7 542 8

Апокалипсис в Пловдив

Бурята е съборила защитните пана на строеж до IV районно управление

Светослава Ингилизова

Огромно дърво на ул. "Леонардо да Винчи" 5 в Пловдив, изкоренено от корен, се е стоварило както на улицата, така и върху къщата, съобщи "Трафикнюз".

Част от короната се е откършила и в момента е върху покрива на къщата. Пожарникарите са на мястото, чакат вишка, която да свали клоните от покрива. Мястото е обезопасено.

Поражения по сградата няма, самото дърво е паднало и върху входната врата към двора и живеещите в къщата не могат нито да излязат, нито да влязат в домовете си. Според очевидци дървото не е изгнило. Прекъснати са жици.

Стана ясно, че бурята е съборила защитните пана на строеж до IV районно управление на МВР. Хората минават покрай изкопа. Още едно дърво е паднало и е препречило улица в Пловдив. Хората, живеещи на ул. "Правда" 1 в квартал Изгрев, питат: "Откъде ще минем сега?" и чакат помощ.

Междувременно езеро с размерите на мини язовир се образува под надлез Скобелева майка след пороя, който се изсипа над Пловдив. В най- ниската част нивото на водата е близо 50 см, има закъсали автомобили.

Наводнени са подлезите на Централна поща и гарата, огромно дърво се е стоварило върху пътното платно на бул. „Марица” – север под Пешеходния мост. В момента движението в участъка е блокирано.

Над 30 сигнала са постъпили в Пожарната след кратката, но изключително интензивна буря, който се разрази над града. Повечето от тях са за паднали дървета. Пет автомобила са премазани от паднали дървета. Те са в центъра, в Съдийския квартал и в Кючук Париж. Дежурни екипи отводняват мазета и режат падналите дървета.

Пловдив / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 20:28  25.05.18
  Откога на дъжд викат апокалипсиз
 • плевен
  Отговор
  2 21:57  25.05.18
  Отговор:Всеки вятър по-силен от този,който е в нечия талантлива глава,е "Апокалипсис"
 • 3 22:57  25.05.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • гост
  Отговор
  4 01:33  26.05.18
  На правда да вземат по едно кон на лизинг и да минават. И да си сложат килиматики. Ана майкоооо.

 • Врачка
  Отговор
  5 03:00  26.05.18
  Днес в Пловдив , утре и в другите градове .
 • Ооо
  Отговор
  6 08:02  26.05.18
  Апокалипсис?! В Пловдив?! СЕГА?!?!
 • Ало
  Отговор
  7 08:55  26.05.18
  То си беше страшно а вие се подигравателно с хората
 • Ддддддддддд
  Отговор
  8 17:49  26.05.18
  Кмете....Кмете. Къде са парите????????

Напиши коментар:


Публикувай