22 Май, 2018 23:00 4 660 42

Доказано: Люлка сме на древна цивилизация

  • азбукари-
  • цивилизация-
  • българи-
  • траки

В новия си сайт „Сдружение Азбукари" представя българи, които променят историята и самочувствието ни като нация

Къде в оформянето ни като етнос са „изчезнали" траките? Наследили ли сме техни гени и в какъв процент? Вярно ли е, че по нашите земи е съществувала древна цивилизация, дала тласък на европейското и световно развитие? Как България да тръгне по пътя на възхода? Как да се освободим от негативизма и ниското си самочувствие като нация? На тези и подобни въпроси дава отговор новият информационен сайт на патриотичното „Сдружение Азбукари" www.azbukari.org , който тръгва на най-българския празник 24 май.

Новата медия ще акцентира върху статии и новини с предимно патриотична насоченост, които повдигат самочувствието ни като българи, критикуват грешките ни и предлагат идеи за по-доброто ни развитие като нация и държава. Редактор на патриотичния сайт ще бъде известният журналист Боряна Антимова, която от години търси и публикува истории на успели българи у нас и по света.

В патриотичната медия за пръв път ще бъдат събрани на едно място статиите на журналиста, общественик, будител и създател на „Сдружение Азбукари" Цвета Кирилова, които тя публикува от години в социалните мрежи. В тях лицето на европредседателството ни критикува, вдъхновява и зове българите да се хванат заедно за една по-бърза и качествена промяна в мисленето и действията, която да доведе до цялостна промяна на манталитета, самочувствието и развитието ни.

Цвета Кирилова: „Мотото ни е „България може!"

„Нашата цел е чрез новата медия да направим мост на положителните мисли и задграничен трансфер на постиженията на българите – както на тези извън България, така и на тези в Родината – казва Цвета Кирилова. - България все повече се нуждае от градивно отношение, от разбиране на човешките проблеми и нужди, от съпреживяване на емоциите. Имаме нужда от обновяване, от пречистване на системите, за да потече чиста вода от извора на познанието, който да захрани резервоара на надеждите на хората и да изпъстри житейския ни път с енергия за творчество, съграждане, милосърдие и подкрепа.

Как да не се вдъхнови човек от успехите на талантливите деца и българските учени, които, учещи и работещи при скромни условия, показват завидни резултати на света?! Това са титани на човешката мисъл, гении, на които вече отдавна е дошло време да им се проправи път, за да се погрижат за сигурността на България! Казвам сигурност, защото благодарение на научните постижения и успехи на надарените българи в различни области ние можем да се погрижим за модерно, високотехнологично здравеопазване и образование, за открития, които биха могли да бъдат от помощ на много хора по света!

Националната сигурност се състои в това, да използваме целия човешки капитал, за да направим България сигурно място за живот в прогресивна и емоционално чиста среда. Национална сигурност е да помислим и да взимаме решения, които да не се отнасят само за момента или за кратък период от време, а да се съобразим със стратегията на предците ни, да удължаваме живота на България за хилядолетия. Националната ни сигурност е и това да има България и българи след хиляди години.

Не можем да мислим само за мига, не можем да не порицаване грешния политически подход: “След нас и потоп”! Наша отговорност е да уважим делото и да съхраним труда на хората преди нас, дали живота си за Родината. И това не е просто клише, а отговорност, че някога в бъдещето ще се родят следващите поколения българи! Не сме важни само ние, а тези преди нас и тези, които ще създадем и възпитаме след нас.

Ние имаме нужда да се пречистим и преродим във вътрешен план и да направим подвиг отново, за да покажем, че има смисъл да живеем в баланс и да изтъкваме предимствата на познанието на света. Българите имаме мисия и тя е да постави основите на нещо ново и различно, което ще даде вътрешен мир на обществата и ще изяви човешката добродетелност!

Как да не съм горда с постиженията на 12-годишния Константин Гаров от бургаската природо-математическа гимназия “Акад. Никола Обрешков”, който спечели златния медал на Световното първенство по математика в Тайван! Той изненада журито с познанията си по теория на числата и комбинаторика. Даваме ли си сметка?! Нашето момче е номер едно в света! А знаем колко много деца чакат подкрепа на държавата и бизнеса, чрез модерни условия, за да преобърнат визията на България, а защо не и визията на света към по-добро!

Дошло е времето за изява на смелите, борбените, знаещите, можещите, защото такива заложби има у всеки един българин и много от изявилите се досега са го показали преди нас... Днес някои правят всичко единствено и само за себе си! Така в цялото не се живее! Когато си сам, не си никой! Затова е необходимо обединение и единение на всички съзнаващи, осъзнаващи и будни българи. Доброволно, по собствено желание и с чиста съвест да се присъединят към тази всенародна велика кауза за излизане на светло и даване на простор за работа на старата българска духовност! Каузата на „Сдружение Азбукари” и „Единение Българи за България” е да дадем кураж на обществото, защото ние можем. Ето защо и мотото ни е „България може!”

Дерзайте, скъпи приятели, съмишленици и родолюбци! Българинът може всичко, щом искрено го пожелае. Няма невъзможни неща. Българският дух е силен и жив, и очаква съдействие, за да живее България! Бъдете Човеци, бъдете Българи! Смисъл има само любовта към семейство, Род и Родина! !”

Рубриката „Променяме България": истории на родолюбци с уникални идеи и проекти

В новата рубрика на www.azbukari.org „Променяме България" Боряна Антимова представя българи от страната и чужбина, които с идеите и проектите си променят родината към по-добро. Тя насочва вниманието си към хора, които знаят, че истинското родолюбие не търпи площадните празнословия, политическите игрички, демагогията и еснафските сметчици на дребно; които са убедени, че да обичаш родината означава да правиш нещо смислено и променящо я към по-добро, и го правят; съвременните герои и будители, които вярват, че личният пример е най-добрият начин да вдъхновят и увлекат сънародниците си за градивни дела.

В първото интервю тя представя изследователя Павел Серафимов, който повече от 30 години се рови в големите световни книгохранилища и преобръща историята, както той казва, „с главата нагоре". Серафимов доказва, че сме наследници в голям процент на гените на траките и, че България е люлка на най-древната цивилизация. Откритията на изследователя до такава степен скандализират научни корифеи и крайни патриоти, че е принуден често да сменя държави и да живее в полунелегалност заради заплахи.

Визионерът и специалист по възобновяеми източници на енергия Йордан Иванов за пръв път ще престави пред читателите на www.azbukari.org уникалния си проект за независими енергийни селища, които значително ще повишат стандарта на живот на българите и ще им позволят да живеят като свободни хора.

За „Сдружение Азбукари”

Мисията на неправителствената организация „Сдружение Азбукари", създадена през 2012 г., е да развива социалната интеграция, да насърчава и подкрепя талантливите деца и да ги вдъхновява да не изоставят мечтите си. „Сдружение Азбукари" създаде първата в България комбинирана общодостъпна детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специфични потребности. На нея стотици деца с различни физически увреждания играят заедно със своите връстници в адаптирана среда, отговаряща на всички европейски стандарти. Успешният проект за социална интеграция беше продължен със строителството на такива площадки и във Велико Търново и Бургас.

„Сдружение Азбукари" доказва, че е инициативна организация, която умее да събира хора с разнообразни интереси, образование и професии, обединени от идеята да помагат и да подобряват условията на живот на децата. Повече от 1000 деца участват в две последователни издания на фестивала на толерантността „Вярвам в теб!" – 2012/2013. Сдружението реализира и два национални конкурса за рисунка и няколко благотворителни концерта.

На Националния празник 3 март многохилядно хоро обиколи планетата, като символ на единението на всички българи у нас и по света в инициативата „Пробуждане с хоро“, която за трета поредна година организира “Сдружение Азбукари” заедно с „Единение Българи за България“. В каузата се включиха родолюбци от над 80 населени места у нас и по света.

Всички проекти на „Сдружение Азбукари" са уникални и по нетрадиционен начин стимулират креативното развитие на децата. Детската карта на България „Обичай Родината“, създадена с атрактивни илюстрации от художници, насърчава любознателността на децата в основните училища с модерен образователен подход, съставен от 11 теми. Картата е подарена на 3 500 училища в цялата страна.

„Букварино“ е уникална патриотична игра и урок по родолюбие и игрознание. Състои се от 60 карти за игра, на които са изобразени бележити личности от българската история, описани подробно със свои характерни и значими дела.

Съвременната патриотична училищна стая „Креативни мислители”, създадена в училище „Димитър Благоев“ във Велико Търново, предлага иновативна среда за интерактивно обучение на учениците. Планира се втора такава стая в селище в Софийска област.

Нов прочит на истинската българска история е издадената от „Сдружение Азбукари" книга „История на славните българи“ с автори Павел Серафимов и съмишленици. Богато илюстрованото издание представя абсолютно непознати факти от древната ни история.

Наскоро „Сдружение Азбукари" реализира и образователния проект „Детска карта на света". Уникалното учебно пособие, илюстрирано богато от художници, обединява в едно животинския и растителен свят на планетата. Картата е ценно помагало в ранното детско обучение за развитие на детската наблюдателност и любознателност.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 iQ5

    31 9 Отговор
    Доказано е че сме построили и пирамидите в Египет а също е сигурно че минималната заплата е 250€ и какво правиме сега ?

    Коментиран от #5

  • 2 Доказано

    30 10 Отговор
    Люлка сме на древна цивилизация с най -дебилните гени !
  • 3 Окей

    24 5 Отговор
    А кво правим с милите ни роми , пак ли ще ги интегрираме за пореден път?! Те са ни проблем!!! Или?!

    Коментиран от #16

  • 4 Тракиец

    40 0 Отговор
    Доде не пролеем кръвта на политиците нема да се оправим...ако ще и да сме създатели на вселената...
  • 5 Бриго Бичкията

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "iQ5":

    Продължаваме напред с гърди изпълнени с патриотизъм и...

    Коментиран от #6

  • 6 iQ5

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "Бриго Бичкията":

    И боси

    Коментиран от #11

  • 7 Оня с некролога

    24 1 Отговор
    За последните 30 години зли и некадърни властимащи и съответните им потомци така унищожиха нация и държава както и турчин не ги е унищожавал. Доста е късно за тази иначе благородна инициатива...

    Коментиран от #9

  • 8 Гост

    10 17 Отговор
    Наии наиии наиииииии ииииуууу наи умните сте българите наи смелите сте и наииииии крадливите наи брдната държава в европеиския саюз с наи курумпираните политици ДА ПРОДАЛЖАВАМ ЛИ

    Коментиран от #10

  • 9 Бесен Язовец

    16 4 Отговор

    До коментар #7 от "Оня с некролога":

    Не са некадърни! Не са и прости! Просто са алчни и безкруполни! Обаче не са дошли нито от Русия нито от САЩ! не са и от Марс! От тука са от нашите земи! Те са част от племето и следващите ще са същите щото ще са от същото племе!

    Коментиран от #13

  • 10 Георгиев

    9 3 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Не си българин ти. В най- добрият случай мелез.

    Коментиран от #12

  • 11 Бриго Бичкията

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "iQ5":

    И така става.
    🤣🤣🤣
  • 12 Бесен Язовец

    2 6 Отговор

    До коментар #10 от "Георгиев":

    Просто е откровен
  • 13 Георгиев

    12 4 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    Огромната част, от хората, работещи в четирите власти, не са от българското племе

    Коментиран от #14

  • 14 Бесен Язовец

    13 3 Отговор

    До коментар #13 от "Георгиев":

    Все някой друг виновен а че 50% не гласуват не го виждаш докато тия 50% българи си правят пас ДПС ще оправляват щото турците гласуват задължително а мрънкащите ги мързи да отидат до секциите!

    Коментиран от #17, #19, #22

  • 15 Ромски циганин

    11 3 Отговор
    Наздраве братя много убаво си живеем тука бес да работим само беритба
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Георгиев

    11 1 Отговор

    До коментар #14 от "Бесен Язовец":

    Законът е такъв, че гласуването е без значение. Важно е реденето на листите, а главните герои са в две лист. Във властта с гаранция. С претенции си, а вярваш, на избори? Още много , хляб, трябва да изядеш
  • 18 Еххх мъка

    6 10 Отговор
    Ние сиганите сме по по най вие бугарите треа да работите .и легайте да спите че утре треа да ставате рано за работа ...

    Коментиран от #21

  • 19 Георгиев

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "Бесен Язовец":

    Вината се определя Пт правораздавателната система, с влязла, в сила присъда, не гласували, или негласували
  • 20 Ъъъъъ

    2 1 Отговор
    Ко каза ко?!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Бриго Бичкията

    9 2 Отговор

    До коментар #14 от "Бесен Язовец":

    Ако съдбата на правителствата зависеше от гласуване и избори, то те щяха да бъдат забранени.
    Размишлявай над това.

    Коментиран от #26, #27, #41

  • 23 Чесно

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Гражданин":

    Не съм уе сиганин сам от курново

    Коментиран от #25

  • 24 Доказано

    4 4 Отговор
    100 % калпав материал !!!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Бесен Язовец

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Бриго Бичкията":

    Не живеем в средните векове размишлявай над това
  • 27 Бесен Язовец

    6 3 Отговор

    До коментар #22 от "Бриго Бичкията":

    Сори че ще ти го кажа ама разсъждаваш мн.пораженчески и робски точно това е целта на капиталистите да обедът обществото че от него нищо не зависи при тебе са се справили !

    Коментиран от #30

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Бриго Бичкията

    6 0 Отговор

    До коментар #27 от "Бесен Язовец":

    Със заядливата си нотка не ме убеждаваш в обратното.
    Просто не виждам ефект от 25 годишно гласуване, и реших, че тази максима е вярна.
    Ти ефект от твойто гласуване виждаш ли?.

    Коментиран от #36

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Ром от Столипиново

    6 1 Отговор
    Ние българите , най обичаме Германия !
  • 34 Един ....

    9 1 Отговор
    Люлка сме на бебетата Бойко ,Цецко ,Иво , Делянчо , Васко ,Корнелия , Ахмедчо ,Валерко,Воленчо и т.н. и т.н.
  • 35 Дам

    11 0 Отговор
    Почваме да звучи като македонците вече... Най-красивите са българките, най-умните сме ние, най-древните сме, най...
    И като свалиш розовите очила и остава истината - най-бедните, най-болни, най-неграмотни, най-нещастни, най-бързо изчезващи...
  • 36 Бесен Язовец

    6 0 Отговор

    До коментар #30 от "Бриго Бичкията":

    За изборите и гласуването си напълно прав колега, дори великият американски писател Марк Твен го е казал - Ако от изборите зависеше нещо, тогава нямаше да ни разрешат да гласуваме !

    Коментиран от #40

  • 37 Малък гений

    4 1 Отговор
    Понеже 12-годишно момче е спечелило златен медал в Тайван, това 100% доказателство, че сме траки.
  • 38 Гого

    3 0 Отговор
    Люлка сме ама корупция и деградация.
  • 39 Шаран БГ

    4 0 Отговор
    Когато дори един ,тъй наречен, Конституционен съд решава казуси противоконституционно и противонародно, което няма може би аналог във световната демократична политическа система, за каква държавност, народност и за какви "азбуки" още ще " дрънкате" ??
    Философът от Веселиново / подкрепен от цялата политическа пасмина/ решиха, че може да има политическа партия на верска основа ! Сега има две /2/.
    После решиха, че даже този , който не плаща данъци на тази държава, може да гласува за нейни управници ! От цял свят , притежатели на български паспорти гласуват !?!? Защо ? За какво? На какво основание ?
    И ако случайно искаш да промениш нещо в зададения сгрешен модел на управление на тази държава чрез Референдум, оказва се, че плебисцитът е нещо , моля Ви се, ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО !?? За да замажат очите на публиката оставят един два несъществени въпроса, чието гласуване в крайна сметка се фалшифицира.
    После политиците от ОБИКНОВЕНОТО народно събрание, правейки се и изземвайки прерогативите на ВЕЛИКО, решават, че и след 100 /сто години референдуми на тази територия не може да има!?!
    За съжаление на практика е така - колкото и както да го усукват правистите.
    Управлявайки се по "ЦИГАНСКИ", държавата става циганска и всичко свястно и съвестно просто Б Я Г А !
    Не го ли виждат, не го ли знаят "народните избраници", ами се бият в гърдите - "Вижте ни , колко сме БИЛИ велики !!
    "Да - казваше бай Ганьо - аз ще ги стигна и задмина тези американци, ама ще
  • 40 Бриго Бичкията

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Бесен Язовец":

    Браво, проумя го най сетне.
  • 41 Балканджи Йово

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Бриго Бичкията":

    Велик и достоен българин!Това е НАШИЯТ БЪЛГАРСКИ президент !БЛАГОДАРЯ!СПОЛЙ ТИ!
  • 42 Старшият

    1 0 Отговор
    Преди хиляди години, когато Мойсей се качил на Синай да говори с Бога, обезверените долу си изляли златен телец и Аарон не могъл да ги спре. Тогава част от коляното на Йехуда напуснало стана, за да не се оскверни с чуждия бог и се загубило в пустинята. Една част от тези наши предци останали верни на Бога достигнали Балканите, а другите по- вироглави тръгнали през Азия, та чак до днешните Кореи, Индия и Китай. Те създали много държави, но когато кан Куртбат умрял, първородният му син Бат Баян помнейки произхода си приел Тора и нарекъл Велика България - Хазария. Трудно било за възрастни мъже да приемат толкова много Заповеди на куп и една част тръгнала към Балканите, друга към Апенините и Средна Европа, друга към река Волга. Тези, които дошли тук се срещнали още във Влахия с благите си братя и създали нова могъща държава. Дали вярвате или не, но 40% от гените ни са тракийски. Древната гръцка цивилизация, всъщност е Тракийска, а гърците са едни крадци на чужда история!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове