1 299 6

Бивш шеф на КАТ: Пътната безопасност се управлява с импровизации

Мартин Христов

Средата в КАТ е силно токсична. Това коментира бившият шеф на КАТ Богдан Милчев пред Нова. За да се реши проблемът с корупцията в КАТ, трябва да се промени средата. "Средата отвътре не може да се промени", подчерта Милчев.

Политиците у нас искали да променят ситуацията, но сами не могат. Затова трябвало да се вслушат в експертите. Решението е в извънсистемния контрол, смята Милчев.

Досегашните мерки не дават резултат. За пример посочи въведените мерки, че катаджиите ще проверяват с видеокамери проверките на нарушителите. Мярката е въведена без разчети в следствие, на което двойно са се увеличили пътните травми заради занижения контрол.

Проблемът с пътната безопасност е заплаха за националната сигурност, категоричен е бившият шеф на КАТ.

По думите му пътната безопасност у нас се управлява с импорвизации. Корупцията е навсякъде в системата на пътната безопасност, допълни още Милчев.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Петър
  Отговор
  1 16:48  26.05.18
  Защо не го каза докато беше шеф?
 • Това е очевидно
  Отговор
  2 17:27  26.05.18
  Това е видно от резултатите: безумного движение и никакъв контрол. МВР просто не си върши работата, защото му плащат без да изискват. Миналата година, пролетта, Борисов направи една безсмилена среща на шефовете и се закани на войната по пътищата, но като всичко при Борисов това си остана буря в чаша вода, но за сметка на липсата на работа и резултати, им вдигна бюджета. Така се управлява стана от Западните Балкани. Даваш много пари на своите хора, няма контрол и после даваш и на частниците

  Коментиран от #4

 • антрашпиц
  Отговор
  3 19:08  26.05.18
  Амиии...то и ние импровизираме по пътищата... и има добри резултати...зависи как ще ги тълкуваш..
 • Пею
  Отговор
  4 20:02  26.05.18

  До коментар #2 от "Това е очевидно":

  Вдигна бюджета и пак няма пари.
 • Бате Ачо
  Отговор
  5 18:57  28.05.18
  "Средата в КАТ е силно токсична." - е как няма да е така, като всеки "нов" КАТ-аджия идва за рушвет, а не за контрол и превенция. Как може в цяла Европа да липсват хранилки за полицаите, а ограниченията да са адекватни (дори на места има знак за опасен завой, а няма ограничение от рода на 40 км. както е в БГ през 5 километра). Тук всеки залегнал в храстите, дори новите камери ги премениха с камуфлаж от храсти, та да хващат "бандити" по пътищата. Ами махнете хранилките, направете адекватна скоростта, сложете през 30-40 км. камери за средна скорост, дигнете им заплатите/при намаляване и на без това огромният щат - така ще изчезне токсичността.
 • гост
  Отговор
  6 15:19  29.05.18
  Нали е шеф и е имал власт, тогава колко е прибирал от тази корупция и колко вили и почивки е "усвоил"? Все е наясно как става цялата схема но си мълчи, защото Ганчо винаги се надява да има изгода, било то и 5лв да са, важното е да има нещо.

Напиши коментар:


Публикувай