8 Февруари, 2012 08:43 3 815 9

„Брутални правомощия” за новото ръководство на язовирите

  • миет-
  • бисер-
  • борисов-
  • бедствие
„Брутални правомощия” за новото ръководство на язовирите - 1
Снимка: БГНЕС

До една година трябва да сме приключили с реформата за язовирите, заяви премиерът Бойко Борисов в сутрешния блок на БНТ.

Най-важното от решението за язовирите, по думите на премиера е че се създава звено, което има ресурсите, експертите и капацитета да управлява водния ресурс на страната.

След като се прецени състоянието на един язовир, тази нова дирекция, която ще има „брутални пълномощия” ще издаде предписания, които, ако не бъдат изпълнени, язовирът ще се източва и дори ще се разрушава, категоричен е премиерът. Според него не може рибата да е по-важна от живота на хората.

Действително реформата във ВиК сектора е закъсняла. Необходими са между 8 и 10 млрд. за да подменим цялата мрежа, а това са пари, които не можем да отделим, посочи Борисов.

В момента, според него, хората, които работят в засегнатите райони, работят от „сърце и душа”, лошото е че никой не може да върне  загубените животи.

На днешното заседание на Министерски съвет ще вземем решение за отпускането по 10 хиляди лева на семействата, които имат загинали при бедствията в Южна България, заяви още Борисов и припомни, че вчера ГЕРБ са решили да отпуснат 1 млн. лв. от субсидията си за пострадалите.

Премиерът определи реакциите на опозицията и специално изявленията на лидера на БСП Сергей Станишев като „жалки”.

Относно предстоящия разговор с еврокомисар Кристалина Георгиева премиерът е на мнение, че е малко вероятно да получим пари от фонда за бедствия на Европейския съюз.

И ние закъсняхме по отношение на тези неща, призна Борисов като уточни, че няма как всичко да бъде направено едновременно. Наследили сме 20 години безотговорност и се надяваме сега да вземем решение, което ясно да определи кой е отговорен при подобни бедствия.

Борисов се извини на всички, които са имали затруднения при паркирането на новата спортна зала в София и благодари на зрител, който го е призовал „да ходи пеша”.

Няма как да очакваме нещо добро от предстоящия междинен доклад на ЕК, заяви Борисов. По думите му усилията за реформиране на съдебната система не са особено продуктивни.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 1 Отговор
    evala na premiera
  • 2 атанас тодоров

    0 1 Отговор
    prav e 4oveka
  • 3 aleks

    1 1 Отговор
    Харесва ми!Истински се надяван да успеят!
    Жалко е, че където бутнат всичко е гнилоч!!!!!!!!!!
  • 4 ВАЗ 2107

    1 1 Отговор
    Za koe bravo be zabloden Balgarino,za tova 4e v taq 6..ana darjava trqbva da se slu4i ne6to i da izmre masa narod 4e 4ak togava da se setqt da napravqt ne6to po vaprosa.SRAM I POZOR,tva sme nie i na6ta darjava.
  • 5 МММ

    2 0 Отговор
    Как може опозицията в такъв момент да политизира и някакви като Сергей Станишев да гледат да изкарат дивиденти от това от което всъщност трябва да се засрамят, че са допуснали такова безхаберие за всичките си години управление. Прав-а е aleks, че където бутнеш е гнило, а най-вече в прокуратурата и съда. Затова толкова драпат, че и там ако разчистят БОЛШИВИЗМА , всичките ще минат през тези инстанции ама не с куфарчета в ръка а с белезници.
  • 6 ВАЗ 2107

    1 1 Отговор
    A kolko 6te pribere ot toq budjet,pitalili ste se?kakvo ste mu z...zali zadnika tuka a?
  • 7 ВАЗ 2107

    0 1 Отговор
    Bravo MMM
  • 8 гост

    1 1 Отговор
    И аз приветствам Премиера Борисов !Съжалявам че не застана начело на тая опоскана държавица преди години когато сегашните напарфюмирани,мазни,добре охранени / сравнете им снимките преди да влязат в парламента и сега !?!/,"господа"замазваха с изискани фрази че всичко е наред че се вземат мерки за всичко.....и ето го резултата - национален траур! И продължават от окопа да дават оценка на Борисов?!!НАГЛОСТ!!!За разлика от Вас Борисов доказа,доказва и съм сигурна че ще доказва че е мъжко момче и поето обещание го изпълнява!Има достойнство да казва и грешките си и да се извинява на народа/ той също е ЧОВЕК / но и да е на първа линия при проблем не като мишоците - Мартин Димитров,Сергей Станишев и подобия които са АБСОЛЮТНИТЕ ЦИРКАДЖИИ !!!
    Дайте малко време на Борисов - Вие за 20 години крадохте сега искате за 2 години той да огрее навсякъде - не е възможно и нека ние хората не бъдем толкова злобни и лоши а да се обединим и подкрепим Борисов който показа че има АМБИЦИЯТА и ВОЛЯТА да изведе тая държава от блатото, има чуваемост а когато липсва такава от подчинените му - не замазва не се крие !
    Стига сме се крили зад тая криво разбрана ДЕМОКРАЦИЯ! В момента трябва наистина твърда ръка и категоричност / не своеволия разбира се /, всички които са против това - явно нямат интерес да станем нормална държава !!!
  • 9 ГОШУ☺

    0 0 Отговор
    Трябва да си абсолютен п...л като СерГЕЙ, такъв момент да се обаждаш от коневръза.Забрави ли Цар Калоян? Единствена исторически анти българска партия БРП/к/,БКП,БСП,БРСДП/тс/.Кое е тяхното име?Подлоги на СССР/Русия/ и коминтерна.