13 Май, 2018 18:17 1 094 1

Процесът за убийството на 11-годишната Никол без публика

  • никол

Не пускат в залата журналисти заради крехката възраст на жертвата и убиеца

Процесът за убийството на 11-годишната Никол без публика - 1

Дългоочаквания процес срещу 15-годишния бургазлия Иван Иванов, който закла 11-годишната Никол в асансьор, тръгва при закрити врати. Решението да не се допускат на заседанията журналисти и външни лица, извън кръга на страните и свидетелите е взето от съдебния състав, разкрива в. „Монитор“.

Причината е, че по време на делото ще се изнасят данни и факти, касаещи непълнолетния убиец и малолетната жертва. Разпореждането е издадено по усмотрение на съда, въпреки, че никоя от страните не е поискала това.

Първото заседание започва от 9.30 часа в понеделник. Според запознати, не е изключено да не бъде даден ход по същество, ако защитата на подсъдимия установи пропуски обвинителния акт или разследването и поиска то да бъде върнато.

На подсъдимата скамейка на 14-ти май ще застане 15-годишният Иван Иванов, който е единственият обвинен в кървавото престъпление. Осмокласникът бе диагностициран с лека умствена изостаналост, но според психиатрите е напълно вменяем и носи наказателна отговорност. Тийнейджърът е разбирал свойството и значението на своите действия, и е бил наясно с последиците, сочат резултатите от съдебно-психиатричната експертиза. Вещите лица са категорични, че не може да става въпрос за временна невменяемост. Установено е, че Иван действително има специални образователни потребности, но няма психическо заболяване, което да го освободи от наказателна отговорност, категорични са от държавното обвинение. Непълнолетното момче ще отговаря пред закона за умишлено убийство, извършено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Събраните по делото доказателства сочат, че Иван е умъртвил 11-годишната Никол, чрез нанасяне на удар с нож във врата. Според резултатите от експертизите, той е намушкал момичето с лявата ръка и с хоризонтално движение е прерязал сънната й артерия. Разрезът се оказал фатален и предизвикал силна кръвозагуба и остра анемия, довела до смъртта на невръстното дете. Според вещите лица Никол е съзнавала, че умира и е агонизирала безпомощно в локва кръв, затворена в асансьора. Момичето отчаяно викало за помощ, но никой не я чул.

Кръв от зверски закланото дете е открита по дрехите на 15-годишния Иван, разкриха разследващи. Резултатите от ДНК-експертизите са категорични, че кървавите петна са именно от убитото момиче и практически заковават извършителя. Близките на Иван твърдяха, че синът им е невинен, а основният им контрааргумент, който поставяха, е че по дрехите му е нямало кръв. Резултатите от експертизата обаче опровергаха това и са изключително важно доказателство срещу него.

По делото са приложени и кръвните проби на заподозрения тийнейджър и жертвата, които трябваше да установят дали двамата са употребили алкохол или дрога. Според резултатите и двамата са чисти, което показва, че в момента на престъплението убиецът е бил с ясен разсъдък. Към папките с доказателствата е приложена и техническата експертиза на телефона на Никол. Вещите лица са успели да източат цялата налична информация от повреденото мобилно устройство. "Изтеглени са всички чатове, SMS-и и съобщения от телефона. Вече имаме цялата кореспонденция на момичето и имената на хората, с които е комуникирала преди да бъде убита", съобщиха работещи по случая. В съдебната зала ще стане ясно какви са били последните чатове на Никол и има ли сред тях разговори с Иван.

Родителите на 15-годишният Иван продължават да твърдят, че синът им е невинен. Майката Донка упорито лансира версията, че Иван е видял убиецът, но не може да го опише, защото бил с маска. Освен това имало десетки свидетели, които са го видели да играе пред блока.

"Иван дълго време мълчеше и само повтаряше, че не е направил нищо. Много по-късно ми каза, че знае кой е убиеца, каза че било по-голямо момче. Как го е видял и къде, не зная. Но това другото момче е заплашило Иван, че ще убие и него и цялото му семейство", твърди майката на тийнейджъра.

Според нея всички деца, които са играли пред блока видели мистериозното момче с маската и могат да потвърдят версията на сина й.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕДИ КОЙ СИ

    4 0 Отговор
    СМЪРТ ЗА СМЪРТ.....
    ДИРЕКТНО НА ВЪЖЕТО....
    КАТО Е ПСИХО ЩО НЕ СЕ ХВЪРЛИ ПОД ВЛАКА ИЛИ ОТ 11 ЕТАЖ НА БЛОКА....
    ХАЙДЕ ДЕ....???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове