28 Май, 2018 11:56 5 874 14

Оперираха пациентка, роднините не искат да платят

  • пациентка-
  • роднини-
  • осигуровки

Близките държат да получат гаранция, че тя ще излезе жива и здрава и тогава ще теглят креди за осигуровките ѝ

Близките на оперирана по спешност в общинската болница в Дупница от Бобов дол отказват да платят здравните й осигуровки за пет години назад. Те искат гаранция от лекарите, че тя ще излезе здрава и на крака от хирургичното отделение след тежка животоспасяваща операция, пише struma.bg.

Тяхната реакция идва, след като от болницата поискали роднините да съберат пари и да внесат 800 лв. здравни осигуровки на пациентката, която не е здравно осигурявана с години, без последните две, тъй като в момента работи по чистотата в Бобов дол.

“Ние нямаме пари да платим осигуровките на Сашка. Не сме сигурни, че ще оживее. Ще теглим кредит за осигуровките, ако излезе жива и на крака от болницата. Докторите искат да си вземат парите, но не дават гаранция”, заяви ултимативно една от дъщерите на болната.

Пациентката все още е в реанимация, но по думите на лекари е добре и се възстановява след тежката операция, която претърпя. Цената на клиничната пътека за такава операция е 2500 лв. Ако близките не платят здравните й осигуровки, тези 2500 лв. остават за сметка на болницата.

На 28 април на 50-годишната жена й прилошало и снаха ѝ извикала линейка от Спешен център – Бобов дол, която я закарала в частната болница в Дупница. Там обаче като разбрали, че Сашка не е здравно осигурена, я препратили в общинската болница. Там тя е приета по спешност в хирургичното отделение, където д-р Йордан Никулчин и екипът му я спасиха с 4-часова операция от инфаркт на червата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    80 2 Отговор
    Ами като искат защо са я оперирали като се пазарят тези цигани? Гаранция се дава за нещо платено, за нещо безплатно не се дава нищо. И спешна помощ не трябва да ти идва като не си осигурен, защо ли? Защото неосигурените получават всички облаги на осигурените, без да плащат. Това е дискриминация на плащащите. Вземете да изкарвате неосигурените пред болницата и след няколко смъртни случая и бунтове на цигани ще видите как ще започнат да се страхуват и да си плащат, за да не стане и с тях така. Сега те знаят, че като имат проблем отиват в спешно и не им се отказва, ако им се откаже - бият и пак получават това, за което са отишли. А ние, плащащите даваме пари и после пак си плащаме такси и доплащане при лечение.

    Коментиран от #4

  • 2 ПЕЕВ

    43 1 Отговор
    ХУБАВА РАБОТА -АМА ЦИГАНСКА.
  • 3 Шляхтиц

    12 0 Отговор
    Поздравления и почитания!
  • 4 Гоуст

    49 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Я пак? Да, бунтове, разправии, бой, смърт, но циганин да плаща - никога
  • 5 Ред

    51 2 Отговор
    Осигурен циганин-някой виждал ли е.... но иначе са първи по побой над медицински лица
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 гост

    26 7 Отговор
    До кога частните болници като видят че няма лапачка ще препращат болните в общинските заведения?

    Коментиран от #13

  • 8 Ние

    26 3 Отговор
    българите нали плащаме. Какво толкова
  • 9 Така де

    10 5 Отговор
    Работещите, пушачи, наркомани и алкохолици трябва да имат задължителни застраховки. Гражданската здравна вноска към НЗОК е РЕКЕТ!!! Държавата дава милиарди за здраве и отделно здравна вноска. Знаете ли къде отиват парите от здравни вноски??? ОТИВАТ при ДЖИПИТА и СЧЕТОВОДИТЕЛИ!!!! Това е една кражба, с която се хрантутят здравни ОПГ, чиято цел е да източват касата и да принуждават гражданите да теглят кредити и да стават РОБИ на системата. Най-добре е да няма здравна вноска, а всеки да се застрахова към частни фондове по - собствено желание , или да си плаща на ръка, както на него му е по-удобно
  • 10 Ники

    19 0 Отговор
    Е тва е ... предвидливи са тъмно зелените жители на държавата ни ... ако не оживее не плащаш .... супер логика .. и то не операцията а здравните ... за да им я покрие касата ... тия като ги приемат по спещност трябва направо в пещта а разходите по кремацията ги пращайте на мен
  • 11 Сателит

    22 1 Отговор
    Де се е чуло и видяло доктори да дават гаранция. Това да не смартфон или телевизор случайно че да дават гаранция ...
    Те на здравно осигурените не дават гаранция камо ли на избирателите ....
    В момента, който ходи по доктори се моли само и само да не го повредят повече отколкото е в момента , а останалото е работа на случайността.....
  • 12 Суйо

    6 2 Отговор
    Линейкаджийте са "преслушали" цените на пътеката и карат в частната болница. %%%%-ти от печалбата. Лятото идва, замирисва на море. Докторите така изучиха медицинското счетоводство на касата, че го докарват по-добре от Хампарцумян на молив.
  • 13 Пешо

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Не бива хората без осигуровки да се възползват от същите права, като хората с осигуровки. Това не е справедливо. Правилно са и били шута от частната болница - не плащат, а искат лукс.
  • 14 Ангел

    1 0 Отговор
    След толкова коментари на някой ясно ли му е, че за цялата ситуация е виновна държавата, с нарочно неграмотно и некоректно написани наредби и закони?
    Във всички нормални държави, който не си е платил осигуровките лежи на леглото в коридора, до като не намери кой да му ги плати.
    Това е една от причините лекарите и сестрите от държавните и общински болници да не мотат да си вземат заплатите, и ако ги вземат да са на границата с минималната за страната.
    Цялата истина е, че на управляващите така им отърва.
    Защото по този начин на писане на закони във всички сфери на живота ни цари пълно беззаконие.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове