЧКО Е ПАРИ,ПРИЯТЕЛЮ.........има и песен на тая тема......

    Коментиран от #30

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 некойси

    11 0 Отговор
    По-големия проблем е че световното еврейство се опитва да ни вмени е самоопределянето на човек от срещуположния пол или някъде по средата е нещо нормално.
    Лансирането на идеята върви с пълна сила в Холивуд в момента в почти всяка една продукция.
  • 29 Бай х.й

    13 1 Отговор
    Насилието над жени не се решава с конвенции, а със закони и тяхното прилагане. Това бай х.й би трябвало много добре да го знае. В съда съдиите не се позовават а конвенции, а на закони. Бай х.й може ли да ми каже поне една държава в която тази конвенция е намалила насилието над жени. Да ми каже един осъден заради неспазване на конвенцията. Аре стига с тези джендърски номера и чалъми. Целта на конвенцията е съвсем друга и това всеки го знае...

    Коментиран от #31

  • 30 само бойко

    0 14 Отговор

    До коментар #26 от "До тъпакаааа":

    Като си толкова отворен, дай пример за друга алтернатива на Бойко, ама се аргументирай, не да ми дрискаш общи приказки, приятелю.
    Кажи, БСП постигнаха, това и това, заплатите бяха такива, имаше ефективни институции и тем подобни неща, можеш ли да го кажеш?
    Вероятно не!?
    Излизане от ЕС и НАТО, братска дружба с Русия, като през социализма ли?
    Айде бе, дайте примери, алтернатива, варианти, кво серете само по Бойко, какво сте направили вие, само смърдите и се оплаквате.
  • 31 само бойко

    2 15 Отговор

    До коментар #29 от "Бай х.й":

    Конвенцията всезнайко е ЗАКОН, толкова ли си елементарен?
    Къде в конвенцията има писано за джендъри мендъри?
    Даже не си я чел, ами слушаш на кака ти Кури глупостите. Ако ти каже кака Кури да скочиш от балкона, ще скочиш, сигурен съм, не ви е много акъла.

    Коментиран от #45

  • 32 Христо

    7 1 Отговор
    Насилието над жени било бич, срам и било лошо нещо... Аз лично не виждам нищо лошо в тея работи като са срещу Бойка!
    Да си слага фереджето на главата и да запрашва на някъде.
  • 33 Хаха

    11 0 Отговор
    И бедността и липсата на достъп до здравеопазване са огромен бич, ама явно само ДЖЕНДЪР КУЛТУРАТА ви е важна?? Защо няма Истанбулска Конвенция за ДОСТЪП ДО БЕЗПЛАТНО ИЛИ ЕВТИНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ОСИГУРЯВАНЕ НА ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ДОХОД ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО?? Ясно е, че от партия ГРОБ не само избиват народа с болести, но искат и да го направят ПСИХИЧНО БОЛЕН

    Коментиран от #35

  • 34 само бойко

    2 13 Отговор
    Факт е, че има по различни хора, така се раждат, генетично предопределени и какво да ги правим?
    Да ги избием, да ги обезглавим, защото са хора с различна ориентация или имат полови органи и от двата пола?
    Ами, ако вашето дете се роди с подобни белези, мислили сте го?
    Хората, които са сменили пола, са ХОРА, човешки същества и колко са, като процент?
    0,1%?????? Вие познавате ли такъв човек, на който са му отрязали патката и е станал жена? Сигурен съм, че НЕ, но виж, това проблем, много са опасни!? Вие у ред ли сте?
    Къде се говори за джендъри в Конвенцията? Никъде, пише, че конвенцията защитава и хора, които са сменили пола си и се определят, като жени, което е нормално. И как ще навреди една НОРМА на обществото? Никак, много ясно, че всеки ЧОВЕК трябва да бъде защитаван от закона! Просто Конвенцията е РАМКА с предписания, които задължават институцията да си мръдне пръста и да си свърши работата, това е, всичко останало са малоумщини и пропаганда, промиване на мозъци.

    Коментиран от #40

  • 35 само бойко

    0 12 Отговор

    До коментар #33 от "Хаха":

    Повтаряш опорките на кака Кури, явно само тя ти е важна. Така ли ви наредиха от Позитано?
    Само, като видите Бойко и веднага се събирате, като лешояди.
    Рубладжии!

    Коментиран от #44

  • 36 анонимен

    5 2 Отговор
    Не е нормално да се посяга на жена и всеки, който го прави има психически отклонения.

    Коментиран от #37

  • 37 Зависи,

    3 1 Отговор

    До коментар #36 от "анонимен":

    От жената
  • 38 НАП

    9 0 Отговор

    До коментар #21 от "само бойко":

    Характерно за троловете на Бойко, че се държат като натровени. - Обхваща ги някаква дива ярост все едно са дръпнали нялоко черти от белото. Разбира се това по което най- много си приличат е откровената тъпотия. Малограмотността е изключително характерна за партията.
    А иначе като толкова търсиш доказателства, аз винаги посочвам данните от НСИ и финансовото министерство. -Вземаш справките от 2008 година до сега и ги гледаш по години какво се случва, от момента, в който е застъпил на власт. Ама не какво говори пожарникаря по ТВ-то а ми данните! Пожарникаря ги дрънка по ТВ-то но без право на коментар от специалисти. Нека го направи в зала при пряка възможност за диалог и тогава ще стане много ясно, кой колко лъже. Може би ще заприлича много на онзи случай в нашето посолство в Ангиля. Само ще мънка под носът си. - Хората не са толкова тъпи и задават все повече въпроси! Научават номерата му и вече виждат! Скоро ще останат само тъпите тролове. А бе я да те питам! - Онзи ден съобщиха, че ГЕРБ са изхарчили над 11 милиона за предходната година от субсидията. - Това всичкото за тролове ли е?
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Сляп и глух

    8 0 Отговор

    До коментар #34 от "само бойко":

    Има и такива родени слепи и глухи. Те защо не са включени в ИК даги защитава? Нима над тях няма издевателства и то даже от самото правителство. Например децата аутисти и други проблеми на развитието преди бяха в специални училища. Сега са в не-специалните и първо ненаучават и малкото, което преди са учили в специалните училища, но са и постоянно под натиск на съучениците си. Така че както некараме децата да си избиждат очите, така не трябва да караме децата да взимат отношение към пола си, когато не могат да го направят осъзнато. ИК иска точно това да прокара тази идеология и да допусне издевателства над децата от нечистоплътни хора и организации. А тези, които са се родили такива и сега никой не ги гони. Даже те парадират със себе си.

    Коментиран от #41

  • 41 само бойко

    1 12 Отговор

    До коментар #40 от "Сляп и глух":

    Абе, колко по елементарно да го обясня?
    ВСИЧКИ ЖЕНИ И ДЕЦА ПОПАДАТ ПОД ЗАКРИЛАТА, слепи, глухи, умни ......!
  • 42 Прометей

    10 1 Отговор
    Ахааа...ПОНЯЛ....днес дежурен по обгрижване на тиквените хемороиди е била........Виктория.....

    ТИКВАТА ке “бори корупцията“...

    В какъв стил....свободен или....класически.....СКОРО...МНОГО СКОРО......ги......ПРИКЛЮЧВАМЕ.....
  • 43 един

    12 0 Отговор
    Що не пробваш отново да я прокарваш, виждам, че ти се иска за пореден път да се подмажеш на началниците... пробвай да направиш от синът ми гей и си до там!
  • 44 от ДПБ Карлуково

    5 2 Отговор

    До коментар #35 от "само бойко":

    Ние сме с теб!!!
  • 45 Alarak(the truth)

    9 1 Отговор

    До коментар #31 от "само бойко":

    Що въобще трябва да я чета тази малумна конвенция, просто не я искаме какво неразбра?
  • 46 Грую

    8 0 Отговор
    Вярно насилието над жени е срам, но когато някоя ти скъса нервите глупендерски истории е трагедия, а това не го пише в конвенцията.
  • 47 ррррр

    7 0 Отговор
    Добре де, а ако жената те нервира, не те слуша и живее при тебе, а ти не искаш да я изгониш и тя не иска да си тръгне и постоянно те нервира и ти прави на пук и ти спори и те тормози по всякакъв начин, а ти не искаш да подаваш жалба срещу нея, че ти прави психически тормоз, защото я обичаш, какво правиме тогава????? Лесно му е на премиера, той няма жена да му трови нервите.
  • 48 ррррр

    8 0 Отговор
    Ние мъжете сме безчуства така ли??? Тя да те нервира само и ти да я търпиш, а?
  • 49 Дкрйе

    5 0 Отговор
    Премиерът, като е разведен и като няма жена в къщи да му трови нервите му е лесно да говори. А тия мъже, които искат да си запазят семейството и обичат жените си и жените им не искат да си тръгнат и мъжете не ги държат насила, но жените им им тровят постоянно нервите и не искат да ги слушат, както си пише в Светото Евангелие - "жената да слуша мъжа за ВСИЧКО" и също Господ е казал: "Мъж да не напуска жена си, но ако я напусне да и даде разводна бележка" Какво правиме тогава?
  • 50 смях в залата

    4 0 Отговор
    Боко Т. не се притеснява от дом насилие над жените а се притеснява от ниските глоби с които глобяват ,,побойника " очаквайте скоро глоба 5000лв или 10 000лв за дом насилие ...и тогава жените ще бъдат хем бити хем и дълго гладни а управляващите изроди ще протриват ръце за големи пачки ...да печелиш от хорското нещастие ...това е ГРОБ и се чуди Тиквата защо жените не се оплакват от мъжете си при насилие ...а ми нали Боко ще им обере семейството чрез глоби ...
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Валя

    1 5 Отговор
    А бе не че ми дреме ама има някои коментари са прекалени,кви са тия очевадни патриархални заблуди че Господ му бил казал така,а казвал ли ти е да ядеш катерицата на някоя блондинка и т.н. аре да Ви се невиди и религиозните простотии....

    Коментиран от #53

  • 53 Дкрйе

    6 0 Отговор

    До коментар #52 от "Валя":

    И катерицата и всичко, що? Нещо лошо ли има?
  • 54 ПЕЮ

    0 0 Отговор
    ЧЕ КЪДЕ ТИ Е ЖЕНАТА БРЕ ЗАЩИТНИКО
  • 55 Дкрйе

    3 0 Отговор
    Жената трябва да слуша мъжа си за всичко и да го уважава,, като лидер, а пък мъжът трябва да я обича - да иска тя да е щастлива и да я прави щастлива! Това пише в Светото Писание
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове