2 513 6

Бизнесмен от ГЕРБ прати служителите си "да оправят" вота в Галиче

Венцислав Михайлов

Лидерът на ГЕРБ в Бяла Слатина Стефан Терзийски изпрати свои служители да гласуват в Галиче. Кандидатът за кмет на БСП Веселин Тушинов публикува видеа, в които хора от "Ета тв", собственост на Терзийски, са се строили пред секциите.

Говори се, че служителите на кабелната от години са "подвижен вот" за ГЕРБ в района, пише „Дума“.

Местните направо наричат Терзийски "собственик" на депутата Красен Кръстев и на кмета на Бяла Слатина, тъй като те изпълнявали всичките му нареждания. Подвижната секция, председателствана от бащата на гербаджията Кръстев, вчера бе глобена от ОИК за нарушения.

Част от "външните" избиратели са се вмъкнали в избирателната секция през задния вход на училището, където се намира. Ситуацията пък се развива пред погледа на пиещия наблизо кафе депутат от ГЕРБ Кръстев.

"Регистрирани са в Галиче преди 6 месеца. Докараха ги да гласуват тук. Един тръгна да се бие с мен, за да не ги снимам", разказа пред медиите застъпникът Венцислав Николов. Появиха се и сигнали, че се влиза по къщите, за да се дават наставления как да се гласува. ОИК пък трябва да се произнесе по обвинение, че не се опазва тайната на вота в подвижната избирателна секция.

ОИК в Бяла Слатина състави актове на членовете на подвижната избирателна комисия за нарушения на втория тур. Сигналът бе от БСП - за гласуване само с един печат, опит да се извади бюлетина от урната, пускане на глас от трето лице, роднина на гласоподавателя.

България


Още по темата

 • БСП внесе седем сигнала за нарушения на вота в Беден и Галиче

  БСП внесе седем сигнала за нарушения на вота в Беден и Галиче

  БСП внесе в Софийската градска прокуратура седем сигнала за нарушения в кметския частичен вот миналата неделя. Три от сигналите са свързани с ...
  29.05.2018
  603
  1
 • ГЕРБ взе Галиче и още две села

  ГЕРБ взе Галиче и още две села

  Галиче и селата Лясково, Добричка област и Беден, Смолянска изборите за кмет се печелят от кандидатите на ГЕРБ. Това показват първоначалните данни от ...
  28.05.2018
  1 099
  7
 • Галишки неволи

  Галишки неволи

  Снощи гледах нов филм с Брус Уилис, който играеше хирург, на когото бандити убиват жената и раняват дъщерята. И той поема инициативата... В самото ...
  30.05.2018
  3 684
  3

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ryty
  Отговор
  1 10:41  28.05.18
  Нещо ново за герберастите?
 • filo
  Отговор
  2 11:02  28.05.18
  Писна ми да ме занимавате с някакво село Галиче, все едно говорим за Лондон. В България има 5000 села но на никое друго не е отделяно толкова внимание от продажните престъпни медии, враг номер едно на българския народ (110 място по свобода на словото).
 • PRIMORDIAL
  Отговор
  3 12:09  28.05.18
  Не може да бъде ....герберастите до един изглеждат като вожда си....прости и гнусни ама от ЕС казаха ,че са таман...за БГ...
 • гост
  Отговор
  4 14:33  28.05.18
  МАФИЯ!!!
 • 5 18:52  28.05.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ред
  Отговор
  6 07:53  29.05.18
  Пратете тоя в затвора и ще получава бюлетини отзад

Напиши коментар:


Публикувай