708 1

Камерите на пътя помогнали да се намали корупцията

Това, което се направи за полицаите на пътя, да бъдат оборудвани с камери и микрофони, според мен повлия доста силно, защото се загубиха сигналите за корупция на пътя. Друг е въпросът, че тази тема, която сега повдигат за регистрацията на коли и предоставянето на тази специални регистрационни номера, действително там нещата не са регламентирани и позволяват да си стига до такива ситуации, в които се получават подкупи. Това коментира пред Нова тв Алекси Стратиев, бивш началник на КАТ по повод задържането на шефа на КАТ-Благоевград за получаване на подкупи за регистрацията на автомобили.

Той призова хората да не се поддават на подкупи, защото по думите му, наказанието е леко, но е опасно влизането в контакт и даването на пари.

„Ако се въведе такова правило процент от глобите на пътя да отиват за заплатите на полицаите, хората ще реагират негативно, тъй като ще решат, че всички работят, за да си увеличат заплатите и си измислят какви ли не нарушения”, добави Алекси Стратиев.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гост
    Отговор
    1 09:43  25.05.18
    Е то се вижда на днешното видео как КАТ държи да си взима паричките от водачите. На Запад глоба може да си платиш директно на катаджията, без каквито и да е угризения, отчитат ти се с квитанция и всичко е точно.

Напиши коментар:


Публикувай