754 3

Слатинската река тече оцветена, община и институции не знаят защо

Водата отмивала химикалите твърде бързо

За пореден път Слатинската река в София потече оцветена вчера. „Видях през оградата супер яркосиня вода, първоначално си помислих, че е промишлен канал”, разказа пред бТВ Борис Боев.

Той направил 7-8 неуспешни опита да подаде сигнал в отдел „Води”, на спешния телефон 112 му съобщили, че са приели информацията му, но той решил да се свърже и с медиите. Снимките му предизвикали коментари и в социалната мрежа: „В рамките на деня доста приятели и непознати хора казаха, че това си е практика”.

По спомени на негови близки през последните 15-20 години Слатинската река многократно е ставала червена, синя или зелена. „Става като приказката за златната река, намерихме прототипа, но имам усещането, че това никак не е смешно”, коментира мъжът.

„Трудно се установява оцветяването, тъй като водата тече и то си заминава”, отбеляза кметът на Район „Слатина” Наталия Стоянова. По думите й вчера Звеното за аварийна помощ и превенция на СО заедно с представител на РИОСВ е взело проби и състоянието на водата е било установено като добро.

Михаил Георгиев от инспекцията посочи, че вероятно става въпрос за незаконно заустване.
На този етап обаче не е ясно кой е източникът. В района има цехове.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 09:37  22.05.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Дедо Грую
  Отговор
  2 09:50  22.05.18
  Га потече златната вода се обадете, да се топнем.То тука животът стана досущ приказка. Айде стига глупости! Не можело да се разбере кой вапца водата! Пак прикриват някой наш човек!
 • х1щ
  Отговор
  3 09:52  22.05.18
  Водата е добра, даже става за пиене, казаха те ... и отказаха да отпият от нея :D

Напиши коментар:


Публикувай