2 042 4

Момиче едва оцелява след инцидент на картинг, виновни няма

Пистите се оказват извън всякакъв контрол

Светослава Ингилизова

На 30 септември 2015 г. 18-годишната Бригита отива на картинг в търговски център в Бургас. Няма никакви табели за правилата за сигурност, няма и инструктаж. При обиколките шалът й се закача за гумата и се впива във врата й.

Служителите не се обаждат на 112, а в спешното я закарва приятелят й. На мястото даже няма вода.

Бригита оцелява по чудо. „Оказа се, че трахеята е скъсана, единият бял дроб е запретнат, как е дишала, не знам... Самите доктори нямат обяснение как е оживяла”, разказва пред бТВ бащата – Любомир Бакалов.

След инцидента той отива до картинга, придружен от полицай: „Направи ми впечатление,че няма абсолютно нищо - нито табели вътре един празен паркинг, на който се кара, нищо повече, как може такова нещо...”.

Образуваното досъдебно производство за тежка телесна повреда поради немарливост е прекратено преди дни. Причината – пистите са извън закона и не могат да бъдат контролирани.

„Безусловно ползването и стопанисването на атракционен картинг са дейност, която представлява източник на повишена опасност. Тази дейност обаче трябва да бъде правно регламентирана”, коментира говорителят на Районната прокуратура в Бургас Керка Дюлгерска.

След 4 операции в София и 5 – в германска клиника, момичето иска само едно: „Да няма други наранени деца, защото е опасно”.

Малко след инцидента търговският център затваря врати, а с него – и картинг пистата.

Бургас / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пак аз
  Отговор
  1 16:46  25.05.18
  Мога ли да попитам за нея каска няма ли или с шал ще станат по-хубави снимките...тя си е виновна, хората дават КАСКИ, и понеже много пъти съм карал картини даже не ти дават и да караш с разкопчани дрехи стигасе правили на интересни

  Коментиран от #2

 • ДААА АМА КЪДЕ Е ФЕЙС КОНТРОЛА А
  Отговор
  2 18:30  25.05.18

  До коментар #1 от "Пак аз":

  ПРЕД КРЪЧМИТЕ ИМА А ТАМ НЕ .НЕЩАСТНИ ФИРМАДЖИИ КЪК ША ДАДЪТ ОЩЕ ЕДНА ЗАПЛАТА ЗА ЧОВЕК ОТГОВАРЯЩ И ИНСНРУКТИРАЩ.
 • гост
  Отговор
  3 18:39  25.05.18
  Ако е с дълга коса пак може да стане фал на картинг, мотор, или др. Случва се, но като стопански обект с цел предоставяне на услуга, то няма как да не подлежи на отговорност поради липса на инструктаж и немърливост. Все едно всеки един атракцион да е без контрол и форма на отговорност? Това ли казва съда? Да, нямат отговрност ако катастрофира, но имат отговорност да поставят табели и да инструктират как не трябва да се облича, как трябва да се държи и къде да кара.
 • Язък
  Отговор
  4 10:39  26.05.18
  Требвало е да и фръкне тъпата тиква в канафката та да знае за другия път

Напиши коментар:


Публикувай