8 Февруари, 2012 06:06 1 710 0

Ден на национален траур

  • бисер-
  • наводнение-
  • иваново-
  • хасково
Ден на национален траур - 1

Днес е ден на национален траур във връзка с трагичната гибел наши сънародници при наводнението на с. Бисер, област Хасково. Денят на траур бе обявен с решение на правителството, което изразява дълбоката си съпричастност с мъката на близките на загиналите. Националният флаг на държавните институции ще бъде свален наполовина.

По последни данни, жертвите на приливната вълна, придошла от скъсана стена на яз. „Иваново” в харманлийска област са осем. Четири от тях са от най-тежко пострадалото от потопа с. Бисер.

Окръжна прокуратура в Хасково образува досъдебно производство за установяване на причините, довели до трагедията и по-конкретно за скъсване на язовирната стена. Делото е по текст за причинено наводнение по непредпазливост с последвала смърт и значителни вреди, уточниха от прокуратурата.

Разследването е възложено на екип от следователи, които трябва да установят евентуалната отговорност на лицата, които по закон трябва да упражняват контрол и надзор над язовира.

Едва  след трагедията излязоха наяве и фактите, че от 6 години се е знаело за пропуканата стена на яз. „Иваново“. Спор между общинската власт на Харманли, областната управа на Хасково и военното министерство кой точно стопанисва обекта и трябва да се погрижи за стената е блокирал решаването на проблема.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА