1 389 8

Марковски: Десислава Иванчева е отстранена незаконно

Марковски: Десислава Иванчева е отстранена незаконно
Венцислав Михайлов

В сряда арестуваната кметица на „Младост” Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бяха отстранени от длъжност от Специализирания съд. Това се случи, след като стана ясно, че Иванчева е уволнявала и назначавала хора от ареста. Оказа се, че макар и зад решетките, тя продължавала да подписва заповеди в качеството си на кмет и да ги предава по време на свиждане, за да стигнат до администрацията. Така е уволнила един от заместниците си - Румен Русев, който е и свидетел по делото срещу нея. Заповедта била занесена в общината от майка й.

„До влизането на присъдата в сила Иванчева е невиновна. Магистратите не могат да я отстранят, докато няма присъда. До момента, за да облекчи ръководството от общината, тя си пускаше молби за отпуск. Тази жена си гори за работата”. Това каза адвокатът на арестуваната кметица Марин Марковски.

Той заяви, че не знае дали майката на Иванчева е носила подписани от нея документи от ареста в общината в „Младост”. Защитникът обаче е категоричен, че тази дейност на кметицата не е била извършвана в нарушение на закона, защото тя все още не е била отстранена от длъжност.

„Това е един коварен ход на прокуратурата. Те казват, че искат отстраняването й, защото с действията си от ареста въздейства на свидетели. Това категорично не е така, защото всички свидетели вече са дали показания. Тя няма нужда колегите й да я защитават, защото нея истината я защитава”, коментира още Марковски.

Той заяви, че ще обсъди с клиентката си дали да се обжалва решението на съда.

„Тя може да поиска сама да се оттегли”, каза адвокатът.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Съдия
  Отговор
  1 09:57  25.05.18
  МНОГО ПАРИ ВЗИМА И ГУБИ ДЕЛА НЕ Е КОРЕКТНО ОТ НЕГОВА СТРАНА.
 • Съдия
  Отговор
  2 09:59  25.05.18
  Да изгубиш делото на Премиера е много лоша Реклама.
 • Гост
  Отговор
  3 10:23  25.05.18
  Тоя пък,таз патка я хванаха на място с доказателства,пък тръгнал да я защитава.Интересно,колко години,ще лежи в Сливенският затвор!
 • Работа и далавера
  Отговор
  4 10:31  25.05.18
  Откъде тази патка има пари, за торба пълна с лой и мас???

 • Бриго Бичкията
  Отговор
  5 10:42  25.05.18
  Не мога да разбера тълкуванията и разсъжденията на адвоката Марковски. Спират кметицата и на задната седалка намират кашон пълен с пари, отделно има и сигнали, парите белязани, тя не може да докаже произходът им, и в съдебната зала казва невинна съм и адвоката я защитава. Какво става?, постановка ли е или си е корумпирана като всички останали?.
 • Дървар
  Отговор
  6 10:44  25.05.18
  Как не законно, 2 дена не отиваш на работа и си неотлъчка и ставаш уволнен!!!! Кое не е законно бе?? Само по това нещо стига да е аут!
 • РОМ
  Отговор
  7 11:55  25.05.18
  Един познат ми каза че МАРКОВСКИ му е взел 10 000лв,да ги даде на някаква съдийка,та синът му уж да не влезе в затвора.Но синът му влезе в затвора а пари не е връщал,та не знам къде е истината,това беше преди десетина години,сега вече може и да е започнал да връща.
 • Цар Вул
  Отговор
  8 11:57  25.05.18
  Прав е Марковски!нашата Тиква като е неотлъчно в Брюксел защо не го отстранят от работа или да си назначи заместник докато "председателствува"!Или за него законите не важат?Сега отишъл при папата заедно с оня продажник Заев?Кому ку.а търсят там?Ние сме ПРАВОСЛАВНИ ,а не мръсни ,крадливи и лъжливи КАТОЛИЦИ!!!!

Напиши коментар:


Публикувай