Last news in Fakti

16 Май, 2018 17:29 2 412 11

Валери Симеонов: Акули се загрижиха за мечтите на малките рибки

  • хазарт

Атаките срещу Закона за хазарта са очаквани – особено когато идват от тези, които са пряко засегнати. По този начин вицепремиерът Валери Симеонов коментира пред „Фокус” позициите на бизнес и браншови организации и футболни клубове, както и медийната кампания на „Национална лотария” срещи новите текстове, с които се ограничава рекламата и продажбата на силно популярните у нас моментни игри.

„Съпротивата беше очаквана. Сигурен съм, че колегите от парламентарните групи в Народното събрание, които изразиха вече своята подкрепа, са я очаквали. Би трябвало да са я поставили предварително в разчетите и след като категорично казаха, че ще подкрепят Закона за хазарта, очаквам това да стане“, коментира Симеонов.

Във връзка с призива към народа да спаси националната си лотария, вицепремиерът заяви, че това му звучи като стадо акули, които призовават да не се посяга върху мечтите на малките рибки.

Още една партия иска промени

След ГЕРБ и БСП, „Воля” също поискаха промени в хазартния закон, стана ясно след днешната среща на Симеонов с представители на формацията на Веселин Марешки.

„По Закона за хазарта принципно приемат както ограничаването на продажбата на места само, които са изрично лицензирани и по отношение на пряката и непряката реклама, също приемат, но вероятно ще имат някакви допълнения”, обясни вицепремиерът.

Веселин Марешки обясни, че на рекламите с хазарт трябва да се противодейства с разяснителни кампании за опасностите от зависимостите, финансирани от отчисленията от реклами, спонсорства и други форми на подкрепа от хазартния бизнес.

„Съгласни сме, че този вид реклами развращават и вредят на хората – ние първи повдигнахме тази тема през месец март, но не е този начинът да се прекрати тяхното влияние - една такава забрана няма да спре този бизнес“, допълни Марешки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 платено съобщение

    28 0 Отговор
    Ей ся, ще изскочи Захари Бахаров и ще ви обясни, как държавата, ще рухне без реклама на хазарта ! Впрочем той също е пряко засегнат при такъв закон остава без работа и ще му се наложи наистина да работи !
  • 2 гробар

    24 0 Отговор
    Дааа акулите също са загрижени мнооого и за удавниците.
  • 3 Ония смешко Бахаров

    22 0 Отговор
    Само където не се разрева!!!!Върха на простотията е да агитираш че едва ли не БЪЛГАРИНА ще умре от глад без шанса на всеки да има право да мечтае да бъде милионер?!?!?!?По абсурдна теория в абсурдната ни държавица няма!!!
  • 4 Един капитан

    17 0 Отговор
    Най- потърпевши са телевизиите, ще загубят маса пари от реклами, затова е и голямото реване. Щом спортния тотализатор може да поддържа собствени обекти само за хазарт и нищо друго значи и тям подобни национални и не знам какви лотарии могат да го направят. Друг е въпроса, че не им отърва, щото са разходи, които ще им намали печалбичката.
  • 5 гост

    13 0 Отговор
    Ка ша прайм без комар? Тия само лъжат, че някой печели. Ае да се махат, че и децата комарджии станаха. Изроди
  • 6 Бат Бойко

    8 1 Отговор
    Всеки има право да приказва каквото иска но последната дума ще има Пеевски
  • 7 Vasilev

    11 0 Отговор
    Срам нямат ли тия престъпни структори(не визирам истинските фенове не отборите) ЦСКА,ЛЕВСКИ,КРИБ,БФС и др нагли муцунки!Това е вече престъпно нахалство!Абе пуснете си телевизора и вижте какво дават в момента през 5 мин е призив да играеме и показват някакви неудачници с фишове за милиони който съветват да се играе всеки ден с поняколко фиша!Това нормално ли е бе????Имайте впредвид,че това е само началото на тая зараза ще ствата още по нагли това го показва статистиката с всяка година се увеличава рекламата и парите прибрани от хазартната мафия(лоби).
    Който му се играе знае вече какво представляеват игрите хазартна не се забранява а само рекламата.Не сме длъжни 7000 000 слагаме хляб на масата на рекламни агенции,тв и олигарси!ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА СИМЕОНОВ НФСБ,ГЕРБ И БСП.Дано не се отметнат от подкрепата си.
    Тия който призовават за рефередuм да погледната коментарите в интернет и ще видят,че гласовете са 95%:5% в полза на забраната за реклама
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 наивник

    9 1 Отговор
    Удряй здраво ВАЛЕРИ умния народ е с теб.
  • 10 овчарчето калитко

    6 0 Отговор
    От нац. лотария твърдят, че са раздали 1.5млрд. лева като награди. Не знам каква им е печалбата, но щом толкова са раздали поне 5млрд. са спечелили. Спокойно можем да кажем, че с тези билетччета са си чиста печатница за пари. Защо трябва данъкът за хазарта да е нисък, при положение, че се изкарват по лесен начин толкова много пари?
    Напротив трябва да ги облагат с отделен много висок данък, за да са доволни всички граждани.
  • 11 ТОЧКАТА

    6 0 Отговор
    В америчка САМО Лас Вегас е бил освободен от ДАНЪЦИ от хазарта...Изглежда задминахме вече Америка.А ,наистина, В ТОЗИ СВЯТ НА АКУЛИ,цацата НИКОГА НЯМА да надхвърли ролята си на мезе.....Интересно ,но в миналото имаше и свят , и място за ....цацата....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове