Last news in Fakti

8 Февруари, 2012 09:06 1 227 3

Аню Ангелов за язовира убиец: Това не е сирене

  • миет-
  • язовир-
  • аню ангелов

„Тук се говори за собственост, но важното е да се знае, че това е хидротехническо съоръжение в комплект. Това не е сирене. Да отделиш 28 декара и да кажеш: „Това са мои, а останалите 60 декара са на някой друг”. Нека да каже общината има ли търговско дружество, което стопанисва тези 28 декара. Важното е кой го е построил този язовир, с какви строителни книжа, кога и по какъв начин го стопанисва”.

Така министърът на отбраната Аню Ангелов коментира в предаването на бТВ „Тази сутрин” случая с размитата собственост на язовир "Иваново", убил осем души в село Бисер.

Той потвърди, че във ведомството, ръководено от него, има писмо от 2010 година със запитване на областния управител Румен Данев за собствеността на съоръжението. Отговорът - МО не е изграждало този язовир, не го поддържа и не го води в баланса си. Съответно - не носи и отговорност.

Отбрана мие ръце с екология и земеделие

Ангелов призна, че след подадения сигнал е можело да последва реакция, която да предотврати трагедията. Министърът се отказа от конкретни обвинения, но засегна колегите си от екоминистерството и земеделското ведомство:  „Всеки в Министерски съвет си има своите ангажименти – Министерство на екологията и водите с басейновите си дирекции, Министерството на земеделието с „Напоителни системи”. Аз нямам представа за какво е бил използван този язовир”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русен

    0 0 Отговор
    Има някои министри освен, че са тъпи, но са и нагли. Могат да послужат за еденица мярка за наглост и нахалство. Такъв е и споменатия в статията министър.
  • 2 Никито Иванов

    0 0 Отговор
    Русен, много си прав....за съжаление....но това няма да върне ХОРАТА ....Поздрави
  • 3 Никито Иванов

    0 0 Отговор
    Русен, много си прав....за съжаление....но това няма да върне ХОРАТА ....Поздрави