3 184 7

Десислава Иванчева управлявала „Младост“ от ареста

На 26 април спецапеалативният съд остави за постоянно в ареста кмета

Венцислав Михайлов

Прокуратурата внесе в Специализирания наказателен съд искане за отстраняване от длъжност на кмета на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Тя беше задържана по обвинение за получаване на подкуп в особено големи размери.

По данни на прокуратурата, в ареста, където Иванчева изтърпява мярката си за неотклонение, е изготвяла документи в качеството си на кмет. След това тя ги е предавала на лица с разрешен достъп за свиждане и те са достигали до общинската администрация.

Според обвинението, по този начин Иванчева е осъществявала от следствения арест действия, насочени към реално упражняване на правомощията на кмет на район, въпреки задържането й под стража.

На 26 април спецапеалативният съд остави за постоянно в ареста кмета на ж.к. "Младост" Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и бившия кмет на района Петко Дюлгеров, арестувани по разследване за подкуп. Тримата бяха задържани при акция в центъра на София на 17 април.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Голям прос
  Отговор
  1 11:05  23.05.18
  Също като Ал Капоне, Лъки Лучано и Готи през миналия век.
 • Alex
  Отговор
  2 11:20  23.05.18
  Можеше да разпореди и да окосят тревата в Младост,че не виждаме децата вече.
 • незнайко
  Отговор
  3 11:50  23.05.18
  Не ни занимавайте с кметицата а кажете какво става с протестите на хората, срещу строителството на определени обекти . Може би сега всички ще получат разрешителните за строеж !!!
 • гост
  Отговор
  4 11:54  23.05.18
  Ами рушветите кой ги събира като е вътре? Или и ги носят до ареста
 • кмет
  Отговор
  5 13:39  23.05.18
  И това са само далаверите на един районен кмет! Ако почнат да проверяват и "големите" кметове, работата ни е спукана....
 • арджентата
  Отговор
  6 15:16  23.05.18
  Според мен е постановка... рушвета!
 • Дървеница
  Отговор
  7 09:28  25.05.18
  Цялата държава се управлява от чужбина, защо едно кметство да не може да се управлява от арестта. Жалко за ж-к Младост вече е под контрола на строителните босове...

Напиши коментар:


Публикувай