1 964 8

Откритият пистолет у шефа на КАТ Благоевград бил на приятел

Халачев посочи и че откритите 5 300 лева в сейфа на началникът на Пътната полиция в Благоевград също са негови

Мария Атанасова

Пистолетът "Макаров", който органите на реда откриха при спецакцията в КАТ-Благоевград в касата на шефа на службата, е на негов приятел, съобщи "24 часа".

Михаил Халачев, който е бивш служител на КАТ и приятел на задържания шеф на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов, заяви, че оръжието е негово. По думите на Халачев той притежава пистолета от 20 години и има разрешително за него. Срокът на разрешителното изтичал през 2020 година.

Мъжът информира, че е оставил оръжието си в касата на Стоицов, защото пътува често в чужбина, а наскоро имало обир в жилище на ловец, което го притеснило. "Задигнаха му пушките и го осъдиха", заяви той.

Халачев посочи и че откритите 5 300 лева в сейфа на началникът на Пътната полиция в Благоевград също са негови. Когато дал пистолета, той оставил и сумата, която била предназначена за организиране на футболен турнир на пътните полицаи от региона.

Междувременно Окръжният съд в областния град гледа делото срещу Стоицов. Съдът трябва да реши дали шефът на КАТ-Благоевград да и другият задържан Бойко Шарков да останат за постоянно в ареста, както поиска прокуратурата.

Припомняме, двамата бяха задържани при спецакция в пътната полиция в Благоевград срещу служители, получавали подкупи при схема за експресна регистрация на автомобили и за получаване на ВИП номера.

Заседанието с гледа при закрити врата, защото пред съдията Атанас Маскръчки са постъпили молби от адвокатите на обвинените, че те не искат да бъдат снимани. Защитата се позовава на Регламента за защита на личните данни, който влиза в сила от днес. Прокуратурата също поиска заседанието да бъде закрито, а съдията уважи исковете.

Благоевград / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Будалата
  Отговор
  1 19:55  25.05.18
  Ще за мажат положението.
 • Stefko88
  Отговор
  2 20:58  25.05.18
  Аре са ушеви номера! Това на приятел това така ..... благотворителност , мила чиста ушева сълзица.....ще се разплача. Гарван гарвану око не вади затова милата ни татковина е обречена. Няма как без лустрация ама тогава кой ще остане то всеки в управлението има комунистическо минало. Ще си ни клати номенклатурата и ще четем подобни лицемерни бози. А за теб народе няма прошка. Кажете ми после че не сме роби.
 • Санкция
  Отговор
  3 21:01  25.05.18
  По закон, оръжие може да бъде предадено за съхранение само в служба КОС. За всяко друго действие с лично огнестрелно оръжие извън закона, следва наказание, като е възможно отнемане на разрешителното, дори и затвор.
 • Пенсионера
  Отговор
  4 21:39  25.05.18
  Вие не вярвате , корупция( далавера) много трудно се доказва в БГ. Но в германия няма никакъв проблем за съжеление това не се отнася за ЕФРАЗИЯ. Хайде приятна вечер на честните хора.

 • Луд с кирка
  Отговор
  5 23:10  25.05.18
  До моркова с НИК Санкция! Служба КОС е по скапана и от КАТ. Само гледате запетаята в глупавия ви закон и сте готови да санкционирате за такива измислени нарушения. Нали беше незаконен пищова. Някой галош от КОС явно се е изцепил пред медиите без да направи справка. Ама иначе знаете да оборудвате съпругите и държанките на знакови мутри с разрешително за оръжия от всякакъв калибър и дължина на цевта. Бая работа имат вътрешните при вас.
 • Бриго Бичкията
  Отговор
  6 00:55  26.05.18
  А ха да осъдят някоя кука за корупция и ще се намери нещо или някой да я измъкне. Куката честна, честна до мозъка на костите, пари само от заплата до заплата, не познава думата рушвет. Що ги ловят като нямат солидни доказателства?, така прокуратурата става за смях, сякаш разиграват скеч от" каналето" с братчеда и старшинката.
 • Ибрикчията
  Отговор
  7 07:42  26.05.18
  Ей пак измислиха кво да излъжат............що не му направят един детектор.
 • 432
  Отговор
  8 08:16  26.05.18
  Когато е прибирал подкупите сигурно пак е бил неговия приятел. В затвора иначе няма да се оправим

Напиши коментар:


Публикувай