1 217 12

Борисов: Реакторите не са краставици и домати

Мария Атанасова

Премиерът Бойко Борисов коментира в началото на правителственото заседание рестарта на проекта АЕЦ "Белене", който правителството поиска от парламента. Той обясни, че ако не се действа сега, реакторите ще се превърнат в скрап.

"Какви ли не теории чух. Става въпрос за следното – в момента имаме стока и площадка, в която българския данъкоплатец е вложил над 3,5 млрд. лв. Ако не вземем някакви мерки за тази стока, тя не е домати и краставици, а ядрени ректори, от милиарди ще стане милиони и ще отиде за скрап", каза Борисов, цитиран от novini.bg.

"Продажбата става с разрешение на производителя. Ако ще ги пращаме в музей, значи трябва да направим специален музей, където да ги закараме. Това ще е най-скъпия музей за над 3,5 млрд. лв.", каза той.

"Не можах да схвана. Президентът е в Москва, а протестът е срещу мен. Има логика", коментира още той .

В началото на заседанието Борисов съобщи и че лекарите и сестрите в болниците във Враца и Ловеч ще си получат заплатите.

"Кметовете на Враца и Ловеч са тук. Да предадат на хората че заплатите ще се получават, болниците ще работят", каза той и допълни, че другото е работа на властта. "Министерство на здравеопазването, правете си реформите“, заяви още той на министър Кирил Ананиев .

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ГосТ
  Отговор
  1 13:46  23.05.18
  Хахаха не знам, на бъргарина така треа се говори явно. Ето че това е най харесвания политик. Иначе е прав бане ти бойко,не са домати и краставици. Ама ние и това не можем да произведем. Така че, заедно с РОСАТОМ да я почват. Ето те са ок,да инвестират също. Ние сами абсурд да се справим,а франсетата с руски технологии нема работат предполагам. Това ни беше, Русия или Франция. И двете европейски страни имат технология. Русия, Русия. ...да действат.
 • Будалата
  Отговор
  2 13:58  23.05.18
  Та каква стана тя сега. Като дойде Боко на власт замрази обекта. Демек заварил един гьол за 3.5 милиарда. От който се облажили най вече от бесепето. Сега обаче взе да му идва гениалната мисъл защо аджеба и герберистите да не се облажат. То се е видяло че Герб няма да са все на власт защо да не се крадне някой МиЛиАрД. И те затова не споменава вече за гьол а говори за краставици и домати. На тоз будаляв народ как да му обясни я.
 • БЕНЗИНДЖИЯ
  Отговор
  3 13:58  23.05.18
  УМ ЦАРУВА УМ РОБУВА УМ ПАТКИ ПАСЕ КОЙ ОЩЕ ВЯРВА В ПАРТИИ И ПАТРИОТИ ВСИЧКО Е ПУНТА МАРА САМО ОБЕЩАНИЯ И ПРАЗНИ НАДЕЖДИ И БЕДНИЯ ПРОСТ БЪЛГАРИН ВЯРВА И ОЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ВЯРВА НА БЕЗИМЕННИТЕ БАЙ ГАНЬОВЦИ КОЙТО УПРАВЛЯВАТ ВЕЧЕ ПОЛОВИН ВЕК КОЙ КАРА СКЪПИТЕ КОЛИ КОМУНИСТИТЕ А НАРОДА ХОДИ С ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ ИЛИ С ПЕШЕВИТЕ МУЛЕТА АЙДЕ ПРЕСТАНЕТЕ ДА СТЕ ТОЛКОВА СЛАБОХАРАКТЕРНИ И НЕ ВЯРВАЙТЕ НА СИСТЕМАТА КОЯТО ВИ УБИВА!

 • комисар рекс
  Отговор
  4 14:05  23.05.18
  Какъв триумф на мисълта!
 • Реалист
  Отговор
  5 14:24  23.05.18
  Публикувано във факти.бг: Продажбата става с разрешение на производителя. Ето къде е заровен ключа от бараката - без мурзилките имаме ръжда за 3.5 млрд лева. Заради РОВЧ, Курни и сие платихме едни 3.5млрд. и после ще го подарим на 1/3 от цената отново на Росатом щото никой не може да го използва. ЕТО КАК СЕ ОГРАБВА БЪЛГАРИЯ ОТ "братушките"!!! Ровч е за разстрел, а след него курни (зам.министър)...
 • гост
  Отговор
  6 14:27  23.05.18
  Не са домати и краставици за баце обаче са си дини и пъпеши
 • патриотъ
  Отговор
  7 14:28  23.05.18
  Титан на мисълта е нашия Боко!Така и ще си отиде от властта,без да чуем нищо смислено и умно от него,да не говорим за постъпките му!

 • Джаул и Ленц
  Отговор
  8 15:10  23.05.18
  Всички, които са се изцапали с тази централа не трябва да си помислят за публични постове докато са живи. В нормална държава ще им отнемат всичко и ще ги задължат да върнат парите. Но тук за такива неща даже не се и говори.
 • Bahti
  Отговор
  9 15:13  23.05.18
  Тикво банкянска не се наядохте! А че е Изумруд на мисълта е явно, щот от 10год го Оправяш тоя Бустан.
 • цев
  Отговор
  10 15:23  23.05.18
  Монтирайте тези реактори в Козлодуй , на тая малка държава колко АЕЦ-а трябват? На бетонираните площадки и изградени жилищни блокове приютете азиатци за работна ръка в селското стопанство. Какво толкова има да се мисли ?
 • Грую
  Отговор
  11 16:26  23.05.18
  Това откритие, че реакторите не са краставици и домати не мисля, че е добрата новина защото когато фалираха навремето консервните комбинати след като спряха сделките с бившия Съветски съюз на съкратените работници изплащаха обезщетенията с консерви домати и краставици, които те продаваха пред местния пощенски клон. Сега обаче няма как да се плащат заплатите на лекарите и персонала в болниците с части от ядрените реактори и ето това е лошата новина!
 • вода
  Отговор
  12 07:49  25.05.18
  Реакторите са като пожарна без вода

Напиши коментар:


Публикувай