Last news in Fakti

21 Май, 2018 12:42 2 388 15

Блъснатата от грък пловдивчанка: Пазете се, законите у нас са нищо

  • катерина матеева

Четири години минаха от жестокия инцидент на спирка на ул. "Победа" в Пловдив, при който гъркът Христос Боскос връхлетя с колата си и едва не погуби 15-годишната тогава ученичка Катерина Матеева. Вчера беше точната дата на страшната катастрофа, а Кари изля преживяванията си през тези дълги месеци и сподели отражението на инцидента върху живота ѝ в един искрен пост.

TrafficNews.bg публикува изповедта на 19-годишната девойка без редакторска намеса:

Днес се навършват 4 години от деня, в който щях да изгубя моя живот. Една седмица съм се борила за него. След това месеци наред, за да си върна нормалния живот. Никога няма да забравя момента, в който след 1 месец на легло успях да се преместя и да слезна на инвалидна количка долу пред болницата.Тогава видях камъчетата, буболечките... и всичко ми се стори толкова красиво.

Искам да ви кажа да цените живота и да не ви минава мисълта "това на мен няма да се случи". Никой не ви гарантира, че няма да ви се случи. Пазете се по пътищата, защото законите в България са нищо. Останах месеци наред в инвалидна количка заради счупени двата крака, таза на 4 места, от които 4-tото откриха, че е било счупено 2 години по-късно.

Черепът ми беше счупен, което доведе до мозъчно-черепна травма. Докторите не са давали гаранция, че ще оживея... 5 операции направени на двата крака до сега и оставащи да ми се направят още 2 операции... Това всичко ми се случи по невнимание на шофьорите, а на тях не им sе повдигна никакво обвинение освен да платят пари за счупената спирка.

Сега си мислите "само търси съжаление с този пост" - ами не, съжаление от хората най-малко търся, тъй като приемам всичко това, което ми се е случило с усмивка и съм щастлива от живота си такъв какъвто е сега. С този пост искам да накарам някои хора просто да мислят как постъпват, на кого се сърдят и с кого се карат, защото никой никога не знае какво ще му се случи дори след 5 минути и кога ще е последният път, когато вижда друг човек.

Искам да благодаря отново на всички лекари, които ме спасиха, всички приятели, които бяха до мен и на най-прекрасното семейство, което имам. И така, хора, пазете се, обичайте се и най-важното - прощавайте!

Хронологията на събитията

Жестокият инцидент стана на 19 май 2014 г. в Пловдив. Христос Боскос се движел с превишена скорост по бил. "Победа" , а на кръстовището със "Сава Муткуров" той се сблъскал с Васил калев, който правел ляв завой с мерцедеса си. Калев преминал с автомобила си на жълт сигнал със скорост около 46.50 км/ч, а Боскос форсирал двигателя на управлявания от него автомобил и влязъл със 100 км/час в кръстовището. От удара нисана се отклонил надясно, насочил се към тротоара на ул.”Победа“ и блъснал стоящата на тротоара ученичка Катерина Матеева. Момичето бе със счупен таз и други тежки фрактури.

С Присъда от 15.06.2015г. Районен съд – Пловдив призна двамата подсъдими за виновни и наложи наказание лишаване от свобода за срок от 2 години на Христос Боскос, условно – с изпитателен срок от 4 години и лишаване от право да управлява МПС за срок от 3 години. Васил Калев бе осъден на лишаване от свобода за срок от 1 година, условно - с изпитателен срок от 3 години и лишаване от право да управлява МПС за срок от 2 години.

С присъдата Районен съд – Пловдив осъди Боскос и Калев да заплатят обезщетение на пострадалата за причинените вреди в размер на 12 596,11 лв. След жалба на осъдените, с решение от 08.10.2015г. Окръжен съд – Пловдив измени присъдата на първоинстанционния съд и на основание чл.78 А от НК освободи Боскос и Калев от наказателна отговорност, като им наложи административно наказание глоба в размер на 5000 лева на Босков и 2500 лева на Калев. С решението си Окръжен съд – Пловдив отмени и осъждането на лицата да заплатят обезщетение на пострадалата.

Паралелно с това Боскос е лишен от право да управлява автомобил за период от 3 години. Боскос обаче напусна страната и се прибра в Гърция още през 2016 година, преди властите да отнемат шофьорската му книжка.

Затова през март бе пуснат за издирване от полицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 патриотъ

    56 0 Отговор
    Кви закони,ква България,кви 5 лева!?
  • 2 Цецо

    61 0 Отговор
    Радвам се, че това младо и хубаво момиче се възстановява успешно!!! Пожелавам му пълно възстановяване, както физическо, така и психическо!!!
  • 3 sadisty

    46 0 Отговор
    много сила се иска в такава ситуация.. само едно голямо БРАВО за нея, и наистина се замислете в ква грозна държава живеем...
  • 4 Шляхтиц

    24 1 Отговор
    Ужас, Ужас, Ужас!!!!! Да пази Господ!!!!!

    Коментиран от #11

  • 5 Темида

    27 20 Отговор
    Не бееее дайте да протестираме срещу лифта в Пирин докато съда убива децата и държавата ни с тоталната безнаказаност която те налагат. ПРОБЛЕМА Е В СЪДА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 6 Голям прос

    20 1 Отговор
    Знаем, мацко и се пазим, но в тази държава това не е достатъчно. Време е корумпираните "прависти" да започнат да си гледат работата. Другаде Темида е с превръзка на очите само, в България направо е окьоравяла.

    Коментиран от #13

  • 7 Pinokio

    33 0 Отговор
    Хубавица!!!
    Жива и здрава да си и занапред само хубави работи да ти се случват!
    Пожелавам на съдиите, законотворците и цялата останала държавна пасмина................ те си знаят кво им пожелавам.
  • 8 Townboy

    34 24 Отговор
    На практика след 1989г държава България няма!

    Коментиран от #9, #15

  • 9 МАК

    18 17 Отговор

    До коментар #8 от "Townboy":

    Съгласен!! Хубавата ни България умря тогава за съжаление!!!
  • 10 справедлив

    23 0 Отговор
    свинете съдии са намалили присъдата на свинете шофьори.на зсички български съдии по един кол отзад и през устата след което на бавен огън(чеверма)
  • 11 rip bulgaria

    14 9 Отговор

    До коментар #4 от "Шляхтиц":

    Не е държава България това е сбирщина от гъзолизци които го лапат всеки ден само само да оцелеят

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 БЪДИ

    17 1 Отговор

    До коментар #6 от "Голям прос":

    жива и здрава, малката, имаш голямо сърце и повече "cojones" от много т.нар. мъже. А иначе, докато не заиграе бренекето 12-ти калибър като следовател, прокурор и съдия, и срещу босковци, и срещу т.нар. магистрати, нищо в задунайския милиционеристан няма да се промени
  • 14 До rip bulgaria

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "rip bulgaria":

    Това от личен опит ли ти е, или просто дращиш, за да не заспиш?

    Ти лично какво направи по въпроса?
  • 15 До Townboy и МАК

    28 10 Отговор

    До коментар #8 от "Townboy":

    Тук изобщо не съм съгласен и с двама ви. Хубавата ни държава България умря на 9 септември 1944 г., когато бе хвърлена на сАвеЦките орки и техните задунайски гызомойници, дето не можеха да четат и пишат.

    Поправимо е, но изисква доста усилия. И ще стане!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове