Last news in Fakti

21 Май, 2018 09:31 2 839 19

Таско Ерменков: Никога не съм казвал, че водата в София е отровена!

  • таско ерменков-
  • вода-
  • софийска вода

На страницата си във „Фейсбук“ пиша в лично качество, за разлика от депутатите от ГЕРБ, които само повтарят думите на вожда си, ядосва се народният представител от БСП

Часове след шумния скандал с „отровената вода“ депутатът от БСП Таско Ерменков даде разяснение за думите си, които буквално взривиха държавата.

Социалистът заяви пред Епицентър.бг , че никога не е казвал, водата в язовир „Искър“ е отровена.

Промяната на позицията му вероятно се дължи на мигновеното задействане на институциите – ДАНС, Столична Община, здравно министерство, „Софийска вода“.

От ГЕРБ пък свикаха извънредна пресконференция, на която обявиха, че дават Ерменков на ДАНС и прокуратурата заради поста с „отровената вода“.

Ето какво написа тази вечер социалистът в последния си пост във „Фейсбук“:

Още няколко неща свързани с публикацията ми по повод притеснението на граждани на София, свързани с качеството на водата:

1. Както стана известно от разговора ми с председателя на ДАНС, слуховете и притесненията за това, че има проблем с водата в София са от една седмица.

2. Цяла седмица се наслаждавахме на това с какво и как се хранят държавните и правителствените ръководители на ЕС, но нито дума не се чу от отговорните институции по повод тези притеснения.

3. Трябваше аз вчера да пусна публикация, забележете, в личния си профил и на страницата си във Фейсбук, В КОЯТО ПРИЗОВАВАМ ИНСТИТУЦИИТЕ ДА СИ СВЪРШАТ РАБОТАТА И ИЗЛЯЗАТ С ВЯРНАТА ИНФОРМАЦИЯ, за да се задвижат и РЗИ, и държавният здравен инспектор, и Софийска вода, че и кметът Фандъкова, за да успокоят гражданите на София, че всичко с водата е нормално. И пак питам - КЪДЕ БЯХА ТЕ ПРЕЗ СЕДМИЦАТА?

4. За разлика от народните представители на ГЕРБ, които имат право само да повтарят думите на вожда си и да го величаят, аз, като народен представител от БСП, на личните си профил и страница мога и се възползвам от това да пиша ЛИЧНОТО СИ МНЕНИЕ В ИЗПЪЛНАНИЕ НА ЧЛ. 67 ОТ КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, А ИМЕННО:

Чл. 67.

(1) Народните представители представляват не само своите избиратели, а и целия народ. Обвързването със задължителен мандат е недействително.

(2) Народните представители действат въз основа на Конституцията и законите в съответствие със своята съвест и убеждения.

5. И ПОСЛЕДНО, ЗА ДА НЯМА ПОВЕЧЕ СПЕКУЛАЦИИ С ПУБЛИКАЦИИТЕ МИ ВЪВ ФЕЙСБУК - ТЕ СА ЛИЧНИ, ОТ МОЕ ИМЕ И ИЗРАЗЯВАТ ЛИЧНОТО МИ МНЕНИЕ КАТО ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ ОБВЪРЗАВАТ НИТО БСП, НИТО НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, ЗА КОИТО ПУБЛИКАЦИИ НОСЯ ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ, НО СА В ПЪЛНО СЪОТВЕТСТВИЕ С АЛ.2 НА ЦИТИРАНИЯ ЧЛЕН 67 ОТ КОНСТИТУЦИЯТА НИ.

През деня народният представител шокира социалните мрежи с публикация в официалната си страница във Фейсбук, според която водата в София е отровена.

От поста на социалиста става ясно, че в язовир Искър са изсипани голямо количество отровни химикали.

Ето какво написа той:

Днес ми се обадиха от институции, които уважавам и от приятели, на които вярвам. Допълнително на лични съобщения получих следното съобщение:

"Приятел ми изпрати съобщение: Не пий вода от чешмата. Не я използвай дори за готвене. Отровна е. Вчера научихме, че в Искъра са изсипани голямо количество отровни химикали и в момента водата в софия е ОТРОВНА. От 5 различни, независими един от друг източника знаем инфото, но не можем да го пуснем публично, тъй като институциите мълчат (да не се изложат пред европейците).

Кажи на приятели и близки, поне 1 седмица да не употребяват чешмяна вода. Източникът на идното е сериозен гражданин. Имаме информация, че е запознат и депутат."

Запознатият депутат съм аз.

ПРИЗОВАВАМ ИНТИТУЦИИТЕ, КОИТО РАЗПОЛАГАТ С ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЛУЧАЯ ОЩЕ ДНЕС, ВЕДНАГА, ПО СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВА КОМУНИКАЦИЯ ИЛИ ДА ОПРОВЕРГАЯТ ТОВА КАТО ФАЛШИВА НОВИНА ИЛИ ДА ПРЕДУПРЕДЯТ ГРАЖДАНИТЕ НА СОФИЯ.

НЕДОПУСТИМО Е ПРИ ТАКИВА СЛУЧАИ ДЪРЖАВАТА (АКО Я ИМА) ДА МЪЛЧИ.

След този пост ДАНС се активира.

А около 14,30 часа депутатът от БСП Таско Ерменков благодари във Фейсбук на ръководството на ДАНС за бързата реакция във връзка с неговото предупреждение за лошо качество на водата за пиене.

"Споделената от мен тук във фейсбук тревога за състоянието на водата в София във връзка с многобройните сигнали до мен по телефона и на лични съобщения не е останала без внимание от г-н Димитър Георгиев, председател на ДАНС. В личен разговор ме информира, че подобна информация от седмица се носи из София. Съобщи ми също, че няма основания за тревога."

Последваха реакции от Столична община и "Софийска вода".

Всички показатели за качеството на питейната вода, доставяна на потребителите на територията на Столичната община, са в норма, по данни от лабораторните изследвания на "Софийска вода" АД, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Категорично не отговаря на истината разпространяваното анонимно съобщение в социалните мрежи, в което се твърди, че водата на София е с нарушено качество, допълниха от там.

През последното денонощие в социалните мрежи се разпространяват фалшиви новини, свързани с качеството на водата. „Софийска вода“ Ви уверява, че питейната вода, доставяна на потребителите на територията на Столична община, е с гарантирано качество и с отлични характеристики. Това твърди концесионерът.

Това се доказва и от многобройните лабораторни изследвания, направени през последните денонощия. Всички физикохимични, органолептични и микробиологични изпитвания не само са в норма, но и са в по-ниски стойности, от допустимите по стандарт и по Наредбата за качеството на водата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 то и името му идиотско

    26 6 Отговор
    Този човек е или пълен идиот ,или съзнателно всяващ паника терорист. Ако е идиот - да ходи да се лекува (ако е възможно) ,но да напусне Парламента (незабавно) ,ако не е идиот - да бъде задържан ,разследван и осъден за тероризъм (както повелява Закона).

    Коментиран от #3

  • 2 коментар

    18 5 Отговор
    То още малко ще каже и, че Бкп не си смени името на Бсп!Ще каже и, че не те обраха банковата система през 90г и 96г и за десерт Ктб 2013г!То все не са те!Все хубави неща са правили!
  • 3 Ристе

    8 8 Отговор

    До коментар #1 от "то и името му идиотско":

    Ми чи те 99% са идиоти в парламента. Кой нормален ще ходи да се кланя на чужди държави и да трябва да е депутат. Всички са свиркаджии и подмазвачи.

    Коментиран от #13

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Таско Ерменков

    6 4 Отговор
    На 80% от софиянци им е кеф да пият мръсна вода с желязо от гнилия тръбопровод! Прованса да не се обажда а да пие вода от реката!
  • 7 Софиянец

    4 4 Отговор
    Айде ПРОВАНСА отново изказва мнени по въпроси от които и хабер си нямат!
  • 8 onq s konq

    13 5 Отговор
    Ето го типичният безскруполен,циничен и устремен към "властта на всяка цена" представител на "СОЦИАЛИСТА ОТ БСП,наследник на "КОМУНИСТА ОТ БКП".Естествено според всички международни закони въпросното ДЕЯНИЕ се тълкува недвусмислено като ПРЕДНАМЕРЕНО САБОТИРАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ МИР ЧРЕЗ ВСЯВАНЕ ПАНИКА СРЕД НАСЕЛЕНИЕТО С ЦЕЛ ЕДИНСТВЕНА-АТАКА УСТОИТЕ НА ВЛАСТТА!Естествено "активното мероприятие" на БСП е добре премислено и консултирано с юристи-специалисти,като в случая е изключена възможността за търсене на съдебна отговорност за деяние със характеристики на ТЕРОРИСТИЧНА ДЕЙНОСТ,защото НЕ ГО Е КАЗАЛ ТАСКО,А НЕГОВ ПРИЯТЕЛ/анонимен/ и ИНСТИТУЦИИ,КОИТО УВАЖАВА/пак анонимни/.Ако пък бъде запитан КОИ СА ТЕ /ПРИЯТЕЛА И ИНСТИТУЦИИТЕ/,Таско ще отговори загадъчно усмихнат :"Тайна майна!".А новата опорна точка на БСП е ясна:"Веднъж принудихме ББ да си подаде оставката с тока,я да го пробваме сега пък как е с водата!"

    Коментиран от #17

  • 9 ...

    5 0 Отговор
    Аве стана таскебап !
  • 10 Червен фалшив новинар

    7 2 Отговор
    Таскооооо,съединител червен,смотан,да ти... тиит,тиит,тиит...
  • 11 Червен фалшив новинар

    4 1 Отговор
    Таскооооо,съединител червен,смотан,да ти... тиит,тиит,тиит...
  • 12 Червен фалшив новинар

    3 1 Отговор
    Таскооооо,съединител червен,смотан,да ти... тиит,тиит,тиит...
  • 13 Иво

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ристе":

    99% идиоти искат да са във властта пак и отново!Едните се кланят еее там на едно джудже, а другите лъжат и мажат народа.Е явно на някои "'българи"' много им се искат пак Дпс да ги води за носа с подставено лице като Орешарски за прикритие!Халал да ви е Дпс пак на власт!
  • 14 Гост

    1 1 Отговор
    Да пие една чаша студена вода. За хората е Таско терористът.
  • 15 Лорита Радева

    2 1 Отговор
    МАДАМ РАДЕВА,

    В КАЧЕСТВОТО ВИ на Председател на постоянната комисия по опазване на околната среда, земеделие и гори; член на постоянната комисия по устройство на територията, направихте отлична ПР кампания срещу Еременков.

    Но не забравяйте, че тоягата има два края.

    Съпругът ви /ВАЛЕНТИН РАДЕВ/ е не само министър на МВР, но и председателстващ на СДРУЖЕНИЕТО НА СПЕЦИАЛИСТИТЕ ПО УТИЛИЗАЦИЯ НА БОЕПРИПАСИ чиято дейност ако се разрови ще започне не само да мирише , но и да ВОНИ!!

    ТЕЗИ ЧЕСТНИ ЧАСТНИЦИ ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ДОКАЗВАТ КАК И КЪДЕ СА УТИЛИЗИРАЛИ БОЕПХРИПАСИТЕ , ЗАЩОТО ТАМ КЪДЕТО ТОВА СЕ Е ВЪРШИЛО ИМА ДОКАЗАНИ ЗАВИШЕНИ НОРМИ НА ОБЕДНЕН УРАН , И ЕЛЕМНИ ОТ ЦЯЛАТА МЕНДЕЛЕЕВА ТАБЛИЦА!

    Доказали са го не български институции , а ЗАПАДНИ !!!

    Внимателно с поведението, защото ако Таско Еременков е казал ЕДНА ГЛУПОСТ , то хората от SAS правеха неща които могат да се приемат за ПРЕСТЪПЛЕНИЕ срещу българския народ.

    Свивайте се там в семейната бърлога, и спрете да пищите с вашата СОФИЙСКА ВОДА , зъщото НАШАТА е с ОБЕДНЕН УРАН!!!!!!!!!!!!!!

    ВАШИЯТ МЪЖ ИМА ЛИ НЕЩО С ТОЗИ ОБЕДНЕН УРАН БЕ ЛОРИТА??
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    абе кон, ти да не си медико-юриста...само тя пише такива восокопарно-екоцентрични изказвания
  • 18 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Кой е източникът ???
  • 19 лучия

    0 0 Отговор
    Хм, да не стане нещо като уверенията на Шиндаров едно време след Чернобил...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове