1 112 9

ДБ: АЕЦ "Белене" е завой към Кремъл и рестарт на краденето

ДБ: АЕЦ "Белене" е завой към Кремъл и рестарт на краденето

Ние, от Демократична България, смятаме, че исканото от министър-председателя Борисов възобновяване на прекратения проект АЕЦ „Белене” е завой към Кремъл и рестарт на кражбите.

Възобновяването на този опасен, икономически несъстоятелен, технологично остарял проект, зад което прозира двойна игра, скрепяваща управляващата коалиция и задкулисни отношения с БСП, е крайно вреден за българските геополитически, финансови и екологични интереси.

Отправяме следните въпроси към министър-председателя:

КАКВО ВИ ПРИНУЖДАВА ДА ПОИСКАТЕ ОТМЯНА НА МОРАТОРИУМА, СЛЕД КАТО ВИЕ САМ ОПРЕДЕЛЯТЕ ПРОЕКТА, КАТО СЕИЗМИЧНО РИСКОВ И ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ДОКЛАДЪТ, КОЙТО ПОИСКАХТЕ ОТ БАН НЕ ДОКАЗВА НУЖДАТА ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ МОЩНОСТИ НИТО В БЪЛГАРИЯ, НИТО В РЕГИОНА?

ЗАЩО СЛЕД 2009 Г., ПОВЕЧЕ ОТ ДВЕ ГОДИНИ, НЕ СПИРАХТЕ ПРОЕКТА ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ИМАХТЕ ПАРЛАМЕНТАРНО МНОЗИНСТВО И ДОПРИНЕСОХТЕ ЗА НАТРУПВАНЕТО НА НОВИ ПЛАЩАНИЯ В ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАХОСАНИТЕ И ОТКРАДНАТИ МИЛИАРДИ ОТ ДЖОБА НА БЪЛГАРСКИЯ ДАНЪКОПЛАТЕЦ?

ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА 10-ГОДИШНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ НЕ БЕШЕ НАПРАВЕНО НИЩО ЗА ОСВЕТЛЯВАНЕТО И НАКАЗВАНЕТО НА ВИНОВНИТЕ, ОЩЕТИЛИ БЪЛГАРИЯ С МИЛИАРДИ ОТ ПРОЕКТ, КОЙТО ВИЕ САМ ОКАЧЕСТВИХТЕ КАТО „ГИГАНТСКИ ИЗМАМИ” ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ВАШИТЕ ПРЕДШЕСТВЕНИЦИ САКСКОБУРГГОТСКИ И СТАНИШЕВ, А ВМЕСТО ТОВА ИСКАТЕ ДА ВЪЗОБНОВИТЕ НАЧИНАНИЕ КОЕТО СЕ ОСНОВАВА НА ТЕЗИ ИЗМАМИ?

ЗАЩО НЕ ОБЖАЛВАХТЕ РЕШЕНИЕТО НА АРБИТРАЖА, ВЪПРЕКИ НАШИТЕ НАСТОЯВАНИЯ И АРГУМЕНТИ ОТ СЕРИОЗНИ ЮРИСТИ. ЗАЩО ПЛАТИХТЕ ОБОРУДВАНЕТО? ПЛАНИРАХТЕ ЛИ ОЩЕ ТОГАВА ДА РЕСТАРТИРАТЕ ПРОЕКТА?

Възобновяването на АЕЦ „Белене” е измама спрямо дясно-центристките избиратели и представлява драстично отклонение от европейския път и опит енергийната зависимост на България от Русия да бъде невъзможна за преодоляване през следващите десетилетия.

Демократична България ще отстоява интересите на гражданите и е в готовност за протестни действия в случай, че проекта АЕЦ „Белене” бъде възобновен.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Kcaniba
  Отговор
  1 15:37  15.05.18
  Нека всеки български пенсионер знае, че преди да изхарчи последните си стотинки, вече е напълнил ненаситните имперски гуши в Кремъл
 • ХХХХ
  Отговор
  2 15:47  15.05.18
  Стига с това ЗАЩО ЗАЩО -не разбрахте ли че тази смардлива БОЛШЕВИШКА пасмина ден и нощ мисли само едно--КРАЖБА-законния рекет--и за сведение на заспалия лош материал ОТ ДНЕС ХЛЯБА НАШ НАСЪШТНИ Е ОТНОВО УВЕЛИЧЕН..... СПЕТЕ ПРОЛЕТАРИЙ--СПЕТЕ......
 • Spec b
  Отговор
  3 17:23  15.05.18
  Работещ аец в БГ пречи и изприщва всички псевдо зелени кретени на УС издръжка и припотява американски вецове и вицове... Пука ми дали ще е руски, китайски или френски.. Ае си го завършим най-накрая а?!?

 • filo
  Отговор
  4 19:09  15.05.18
  ДБ, помияри вие нямате представителство, какво се обяснявате. Спечелете избори и тогава се обяснявайте.
 • КАТ
  Отговор
  5 19:20  15.05.18
  След забраната за строеж на Южен поток,единствения път за енергийна независимост на България е АЕЦ Белене. Тя ще гарантира и тока за около 40 години. Дано най после да зацепят това дебелите глави
 • Гала
  Отговор
  6 19:32  15.05.18
  Да, да, така трябва! Трябва да се краде, че иначе няма от къде!
 • ток
  Отговор
  7 07:22  16.05.18
  Тези които порьчаха старото и новото оборудване за АЕЦ са за затвора.Порьчваш за милиарди без да знаеш ще се строи ли и кой ще го строи
 • bgbgbg
  Отговор
  8 12:53  16.05.18
  Щом има чужд инвенститор да се строи.Тия от ДСБ в този случай са на антибългарска позиция.Не виждат по-далече от носа си.Как тази държава не случи на политици......
 • Борис
  Отговор
  9 21:05  16.05.18
  Тази коалиция е създадена от Прокопиев и сие точно с цел крадене, така че да не говорят глупости.

Напиши коментар:


Публикувай