990 2

Добрич: Лев за час на наказателен паркинг

Предвиждат нови текстове в наредбата за организация на движението

Добрич: Лев за час на наказателен паркинг

Шофьорите на репатрирани автомобили на принудителен паркинг, какъвто ще бъде изграден в Добрич, ще заплащат по лев за всеки час престой. Това предвиждат нови текстове в наредбата за организация на движението и дисциплината на водачите на моторни превозни средства, които ще бъдат обсъдени на заседанието на общинския съвет утре.

Кметската управа предлага промени в уредбата заради нарасналия автомобилен трафик и многобройните случаи на неправилно паркирани моторни превозни средства.

Общината ще може да премества без знанието на собствениците автомобили, които са паркирани така, че спират или затрудняват движението по улици и тротоари. Мярката ще се прилага и спрямо моторни превозни средства, които са спрени при входа или изхода на детски заведения, училища, театри и други обекти.

Принудително ще бъдат премахвани от обществени места и спрени от движение или разкомплектовани автомобили. При констатиране на нарушение от контролната служба на общината ще правят най-малко по пет фотоснимки преди и след блокиране на автомобила със скоба, предвижда наредбата.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Иванчо
  Отговор
  1 17:38  28.05.18
  В София е десетки пъти по-скъп престоят на наказателен паркинг.
 • Расулюлах
  Отговор
  2 18:43  28.05.18
  Живота в градовете стана невъзможен...всичко е безмислица...по пълноценен е животът на село ако ще и овчар да си ще живееш по щасливо и спокоино..тва в града си роб в кафез и физически и финансово си роб и имаш 2 права и задължения да родиш и отгледаш следващия роб на системата след теб

Напиши коментар:


Публикувай