Last news in Fakti

7 Февруари, 2012 17:35 1 342 0

Плевнелиев иска ясен план срещу бедствия

  • росен плевнелиев-
  • бисер-
  • свиленград-
  • язовири-
  • неводнения
Плевнелиев иска ясен план срещу бедствия - 1
Снимка: Петко Тенчев

Президентът Росен Плевнелиев призова да бъде изработен ясен план за превенция при кризи, основан на анализ и оценка на рисковете. Това стана при посещението му в Хасковско и засегнатите от наводнението населени места.

„Наясно сме, че и в бъдеще могат да възникнат подобни тежки ситуации, затова трябва да бъде изготвен сериозен анализ на риска”, подчерта Росен Плевнелиев, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

Държавният глава определи като недопустимо да не се знае кой стопанисва водните съоръжения и кой носи отговорността за тях и този въпрос трябва да бъде уреден при подготовката на бъдещата Стратегия за водния сектор.

Необходими са краткосрочни мерки и дългосрочен план за действие, за да не се повторят бедствия с подобни мащаби, категоричен бе Росен Плевнелиев.

В Свиленград президентът Плевнелиев обиколи с тежка колесна военна машина бедстващия квартал „Гебран”, заедно с европейския комисар по международно сътрудничество, хуманитарната помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева, вицепремиера Цветан Цветанов и министъра на земеделието Мирослав Найденов,. По-късно в с. Бисер президентът Плевнелиев огледа палатките за временно настаняване и се запозна с нуждите на останалите без дом. Пред държавния глава пострадалите изразиха надежда такива тежки ситуации да не се случват в бъдеще. По-късно в Харманли президентът ще посети местната болница, където са настанени седем от пострадалите от наводнението в селото.

Президентът Росен Плевнелиев поднесе съболезнования на близките на жертвите от наводненията в Хасковска област и изказа благодарност на всички екипи на Българската армия, министерствата и гражданите, които се включиха в спасителните акции. Държавният глава посети най-тежко пострадалите райони от наводненията и се запозна на място с последиците от бедствието, условията за настаняване на пострадалите и с работата на спасителните екипи.
 
Росен Плевнелиев изрази удовлетворение от бързата и адекватна реакция на правителството и подчерта, че ангажираните институции трябва да бъдат оставени да си свършат работата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА