Last news in Fakti

29 Май, 2018 16:13 4 829 22

Умъртвяват Дого Аржентино, нахапало дете, ако не се намери осиновител

  • куче-
  • нахапано дете

Зооветеринарният комплекс в Пловдив ще потърси осиновител за 50-килограмовия Дого Аржентино, който миналата седмица нахапа майка и дете в Крумово. Ако никой не поиска домашния любимец, той най-вероятно ще бъде евтаназиран. Собственикът на четириногото Димитър Папазов е дал съгласието си пред служителите на Приюта за бездомни животни в Пловдив, съобщи "Марица".

Полицейското разпореждане е, че кучетата не могат да останат в приюта. Папазов обаче отказал да ги вземе обратно вкъщи след разигралата се драма с 2-годишната му дъщеричка Цветелина и съпругата му Наталия. Мъжът споделил пред служителите, че е съгласен кучетата му да бъдат евтаназирани.

"За да избегнем това, първо ще им потърсим осиновители", сподели директорът на ОП "Зооветеринарен комплекс" - Пловдив Георги Божев.

Миналата седмица полицията иззе от дома на Димитър Папазов в Крумово 50-килограмово куче от породата Дого Аржентино и още едно по-малко от вида Джак Ръсел. До това се стигна, след като дъщеричката и съпругата му бяха жестоко нахапани. След случилото се момиченцето бе прието с тежки травми и настанено в Интензивното отделение на УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. Майката също постъпи в болница заради раните. Жената била влачена из двора от огромното куче, докато се опитвала да го спре и отдели от детето.

Според Димитър, всичко станало за секунди, когато Наталия тръгнала да извежда Цветелина и малкото братче.

Семейството още е в шок от случилото се. Димитър е категоричен, че кучето му никога не е проявявал агресия. Семейството винаги завързвало кучето, когато извеждало децата навън или очаквали гости вкъщи. Във фаталния ден обаче то било отвързано и се разхождало в двора.

От разговора с Наталия Димитър разбрал, че всичко станало за секунди. Кучето се нахвърлило целенасочено към Цветелина. Димитър няма обяснение какво може да го е провокирало.

"Жена ми ми разказа, че кучето я влачило по земята. Тя бъркала в устата му, за да го спре. Молела някой от хората на улицата поне да вземе детето, докато тя се мъчела да удържи кучето, но никой не е помогнал, разказа Димитър тогава. Той твърди, че когато се прибрал от работа, сварил пред къщата си поне 20 души да гледат.

Димитър няма обяснение защо кучето е посегнало на детето. Твърди, че Цветелина и четириногото израснали заедно. "Много я обича. Когато беше малка, само като я видеше, и лягаше в краката и скимтеше от радост", спомня си Димитър. Обяснява, че за Дого Аржентино се грижи от четири години и половина. Той го взел за домашен любимец. Избрал породата, защото бил неин фен, а и тези кучета плашели с вида си.

"Това куче съм го гледал като човек. Хранил съм го, три пъти съм му спасявал живота", връща лентата назад бащата.

След случилото се полицията иззе от дома на Папазови две кучета. Дого Аржентино е едното, а другото - Джак Ръсел. Второто било на съпругата на Димитър. Според запознати със случая то също е участвало в нападението и хапането. Кучетата са настанени в приюта за бездомни кучета в Пловдив.

Няма универсален тест, с който да определим дали едно куче е агресивно, или не, коментира Георги Божев, попитан дали иззетите от Папазови кучета са агресивни, или не. Едно куче можело да отключи агресивно поведение, а след това отново да се върне в първоначалното си състояние на кротко и любвеобилно животно. Голямото не се е нахвърляло на работници от приюта по време на престоя му, но Божев обясни, че служителите му са опитни и обучени как да действат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    15 11 Отговор
    Ако кравата беше настъпила детето щеше да и прости щото дава млеко обаче Догото не дава ни млеко ни яйца затова за него прошка няма от стопанина си! Селтака си е селтак че не си връзва пазача на синджир кучето ще плаща неговите грехове

    Коментиран от #5

  • 2 Петко

    17 13 Отговор
    Защо не са му счупени краката бавно един по един на това псе, а след това зъбите извадени с клещи един по един и накрая пребито ? Аз това бих направил с него ако нахапе моето дете !

    Коментиран от #4

  • 3 бълхария

    17 3 Отговор
    Каква е тая идиотия в тая скапана държава? Собственикът е осъзнал, че кучето е агресивно и налита на хора и иска да се отърве от него, а някои идиоти искат да го дадат за "осиновяване"!?
    Куче НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОСИНОВИ, пак неграмотни списвачи. Осиновяват се хората, не животните.
    Животното си намира стопанин, не осиновител.
  • 4 Енимал рескю

    9 12 Отговор

    До коментар #2 от "Петко":

    И а, после на тебе бих ти направил същото та и одгоре даже бонус

    Коментиран от #6, #21

  • 5 бълхария

    13 6 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Бесен кофар, във всяка нормална държава, където човешкият живот е ценност и особено детският агресивните кучета се ефтанизират!
    За съжаление Бълхария се напълни с откачалки, които боготворят кучетата и ги поставят над човека.
    Колко още деца трябва да пострадат? Колко човешки живота трябва да бъдат отнети?
    Не ти пука, нали гадино?

    Коментиран от #7

  • 6 бълхария

    11 7 Отговор

    До коментар #4 от "Енимал рескю":

    То да беше разкъсали твоето дете пред очите ти, парче по парче, да те питам после, какво би направил?
    Съмнява ме, че имаш въобще деца и най-вероятно никога няма да имаш!

    Коментиран от #8

  • 7 Бесен Язовец

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "бълхария":

    Така е, ама във всяка нормална държава и Селтака за 5 г.в затвора а не все някой др.да обира пешкира!

    Коментиран от #11, #20

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Свръхаз

    1 1 Отговор
    Това не е Дого...малко мяза, ама само малко..

    Коментиран от #17

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 бълхария

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    Точно така!
    Не 5, ами 20 години са малко, трябва да има превенция и това да се криминализира.
    Едно бойно куче е, като зареден пистолет в ръцете на идиот, може да пострадат хора, това си е опит за убийство по непредпазливост, най-малкото, на първо място трябва такива породи да бъдат забранени, иначе ще продължат убийствата. Няма друг народ, който да приема нелепата смърт на деца с такова снизхождение, кви хора сме, нямам идея.
    Ако беше друга ЕС държава, сега щеше да има протести и изменения в закона, а тук всички си мълчим и само гледам сеир, кофти материал сме, това е положението.

    Коментиран от #13, #16

  • 12 Енимал рескю

    2 4 Отговор

    До коментар #10 от "бълхария":

    Ама мн.добре ги описваш и са точно такива комплексарници ама аз съм ги дресирал като ме видят смоя френски булдог заобикалят от далече. Съгласи се че кучето не е виновно то ходи на четири крака онова двукракото то е виновно както и в случая с догото. Двукраките са виновни почти винаги когато има проблеми с четирикрските.
  • 13 Бесен Язовец

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "бълхария":

    Никоя порода не трябва да бъде забранена просто по строги закони и всичко ще бъде ОК.
    Няма лоша порода кучета има не съвестни стопани! Както и няма лоша храна има хора които злопотребяват с нея!
  • 14 крюшо

    5 0 Отговор
    няма разлика между лошо куче и лош човек!
  • 15 Бълхария

    7 2 Отговор
    Такива кучета трябва да се забранят със закон!
  • 16 антрашпиц

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "бълхария":

    Народът е трайно увреден вече и неможе да различи черното от бялото.Според мен бащата трябва да бъде съден незабавно.А че е мода да се гледат в къщи опасни породи си е безпорен факт.Но ние нямаме култура и по този въпрос.Какво имам в предвид.Почти 95 процента от кучетата които се разхождат със стопаните си по улиците са без намордник.На запад не вярвам да е така.

    Коментиран от #22

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 VVV

    1 5 Отговор
    Дано кучо намери отговорен и любящ стопанин.В Б-я голям процент помияри отглеждат и разхождат кучета....
  • 20 куку руку ку

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    В нормална държава точно тази порода куче нямаше да отглеждаш за домашен любимец.
  • 21 Голям прос

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Енимал рескю":

    Ето кой ще му е новия стопанин. Недей лая, ами отивай и го прибирай. Пък като нахапе твоето дете искам да чуя какво ще пееш
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове