451 1

Район „Северен“ с инициатива за 24 май

Книгите, които Кирил Гаров връчи официално на кмета на района инж.Ралев, са 32 на брой

Венцислав Михайлов

Нова благотворителна инициатива по повод деня на българската просвета и култура и на славянската писменост -24 май организира администрацията на район „Северен” в лицето на кмета на района инж.Ральо Ралев и г-н Кирил Гаров от неправителствената организация “Here2Help”.

Събираните съвместно пластмасови капачки са предадени за рециклиране в екологичната кампания „Книги за смет”, организирана от фондация “Credo Bonum" и издателство SmartBooks, където за килограм пластмаса получаваш 1брой хартиена книга.

Книгите, които Кирил Гаров връчи официално на кмета на района инж.Ралев, са 32 на брой.

От тях 11 броя получи народно читалище „Георги Търнев-1900”, връчени на секретаря на читалищното настоятелство г-жа Валентина Христоева от заместник-кмета на района г-жа Лариса Кътова.

Останалите 21 броя книги като подарък получиха ДГ „Дъга” с директор Дима Симеонова, ДГ „Бреза” с директор Нели Димитрова и ДГ „Весела” с директор Тодорка Пенкова.

Директорите на детските заведения изказаха своята благодарност към ръководството на районната администрация и увериха, че ще продължават активно да вземат участие в зелената инициатива за събиране на пластмасови капачки, както и да обучават своите възпитаници да опазват околната среда.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Живущ в Северен
    Отговор
    1 22:20  29.05.18
    Кмета от ПР кога ще му остане време да види мизерията в поверения му район???

Напиши коментар:


Публикувай