Last news in Fakti

11 Май, 2018 16:40 13 327 44

Валентин Радев: Клипът с полицаите ми се струва нагласен

  • валентин радев-
  • пътна полиция-
  • кат-
  • катаджии

Вътрешният министър коментира разпространения в интернет клип, поставящ под съмнение легитимността на родни пътни полицаи

Валентин Радев: Клипът с полицаите ми се струва нагласен - 1

Вътрешният министър Валентин Радев коментира разпространения в интернет клип, поставящ под съмнение легитимността на родни пътни полицаи. В кулоарите на парламента той сподели, че видеото му се струва нагласено.

Става въпрос за шофьор, публикувал в социалните мрежи видео с полицаи, които го спрели за проверка. От кадрите се вижда, че картите на служителите на реда са с изтекъл срок на валидност. След това бе разяснено, че холограмните стикери върху служебните карти, които са със срок на валидност до 2016-а, могат да се ползват и са валидни до юни тази година. Това е станало възможно чрез публикувана в „Държавен вестник” инструкция.

„На мен ми се струва, че този клип е нагласен. Този човек знае, че тези полицаи нямат баджове, ние също го знаем. Този шофьор, който започва да ги снима, говори, посочва... Той не виждаше на 3 сантиметра, как видя, че баджът на втория полицай е от 2016 година”, попита министърът.

Той обясни, че има забавена обществена поръчка и заради това картите не са сменени. Затова били писани инструкции – стикерите върху картите важали първоначално до края на 2017-а, а впоследствие до средата на настоящата година.

„Защо сега - питам аз и ще искам доклад на оперативката - не са залепени тези стикери? Хората не са длъжни да знаят. Дори това да е провокация, не ме интересува, това е добър повод да проверим редиците си и да видим защо това някой не го е направил”, заключи Радев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снайпериста

    46 7 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !

    Коментиран от #43

  • 2 hmм

    73 9 Отговор
    гербаджии опропастихте държавицата ейй. по зле сте от костов и бсп взети заедно.
  • 3 мхм

    85 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Този шофьор, който започва да ги снима, говори, посочва... Той не виждаше на 3 сантиметра, как видя, че баджът на втория полицай е от 2016 година”

    Изказване на МИНИСТЪР ????
    Няма толкова пропаднала държава като нашата, наистина спасение няма......
  • 4 Коментар

    57 7 Отговор
    Радев Взехте ми Книжката Талона.
    И Автомобила ми спряхте от движение без ПТП И ТЕХ ИЗПРАВЕН.
    ЗА ФИШ ОТ 30ЛВ. НАСТЪПВАНЕ НА СТОП ЛИНИЯ ПРЕДИ ДВА МЕС.
    ЗА ЕДНО И СЪЩО НАРУШЕНИЕ СЪМ НАКАЗАН ДВА ПЪТИ.ПРОТИВОЗАКОННО.Е ИМАМ ГИ ДОКУМЕНТИТЕ В МЕН.С ПОДПИСИ И ПЕЧАТИ НА МВР.
    И ТОВА ЛИ Е НАГЛАСЕНО ???
    И НА БАЗАТА НА КАКВО ОСНОВАНИЕ СПИРАТЕ АМТОМОБИЛА ТЕХ. ИЗПРАВЕН С ГО С ГТП.С ПЛАТЕНИ ДАНАЦИ И ТОВА ЛИ Е НАГЛАСЕНО ДОКУМЕНТА Е ПРЕД МЕН НА МАСАТА.
  • 5 SAAB

    77 4 Отговор
    Нагласен е .....както и резултатите от изборите !
    Цялото ви управление е една " уйдурма " .......:)
  • 6 Родната полиция ни ,,пази"

    42 3 Отговор
    Голяма ИЗЛАГАЦИЯ!!!Веско Маринов да си промени заглавието на хита-песен за родната полиция!!!
  • 7 "Евала" герберасте

    60 4 Отговор
    Министър офталмолог !!! Поставя очни диагнози от разстяние ???
    Нещо за простата на шофьора да каже ?
    Ако имате болежки не си губете времето по доктори за диагнози, изпратете кратко видео на: doctor-radev @ mvrentertainment.bg
  • 8 България вече не съществува като държава

    51 4 Отговор
    Цялата ви система е един низ от нагласяния господин министър управлението на бкп(герб) ще остане в историята на България ако има такава държава най-срамната и страница.
  • 9 123

    6 59 Отговор
    Клипа наистина е монтаж,разпространява се от няколко човека,а уж автора е един от Д-град...:) Мирише отвсякъде,не се впрягайте!
  • 10 ХММММ

    54 8 Отговор
    Значи за кметицата на Младост не е нагласено, а за полицаите е нагласено. Защо ли му излиза първо мисълта за постановка в главата.
  • 11 жалко

    52 5 Отговор
    Абе всичко е нагласено, провокация, саботаж! А проблема, че документите са нередовни? Направо човека да го осъдят за противодържавна дейност, че е поискал от полицаите да се идентифицират. Очевидно иска да бутне правителството. Как не го беше срам! Веднага да се арестува и иайте да я запалим тази конституция, която му дава такива ужасяващи за държавата права!
  • 12 Е.Николов

    41 3 Отговор
    Браво на човека , че е такъв буден гражданин и следи за тези неща.Ако поне половината от нас бяхме такива може би и държавата нямаше да е такава.Орган който следи за реда и изправноста е неизряден . Безхаберието и тоталната некомпетентност на тези който са "СЛОЖЕНИ" на ръководни постове води до такива безумици.Само с ум ще се победи простотията.
  • 13 безпомощен

    48 4 Отговор
    То тъпо ама много тъпо......Егати и министъра!!!!!
    Ако ти е изтекъл срока на СУМПС има нарушаване разпоредбата на чл.150 от ЗДвП, което дава основание да бъдат снети и отнети 2 бр. рег. табели за срок от 6 месеца. Ами тези служители на КАТ са с изтекли свидетелства, какво правят те на пътя и защо никой не следи за тези им нарушения... Нали сме правова държава г-н Министър-голем мишок.
  • 14 Красо Зелето

    38 3 Отговор
    Много е зле завалията, а даже е министър. Колко народ ще ни се смее /дето знаят Български/ не е истина. Да вземат да се скрият, само това ще им кажа ! За нищо не ставате, лапачи прости !
  • 15 Гого

    40 3 Отговор
    А за изтекла шофьорска книжка,сваляте номерата на колата и я спирате от двиижение?Уродливо МВР.Браво наа човека.
  • 16 Никола Стоянов Русе

    30 3 Отговор
    Резил на показ.
    Гледайте и слушайте какви ли не опити и предположения, твърдения и заобиколки за измъкване ще измислят за тази незаконосъобразност в МВР.
  • 17 мнение

    38 4 Отговор
    Не е за коментиране! Би било смешно, ако не е жалко! Г-н Радев, държавата ни отделя над 1 млрд. за МВР годишно. Това е един от най-високите дялове в Европа спрямо брутния вътрешен продукт! Имаме и една от най-многобройните полиции на глава от населението.

    Коментиран от #21

  • 18 hater

    28 2 Отговор
    Те полицейските коли нямат нито един документ той с няква дата се захванал
  • 19 АБВ

    31 1 Отговор
    До #12 Е.Николов : В това, което сте написали сте напълно прав с изключение на правописа! Недопустимо е да се правят масово такива елементарни грешки от коментиращите тук! Изправност - изправността! Който ( ед.ч. ) - които ( мн.ч. )! Научете ги тия правила! Срам и резил! Все пак сме БЪЛГАРИ!
    А колкото до тоя смешник Радев - той пълна пародия на министър! Поредната издънка на Винету! Пълна излагация!
  • 20 Никола Стоянов Русе

    2 10 Отговор
    Не Радев Ви е Виновен, не вменявайте това, а се обърнете с лице към министъра на вътрешните работи и се изкажете към него.
    За това е началник на тези с изтеклите по срок значки. Който пише против Радев заобикаля правилността, както министъра по този резил така и той.

    Коментиран от #23, #34, #35

  • 21 Гост

    16 2 Отговор

    До коментар #17 от "мнение":

    Грешка си брат. Имаме най-малобройната полиция но най-многобройната администрация. Полицаите са кът но чантаджии бол. Толкова са много че 5 човека отговарят за едно и също нещо, карат се кой да го свърши и накрая никой не го върши. Доказателството е клипа със стикерите, от 2016та не могат да променят един документ.

    Коментиран от #40

  • 22 АБВ

    25 2 Отговор
    Всичко що е от котилото на ПП ГЕРБ за нищо не става! Освен да ни заГРОБят, друго няма да направят! Това е най-продажната, некомпетентна и антибългарска групировка!
  • 23 леле

    10 1 Отговор

    До коментар #20 от "Никола Стоянов Русе":

    Сменяй дилъра, че яко си се помешал !
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Гадина

    15 1 Отговор
    "Затова били писани инструкции – стикерите върху картите важали първоначално до края на 2017-а, а впоследствие до средата на настоящата година."

    Направете ги безсрочни, кво се хабите всяка година да пишете инструкции
  • 27 данъкоплатец

    23 1 Отговор
    За периода когато не са били легитимни, вземали ли са заплати?
  • 28 гост

    23 0 Отговор
    На министъра трябва да му се обясни като на гербер. С очила г-н Министър, вижда се как си слага очилата. Хората виждат с очилата по-ясно.
  • 29 шоп

    14 2 Отговор
    А ве Радев тия глупости къде ги дрънкаш ако ми пишат акт водя дело в Страсбург.После кажете че сме правова държава.По този начин ще видите ШЕНГЕН през крив макарон.Бесрамни бездарници.
  • 30 Стефан

    5 10 Отговор
    Някой отгоре не си е свършил работата с тези карти... наистина много тъпа ситуация за полицаите.

    Но да не си говорим глупости за светлините!
    Не е вярно, че няма такова понятие като габарити!
    Чл. 70 е достатъчно ясен за всичко, и самото понятие в случая не присъства в изречението, именно защото има други две: къси и дневни. За тях също е обяснено какво точно представляват и какви са изискванията.
    През деня габаритите изобщо не са видими и не вършат работа за ал.(3)

    Полицаите в случая знаят, че габаритите не стават, но явно не могат да се аргументират.
    Този късен комунист и хитрец на дребно също знае, че гази лука, но за него тези неща са по 5 или дори 10лв. на година за нова крушка, харчат ток, пък и на всичкото отгоре и гориво...

    Иначе си е водил записки на целия закон, за да се опитва да шикалкави мишока!
    Такива като него има много.
    Бъдете добри и разумни шофьори.
    ЗДвП е достатъчно добър, но не и контрола.
    Контрола на пътя зависи от всички нас!
  • 31 1234

    3 5 Отговор
    " Полицаите от края на града " по нова тв.
  • 32 Фюрера

    7 1 Отговор
    МАВИЯ
  • 33 Като гост

    8 0 Отговор
    Между ред и полицейщината има разлика. Напоследък само второто.
  • 34 бате

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "Никола Стоянов Русе":

    Ми той Радев е министъра
  • 35 BEZ IME

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "Никола Стоянов Русе":

    ХАХАХАХАХАХ ... колко неподготвен се изказа , даже не знаеш кой те управлява , а коментари пишеш . От време оно тъпите куки нарушават всички правила за движение , карат с изгорели крушки , говорят по телефоните и още куп неща , но ние нямаме право да ги спрем и да им искаме сметка . Радев за избягалите от затвора каза - НЕ Е ВАЖНО КОГА ЩЕ ГИ ХВАНЕМ , ВАЖНОТО Е ДА ГИ ХВАНЕМ !!! Нали , не бързайте , цялото време е пред вас . Минаха се няколко дни и дойде следващата изцепка с "нагласен клип" . Цялото правителство е от банда нагли кратуни и трябва да падне епично , след което да се наредят на жълтите павета и да се запалят ритуално , защото вече народа остана без нерви .
  • 36 Todik

    3 0 Отговор
    Кой ако не тези дето им плащаме заплатите не им упражняваме контрол няма лошо когато служат по закон но това някак липсва в сегашната реалност защо да не сме информирани когато стоят стационарно на пътя кой ги е разположил лятно време под дебела сянка а зимата да дремят в патрулите не затова се премина на безлимитен режим на гориво да патрулират а не да практикуват джобен тенис
  • 37 Azzz

    3 0 Отговор
    Еми и на мен ми изтече книжката преди 2 години и като ме спрат, да ги накарам ли да прочетат в държавен вестник, че още ми е валидна. Тъпанариииии, срок на и дата на валидност, затова се наричат така и от тук нататък няма тълкования, а произвол и престъпление. Полицая е длъжен първо да се легитимира, без да го подканяш, а на такива, които не се легитимират или са с НЕВАЛИДНИ документи, не им изпълнявайте разпорежданията, защото са НИКОИ - не вие, а те са нарушителите! Да закрием МВР!
  • 38 Госкье

    1 0 Отговор
    Дрън дрън та пляс
  • 39 ПУТКИН

    4 0 Отговор
    Тея не са полицай тва са кондуктори и само тормозят хората, после реват за увеличаване на заплатите... хахаха не да им ги увеличат а трябва да им ги НАМАЛЯТ наполовина и трябва да има закон с който хората да могат да осъдят ченгетата когато не са редовни и изрядни а не само тея кондуктори да се гаврят с шофьорите и да рекетират "законно"!
  • 40 Бенц

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    То при всички рантут.ици е така, пера.ити бол...
  • 41 гощо

    0 0 Отговор
    Мене па вътрешният министЪр ми се види нагласен?!?! Когато фактите говорят и вътрешните министри треее си траят,че се излагат изказвайки се неподготвени.
  • 42 факт

    0 0 Отговор
    като министъра
  • 43 Гостим

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Снайпериста":

    Е.га.ти и смешник! СМЕШНИК ОТВСЯКЪДЕ! Ама ние сме си виновни, че ги търпим тия комунисти- префасонирани, наречени гербадж
    ий
  • 44 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    Изглежда прав е бил художникът,който на картата на ЕС ни бе ,,обозначил,, с ...тоалетна чиния....Естествено ---протестирахме и МАХНАХА творбата/може би/,но така и не правим НИЩО за променим представите...Особено сега.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове