3 641 15

Осман Октай: Борисов се готви за монах

Спомнете си, че Борисов избяга и от празника Гергьовден, отиде на Атон, каза бившият зам.-председател на ДПС

Осман Октай: Борисов се готви за монах

От преките предавания за 24 май от всички градове на страната усетихме огромната енергия, която носи младото ни поколение. На площадите видяхме всички от децата в градините до гимназистите и техните родители, поставени през последните години в изключително сложна социална среда. Факт е, че образователната система е нереформирана, а от това страдат всички. Това каза пред Фрог нюз бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.

"Вълнението беше в това, че всички усетихме тази енергия. Това ни вдъхна надежда за бъдещите поколения. В тази ситуация се предполага, че всички държавните мъже ще бъдат отговорни за това наше бъдеще. Бях много изненадан, че премиерът Бойко Борисов, който иначе прекалено артистично преживява всяка трагедия на гражданите от различните слоеве, избяга от България и не усети тази енергия. Изключително съм разочарован от факта, че медиите основно отразяваха визитата на Борисов в Рим-как целува кръстове, целува митрополита, кръсти се. Използва бягството си, за да рекламира аудиенцията при папата. Сигурно отива при него, за да го погалят по главата за четвърти път. Общественото внимание трябваше да се насочи към огромната емоция и енергия, която се „изсипа“ от стотиците хиляди хора по площадите. Очаквах ангажираните държавници да са сред нашите деца. Липсата им показа реалното отношение, което имат към българския народ.

Спомнете си, че Борисов избяга и от празника Гергьовден. Вместо да уважи армията, министър-председателят предпочете да отиде на Атон. Явно бяга, не иска да се появява сред гражданите и да покаже отношението си. Два дена го гледахме и там как се кръсти и колко е набожен. И сега, като го гледам в Рим, си мисля, че този човек сигурно се готви утре да се изтегли от властта и да стане монах. Явно е станал много набожен. Спомнете си, че прекалено много говореше по време на трите си управления, че някой ще го арестува, ще го убие, някой как го е поръчал да го стреля, как сърби ще го екзекутират.

След бягствата на Бойко Борисов от двете големи събития-Гергьовден и 24 май, започвам да си мисля, че той се страхува да не бъде освиркан, замерян с яйца или с домати, както се случва напоследък с негови министри и зам.-министри в страната.

Всяка година при папата, от уважение към Св. св. Кирил и Методий, винаги е имало посещение на ниво министър на образованието или на културата. Нищо повече. Разбирам, ако Борисов, в знак на почит към българското начало на славянската писменост, на поклонението на гроба на св. Кирил в Рим беше поканил всички премиери на страните, в които има славянска писменост. Тогава щяхме да приемем, че и това е важно за бъдещето на нашите деца.

Самото му отсъствие от най-големия духовен празник, е бягство от ангажираност и отговорност. Бягството му от парада на войската също е бягство от поемане на отговорност. Това означава, че тези събития не са му приоритет. Важни за него са строителството и грабежите от различни строителни проекти в България. Нищо друго", коментира Октай.

София / България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ads
  Отговор
  1 15:52  25.05.18
  Е, и за фатмака трябва да се намират събития.
 • onq s konq
  Отговор
  2 15:58  25.05.18
  Чудно за какво му е притрябвал Премиера на Осман О. на Гергьовден примерно,след като си има Президент КОЙТО ДА УВАЖИ АРМИЯТА С ПРИСЪСТВИЕТО СИ,ЗАЩОТО Е ГЛАВНОКОМАНДВАЩ!И да си зададе въпроса Октай-след като по протокол Борисов би трябвало да стои до Радев ДОСТА ДЪЛГО ВРЕМЕ ДОКАТО ТРАЕ ПАРАДА...ЩЕ МУ БЪДЕ ЛИ ПРИЯТНО "ДА ГО ДИША"?!Бил отишъл Борисов при Папата...АМИ ВЪРВИ И ТИ БЕ,...АМА НЕ СИ ПОКАНЕН!Пък дали ще бъде милван по главата или не-ТОВА ПЪК ИЗОБЩО НЕ Е ОСМАНОВА РАБОТА.И не е нужно Октай да преиграва с любовта си към Славянската писменост,след като е мюсулманин и МАЙЧИНАТА МУ ПИСМЕНОСТ Е АРАБСКАТА!
 • НАРОДЕН
  Отговор
  3 16:06  25.05.18
  ЗАЩО ТОЗИ ПЪТ ИЗКАЗВАНЕТО МИ ПРИЛИЧА НА ПОДТИКВАНЕ КЪМ НЯКОЙ ДЕЙСТВИЯ...И,ЧЕ НА ОСМАНЧО НЕ МУ ХАРЕСВАТ ХРИСТИЯНСКИТЕ СЪБИТИЯ...ИДИ СИ В ТУРЦИЯ И СЛЕДИ КАК РЪКОВОДИ ХОДЖАТА ЕРДОГАН ЦЯЛОТО СТАДО ТУРЦИЯ.

 • 4 16:19  25.05.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 5 16:44  25.05.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Не от стадото
  Отговор
  6 18:48  25.05.18
  Истината е горчива и боли, дори обижда гробарите от гроб. Вече е време някой да каже че царят "премиерът" е гол най вече от към страна на сиво веществото.
 • Браво!!!
  Отговор
  7 19:47  25.05.18
  Изключителен коментар от човек със сериозни наблюдения и познания!!!
 • Гост
  Отговор
  8 20:52  25.05.18
  Осман бей се изказа, обикновенно говори умни неща, но този път не съм съгласен.
 • ste
  Отговор
  9 20:54  25.05.18
  НАИСТИНА СРАМОТА! БЪЛГАРИТЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ, ЧЕ ГО ТЪРПИМ!
 • ОНЯ С КОЛЕЛОТО
  Отговор
  10 21:01  25.05.18
  Ааааъъъъъъ ниебсъщо сме на това мнениееее, Гойко заряза държавата а ще оправи света. Това ми мяза повече за кандидат президент, щоъо ако излезе пред народа и им обвсни колко е им вдигнал жизнения стандарт и на пенсионерите може да го замерят с домати, с яйца , . Вече избягва да излиза пред хората ,това не е на хубаво но ще стискаме до следващите избори. Аз лично не съм доволен от това народно събрание , и ще коригирам грешката си на следващите избори. Съветвам всичките да си направят един анализ за икономическото си състояние. В ЕВРОПАЛИ СЪМ ИЛИ В АФРИКА.? Шенген без реформи във всички области няма да видим скоро

 • Колю
  Отговор
  11 21:05  25.05.18
  От арабски организации имаше венци и цветя на паметника в София за празника. От всякакви други организации ,партии ,сдружения и т.н. и слушах да ги изреждат 10 минути поне. Къде останаха венците от ДПС , Достовете и там кви бяха другите? Вашите деца май не пишат и не учат в Български училища.
 • патриотъ
  Отговор
  12 21:29  25.05.18
  Това, че е така,така е,но този не може да скрие ехидността си и ние българите,не искаме акъл от такива продажници и протурски елементи!
 • Иванов
  Отговор
  13 00:36  26.05.18
  Мойте почитания на господин Октай, голям мъдрец и родолюбец. Машалла!
 • Хагент 009
  Отговор
  14 11:55  26.05.18
  Е кой вярва на доносници и меке-- та ? Нямали свестни и независими коментатори ? Та едни и същи задръстиняци по медийите биват канени?
 • ПЕЕВ
  Отговор
  15 13:24  26.05.18
  БОЙКО СЕ БИЛ КРЪСТИЛ ,ЦЕЛУВАЛ РЪКАТА НА МИТРОПОЛИТА-А КАКВО ДА ПРАВИ ДА ВЗЕМЕ КАТО ТЕБЕ КИЛИМЧЕ И ДА КЛЯКА НА АЛАХ ЛИ БЕ АГЕНТ НЕЗНАМ КОЙСИ.

Напиши коментар:


Публикувай