3 552 13

Семейство с бакалия: Не богатеем от лотарийни билети, но са оборот

Мария Атанасова

Собственици на малки търговски обекти в Благоевград, в които се продават лотарийни билети, са против законопроекта на вицепремиера Валери Симеонов за промени в Закона за хазарта. Проектът предвижда силно ограничаване на пряката и непряка реклама на хазартни игри, съобщи kmeta.bg.

Симеонов иска да бъде забранено обявяването на печелившите лица и на размера на техните печалби. Предложението предвижда още лотарийни билети да не могат да се продават навсякъде, а само в лицензирани пунктове, казина и игрални зали.

„За нас това е неприемливо. Не че ще забогатеем от продажбата на лотарийни билети, но все пак се прави някакъв оборот от тяхната продажба. Докога ще се говори за подкрепа на малкия и средния бизнес, но всичко ще си остава само на думи. На дела се приемат само рестрикции спрямо нас, опитват се да съсипят малкия и средния бизнес. Ще спрем да продаваме ние, собственици на малки търговски обекти, за да го правят това нещо само големите вериги и хипермаркети. Та това си е чиста дискриминация”, категорични са Георги и Емилия Урлачки, които от години стопанисват малка бакалия в благоевградския квартал „Струмско”.

Хиляди са обектите като техния в страната, които предлагат на клиентите си и лотарийни билети. „Нападат се много тези, които си купуват такива билети, това също е някаква истерия. Всеки има право на избор. Защо да не дадеш 3 лева веднъж в седмицата, за да си дадеш надежда, че може да спечелиш някаква по-голяма сума?! Същото е като игрите на Българския спортен тотализатор”, смятат съпрузите. И се надяват, че след реакцията срещу готвените промени на много влиятелни организации и хора те няма да бъдат приети. И семейство Урлачки ще продължи да продава в бакалията си лотарийни билети на своите клиенти.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • асад
  Отговор
  1 13:41  25.05.18
  Българина е най-големия лицемер на света! Реве и протестира против Делян Пеевски но в същото време подкрепя бизнеса му с билетчета с милиони

  Коментиран от #8, #12

 • сер4р43
  Отговор
  2 13:47  25.05.18
  а добър ден,правят услуга на бедния народ и на мафията,печалбата от билет е 5%,а даже може да те фалират ако даваш печалби от оборота,ТРЯБВА ВСИЧКИ ДИСТРИБУТОРИ ДА СЕ ОТКАЖАТ ИЛИ 50% ОТ ПЕЧАЛБИТЕ НА ПЛОНДИРИТЕ
 • Комарджия
  Отговор
  3 13:51  25.05.18
  Айде с здраве да си ги продавате И колкото оборот направите наследниците ви на Хазарт всичко да прахосат !!!
 • крюшо
  Отговор
  4 13:54  25.05.18
  Споко продавачите,знае се ,че друг печели! тонове празна хартия,която за нищо не става!

 • Янки
  Отговор
  5 14:03  25.05.18
  Мижетурки
 • Къртев 🐓
  Отговор
  6 14:19  25.05.18
  Един единствен билет съм си купил и спечелих участие в тв жребий, не знам много ли е, малко ли, но така и не участвах. Та се чудя на някои хора, могат да си дават 2та лева за тези билетчета, а в градския транспорт се возят гратис. Да не споменавам и домове за сираци и какво ли не, които имат нужда от тези 2 лева,а ако ги дариш там със сигурност печелиш. Но още сме твърде убедени, че само личното облагодетелстване ще ни направи по някаква причина щастливи.
 • JEEP
  Отговор
  7 14:48  25.05.18
  Колкото е по-беден народа, толкова повече процъфтява хазарта.
 • Ддд
  Отговор
  8 15:04  25.05.18

  До коментар #1 от "асад":

  Милярди
 • Грую
  Отговор
  9 16:38  25.05.18
  С малки изключения разбира се никой не богатее от това, което работи, но има хора които точно от теб искат да спечелят я безплатен труд, я информация на аванта, така че не хората продаващи билети са опасността. Това е човешка психика, а тя е хазартна. Когато пък има кой да играе хазарт има и кой да му го предлага. Лошото е когато някой хазартно проиграва трудът ти, като го обезценява, а в България това от почти 30-тина години вече е държавна политика.
 • ани
  Отговор
  10 17:22  25.05.18
  защо да ги дават хората,като всичко е лъжа,а продавачите ги проверяват и ако има по голяма печалба си я вземат.
 • гост
  Отговор
  11 20:10  25.05.18
  бизнес с агит табла става ли? на село се научих!
 • ДАЙ
  Отговор
  12 21:57  25.05.18

  До коментар #1 от "асад":

  Прочети малко повече кой е главен акционер в национална лотария, лотария България, ефбет, еврофутбол, половината БСТотализатор. Не бъди невежа, а ако стигнеш до Васил Божков...БРАВООО
 • 13 06:21  26.05.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай